NB III: feloszlik az egyik megyei bajnok, újabb hely ürült meg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.23. 18:04
Feloszlott a Békés megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot megnyerő, az NB III-as indulásra osztályozó nélkül jogot szerző Méhkeréki SE – írja Bondár Attila klubvezetőségi tagra hivatkozva a Békés megyei Sport Extra. A végleges döntést pénteken hozta meg a vezetőség.

„Úgy gondolom, hogy klubszinten eddig is erőn felül teljesítettünk, hiszen egy alig kétezres településen megye I. osztályú csapatot is jelentős kihívás működtetni, nemhogy harmadosztályút, amibe szintén belekóstolhattunk már. Szerettünk volna újból NB III-as gárdát, amihez a létesítmény és az indulási jog is adott, a csapat versenyeztetéséhez azonban nagyobb összefogásra lett volna szükség helyben. Sajnos a méhkeréki önkormányzat részéről évek óta jószerivel csak Tát Margit polgármester asszony támogatását élveztük, a testület egyik-másik tagja viszont kifejezetten a sport ellen volt. Ilyen körülmények között nem látjuk értelmét annak, hogy továbbra is képviseljük a helyi foci ügyét” – idézi Bondár Attilát, a méhkeréki futball legfőbb mecénását és koordinátorát a bmsextra.hu.Bondár Attilát, a méhkeréki futball legfőbb mecénását és koordinátorát a bmsextra.hu.

Ami az NB III mezőnyét illeti, az MTK II és a Sopron után a Méhkerék a harmadik olyan csapat, amelyik nem él az indulás jogával. A feltöltési szabályzat szerint először az osztályozókon vesztes, legjobb százalékos mérleggel rendelkező csapatot kéri fel a szövetség a szereplésre, utána pedig a legjobb NB III-as kiesőt.

Az elméleti feltöltési sorrend élcsoportját a Salgótarján, Szabadkikötő, Hajdúböszörmény, Hódmezővásárhely négyes alkotja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik