NB III: ETO-siker a rangadón; remek hete van a Budafoknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.03. 18:28
Az ETO FC Győr hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Kaposvárt a labdarúgó NB III szombati rangadóján, de maradt a nyugati tabella második helyén, mert a listavezető Érd is nyert. A Középcsoport 18. fordulójának „főmeccsén” a Vidit a kupából kiejtő Budafok 4–2-re verte a Dunaújvárost, és három ponttal gazdagodott az első helyezett Szigetszentmiklós, valamint a PMFC is. Keleten a Kazincbarcika Farkas János mesterhármasára építve 4–1-re kiütötte a Somosi TC-t.

NYUGATI CSOPORTNYUGATI CSOPORT

Az ETO az első félidőben több nagy helyzetet is kihagyott, aztán a második elején Szabó Lukás belőtte azt a gólt, amellyel a hazaiak végül legyőzték a Kaposvárt. Szabót a hajrában a kispadról kiállította a játékvezető, de ez nem osztott, nem szorzott.

Az éllovas Érd Honti Attila duplájára építve kiütötte a Diósdot a szomszédvárak mérkőzésén, míg az ajkai Szabó Zsolt mesterhármassal járult hozzá a kilenc forduló óta veretlen Tatabánya elpáholásához.

KÖZÉPCSOPORT

A szerdán a Videotont a Magyar Kupából kiejtő Budafok ezúttal egy másik Fejér megyei gárda, a Dunaújváros orra alá tört borsot: Oláh Lóránt korán megszerezte a vezetést, majd következett Nagy Tamás (2) és Vankó Imre, az 57. percben már 4–0-ra vezetett a Prukner-csapat – az újvárosiak a végjátékban faragtak le két gólt tetemes hátrányukból.

A budafokiak továbbra is hatpontos hátránnyal állnak a második helyen, mert ugyan az éllovas Szigetszentmiklós sokáig vesztésre állt Mórahalmon, a végjátékban Varga Bence és Májer Gergő révén kicsikarta a győzelmet.

A PMFC Koller Krisztián tizenegyesével és Károly Bálint lövésével az első félidőben kétgólos előnyt szerzett, a Dunaharaszti erejéből csak a hajrában futotta szépítésre.

KELETI CSOPORT

A Kazincbarcika Farkas János két góljával és Süttő Attila találatával a második félidő közepére háromgólos előnyt szerzett a Somosi TC ellen, és bár Samuel Obot szépített, Farkas még egyszer betalált, így a KBSC fölényes győzelemmel tette biztossá: a tabella első helyén zárja az őszi szezont.

Az ugyancsak az élbolyhoz tartozó Jászberény Hamar Ádám és Mile Krisztián révén az első félidő derekén gyors egymásutánban két gólt szerzett, majd a hajrában a csereként beálló Szanyi Krisztián révén még egyszer nyomatékosította: ezen a délutánon jobb volt a REAC-nál.

LABDARÚGÓ NB III, 18. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Rákosmente–BKV Előre 0–2
Kazincbarcika–Somosi TC Salgótarján 4–1
Nyírbátor–Tiszaújváros 2–0
REAC–Jászberény 0–3
Tállya–Putnok 2–2

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Gyula
–Komló 1–0
Budafok–Dunaújváros 4–2
Mórahalom–Szigetszentmiklós 1–2
PMFC–Dunaharaszti 2–1
Dabas-Gyón–Szentlőrinc 3–2

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Csorna–III. ker TVE 3–0
Komárom–Hévíz 1–0
Diósd–Érd 0–4
Ajka–Tatabánya 5–0
ETO FC Győr–Kaposvár 1–0
Sárvár–Csepel 0–0

TABELLA ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik