NB III: 2874 néző a keleti derbin; kikapott a Fradi II

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.15. 19:54
Majdnem háromezer néző előtt győzte le 1–0-ra a vendég Nyíregyháza a DVTK II-t a labdarúgó NB III 31. fordulójának vasárnapi játéknapján. A Nyugati csoportban a Mosonmagyaróvár 1–0-ra legyűrte az éllovas Ferencváros II-t, és hárompontnyira megközelítette a tabellán. Az RKSK 8–2-re elagyabugyálta a DVSC-DEAC-ot, a BKV Előre 4–1-re verte a Videoton II-t, míg az ETO FC Győr 2–1-re nyert a Puskás Akadémia II vendégeként.

KELETI CSOPORTKELETI CSOPORT

Szakadó eső, mély talaj, továbbá 2874 lelkes szurkoló várta a DVTK II-t és a vendég Nyíregyházát a keleti derbin. A két csapat küzdelmes diósgyőri mérkőzése a 77. percben dőlt el: Zoran Kosztics beadását Pölöskey Péter fejelte a hazaiak kapujába.

Győzelme ellenére nem tudta növelni előnyét a tabellán az éllovas Szpari, mert három pontot szerzett a Cegléd is: Pozsár Dániel és Csordás Szabolcs második félidei góljai hozták meg a sikert a CVSE-nek Salgótarjánban.

A játéknap legtöbb gólt hozó mérkőzésén az RKSK 4–1-re vezetett, amikor a DVSC-DEAC-ból Ludánszki Bencét kiállította a játékvezető – a következmény: a hátralévő időben mindkét csapat megduplázta góljai számát. A nyolcig jutó RKSK-ban Király Botond háromszor, Fitos László kétszer talált a kapuba.

Az Újpest II–Putnok mérkőzés elmaradt. „Együttesünk elutazott a fővárosba, de a játékvezető alkalmatlannak találta a feltételeket a mérkőzés lejátszásához, így játék nélkül utazunk haza” – írta honlapján a putnoki csapat. Az NSO értesülése szerint azért maradt el a mérkőzés, mert a Szusza-stadion felújítási munkálatai miatt ott már nem lehetett játszani, és az újpestiek hiába kerestek, nem találtak szabad pályát.

NYUGATI CSOPORT

A Ferencváros II a válogatottból visszatérő Nagy Dominikot is bevetette a rangadón, de így sem volt képes gólt szerezni – nem úgy Deák István, akinek 79. percbeli találata győzelmet hozott az NB II-be igyekvő Mosonmagyaróvárnak. A mosoniak ősszel idegenben is legyőzték 1–0-ra a listavezetőt.

A Videoton II az első félidőben még tudott egyenlíteni a BKV Előre ellen, a fordulás után azonban Herczeg László, Csepregi Tamás és Kiss Károly gólja is megválaszolatlan maradt, így a közlekedésiek meglepően sima győzelmet arattak.

Németh László korai gólját a Puskás Akadémia II László Noel gyorsan megválaszolta, de a 65. percben egy kipattanó labdából Köles János újra vezetést szerzett a győrieknek, és ez már elegendő volt a győzelemhez. Az ETO az utolsó negyedórában, Szabó Bence kiállítását követően emberhátrányban őrizte meg egygólos előnyét.

KÖZÉPCSOPORT

A már bajnok Kozármisleny Beke Péter 13. percbeli góljával győzött Hódmezővásárhelyen, a Paks II Nagy Richárd találatával gyűrte le a Szekszárdot, míg a gólzáporos békéscsabai meccsen a hazaiak játékosa, Viczián Ádám kétszer talált a kapuba – és ehhez mindössze hét percre volt szüksége az első félidő hajrájában.

A Bölcske–SZEOL mérkőzés a játéktér futballra alkalmatlan állapota miatt elmaradt.

LABDARÚGÓ NB III, 31. FORDULÓ
Vasárnapi mérkőzések

KELETI CSOPORT
Somos SE–Ceglédi VSE 0–2
DVTK II–Nyíregyháza Spartacus 0–1
Rákosmente KSK–DVSC-DEAC 8–2
Újpest II–Putnok elmaradt

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Békéscsaba II–Dunaharaszti MTK 3–3
Hódmezővásárhely–Kozármisleny 0–1
Paks II–Szekszárdi UFC 1–0
Bölcske–SZEOL elmaradt

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Puskás Akadémia II–ETO FC Győr 1–2
Mosonmagyaróvár–Ferencváros II 1–0
BKV Előre–Videoton II 4–1
Csepel–MTK II 1–2

TABELLA ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik