NB III: Mátyus János csapata egyszerűen nem tud hibázni

Vágólapra másolva!
2015.10.24. 19:09
A Cegléd sorozatban a hetedik mérkőzését is megnyerte a labdarúgó NB III Keleti csoportjában, és igyekszik tartani a lépést az éllovas Nyíregyházával, amely szintén nyert, azaz 12 fellépés után is százszázalékos. A 13. forduló szombati játéknapján a Cigánd nyolcgólos döntetlent játszott a Jászberénnyel, a Középcsoport élcsapatai közül a SZEOL döntetlent játszott, a Monor győzött, míg a Nyugati csoportban folytatta jó sorozatát a Mosonmagyaróvár, a Csorna pedig megszerezte az első győzelmét.

KELETI CSOPORTKELETI CSOPORT

A százszázalékos Nyíregyháza a még nyeretlen REAC vendége volt szombat este, és bár a listavezető kapuját őrző Volodimir Ovszijenkónak is be kellett mutatnia bravúrokat, végül érvényesült a papírforma. Rezes László az első félidőben fejjel, a másodikban tizenegyesből talált be a kapuba, vezérletével a több helyzetet kialakító, kapufát is elérő Szpari megérdemelten nyert. Mátyus János csapata a tizenkettedik bajnokija után is hibátlan!

A Cegléd a csereként beálló Laczkó Milán szép egyéni akció végén lőtt góljával szerzett vezetést az 50. percben az újonc Tállya otthonában, és bár a gólszerzőt durvaság miatt a 92. percben kiállították, a három pont bezsebelését ez nem akadályozta meg. Varga Attila csapata a szeptember eleji nyíregyházi vereség óta nyerésben van, ez volt sorozatban a hetedik győzelme. A krónikához hozzátartozik, hogy a meccs során több alkalommal is „a bíró zsebében maradt a sárga lap”, ezért a hajrára eldurvult a játék.

A ceglédieknek jól jött, hogy a Cigánd hazai pályán két pontot veszített a Jászberény ellen. Vagy inkább egyet szerzett?… A „darazsak” 2–0-ra vezettek 40 perc játék után, de a második játékrész elején emberhátrányba kerültek, és a felzárkózást még a szünet előtt megkezdő Jászberény a hajrá kezdetére kétgólos előnyt szerzett. Jött azonban egy kiállítás a másik oldalon is, és Sánta Tibor a 81. és a 85. percben szerzett góljaival 4–4-es döntetlenre mentette a meccset.

Két jó formában lévő csapat randevúzott az RKSK otthonában, és végül a vendég hatvaniak építették tovább szép szériájukat: Híres Gábor csapata 1–0-ra győzött, ezzel sorozatban a harmadik sikerét könyvelte el – a hazaiak négyfordulónyi veretlenség után veszítettek. Szabó Roland nyerő cserének bizonyult, szép lövésből elért góljával és egy kiharcolt kiállítással sokat tett a Hatvan sikeréért. Az RKSK trénere, Véber György elkeseredésében azt mondta a lefújás után, hogy ezen a mérkőzésen meggyalázták a futball nevű játékot…

A Somos SE nem tudta sorozatban harmadik győzelmét is elkönyvelni, sőt az egyik pontot sem volt könnyű otthon tartania a Tiszaújváros ellen: Novák Norbert a 90. percben szerezte meg a több mint egy félidőn át emberhátrányban játszó hazaiak egyenlítő gólját.

Herceg Péter, a Felsőtárkány kapusa 1–1-nél büntetőt védett Putnokon, de végül az ő hibája is kellett ahhoz, hogy a 64. percben Belényesi Csaba befejelje a hazaiak győztes gólját.

KÖZÉPCSOPORT

A SZEOL négy egymást követő győzelemtől felvillanyozva érkezett Komlóra, ahol azonban a döntetlennek is örülnie kellett. A rossz talajú pályán vívott mérkőzésen a szegediek kétszer is futottak az eredmény után, előbb Nikola Makszimovics, másodszor, a 81. percben Buzási Péter egyenlített fejjel – derült ki a szegedma.hu beszámolójából. A hazaiak részéről Horváth Péter és a góllövőlistát 11 góllal vezető Bata Csongor talált a kapuba.

A Monor a megelőző három fordulóban nem tudott nyerni, de most Hunya Krisztián és Miholics Milán góljával elkapta a zsinórban hármat nyerő Gyulát, és sikere révén egypontnyira megközelítette a második helyezett SZEOL-t.

NYUGATI CSOPORT

Sorozatban a harmadik győzelmét aratta a Mosonmagyaróvár, és pillanatnyilag ugyanannyi pontja van, mint a „feljutási versenyt” vezető ETO-nak és Dorognak (mint ismert, az első két helyet elfoglaló Fradi II és Vidi II nem juthat fel az NB II-be). Az óváriak Laki Balázs (2), Domanyik Szilárd és Szénási István révén a 35. és az 56. perc között négyszer is beköszöntek a Csepelnek, amelynek erejéből csak szépítésre futotta.

Megszerezte első győzelmét a Csorna, sőt sikerével megelőzte és az utolsó helyre lökte ellenfelét, a Balatonfüredet. Serfőző Bence a második félidőben mesterhármast ért el a hazai csapatban. A Füred a 64. perctől emberhátrányban játszott.

A Diósd a megelőző három fordulóban kétszer veszített, szombaton a III. Kerületi TVE elleni 3–0-s győzelemmel közelített az élbolyhoz.

LABDARÚGÓ NB III, 13. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Somos SE–Tiszaújváros 1–1
Tállya–Ceglédi VSE 0–1
Putnok–Felsőtárkány 2–1
Rákosmente KSK–Hatvan 0–1
Cigánd–Jászberény 4–4
REAC–Nyíregyháza Spartacus 0–2

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Bölcske–Pénzügyőr 2–1
Komlói Bányász–SZEOL 2–2
Monor–Gyulai Termál 2–1

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Csorna–Balatonfüred 4–2
Diósd–III. Ker. TVE 3–0
Mosonmagyaróvár–Csepel 4–1

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik