NB III: az Érd nyerte a nap rangadóját; élen a Tiszakécske

Vágólapra másolva!
2017.09.09. 21:43
Az Érd 2–1-re nyert a Kaposvár vendégeként a labdarúgó NB III 5. fordulójának szombati játéknapján, a Nyugati csoport rangadóján, és pontelőnyre tett szert az eddig szintén veretlen riválisával szemben. A Közép-csoportban az RKSK-t 4–3-ra legyőző Duna Aszfalt Tiszakécske ugrott az élre, míg a Keleti csoportot vezető Monor gól nélküli döntetlent játszott a Putnok vendégeként.

Kaposváron Szabó Alex öngólja és Koós Gábor tizenegyese révén az Érd kétgólos előnyt szerzett a szünetre, és bár a folytatásban a Rákóczi szépített Sóron Tibor góljával, egyenlítenie nem sikerült.Kaposváron Szabó Alex öngólja és Koós Gábor tizenegyese révén az Érd kétgólos előnyt szerzett a szünetre, és bár a folytatásban a Rákóczi szépített Sóron Tibor góljával, egyenlítenie nem sikerült.

Ugyancsak a Nyugati csoport eseménye, hogy az újonc Pápa megszerezte az első pontjait: Németh László 14. percbeli gólja annak ellenére elég volt a győzelemhez Csepelen, hogy a hazaiak a 36. perctől emberelőnyben játszottak.

A Közép-csoport élére ugró, még veretlen Tiszakécske négyes győzelmi sorozatot épített. Az újonc kétgólos előnyben volt az RKSK otthonában, csakhogy a hazaiak az 59. percre fordítottak. De jött az újabb fordulat: Annus Árpád egyenlítése után Horváth Bence a 93. percben szállította a vendégek győztes gólját.

Az Iváncsa korán kétgólos hátrányba került, ám sikerült fordítania, méghozzá szintén a végjátékban: Balogh László 92. percben góljával született meg a győzelem Makón.

Keleten a Monor veretlenül vezet, és zárkózik hozzá a hármas nyerő szériában lévő Salgótarján, valamint az egymás után másodszor nyerő DEAC is.

LABDARÚGÓ NB III, 5. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Tiszaújváros–Jászberény 0–0
Salgótarján–Tállya 2–1
Tiszafüred–Debreceni EAC 0–3
Gyöngyös–ESMTK 1–1
Putnok–Monor 0–0
Füzesgyarmat–Nyírbátor 1–0

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSA ITT!

KÖZÉP-CSOPORT
FC Dabas–Szentlőrinc 3–1
Mórahalom–Szekszárd 0–2
Makó–Iváncsa 2–3
Rákosmente–Tiszakécske 3–4
Dunaújváros–Kozármisleny 1–0

A KÖZÉP-CSOPORT ÁLLÁSA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Andráshida–Csorna 2–1
Csepel–Pápai FC 0–1
Veszprém–BKV Előre 0–2
Kaposvár–Érd 1–2
A THSE-Szabadkikötő–Dunaharaszti mérkőzés elmaradt, mert az MLSZ döntésének értelmében a THSE-Szabadkikötő sportlétesítménye jelenleg nem alkalmas NB III-as bajnoki mérkőzés megrendezésére. (Az újonc az eddigi egyetlen hazai meccsét a Csepel FC pályáján rendezte.)

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik