NB II: „Várhidi úgy állítja be a történteket, mintha én fúrtam volna meg"

Vágólapra másolva!
2018.11.23. 13:52
Továbbra sem nyugodtak meg a kedélyek Mosonmagyaróváron, ahol bár már kinevezték Tóth Andrást, a régi vezetőedző, Várhidi Péter és a korábbi másodedző, majd megbízott edző, Takács Gábor komoly szópárbajt vív egymással. Várhidi szerint Takács Gábor fúrta meg őt, majd rossz irányba fordította a csapatot, a megvádolt tréner azonban cáfolta Várhidi szavait, sőt hozzátette, Várhidinek az sem tetszett, hogy elmondta a véleményét, illetve sajnálja, hogy a korábbi szövetségi kapitány keveset adott át a tudásából.

Várhidi Pétert a 12. forduló után, a Budaörstől elszenvedett vereséget követően küldték el az MTE 1904-től (az edző a labdarúgó NB II 18. helyén adta át az együttest), a hét elejéig pedig helyette ideiglenesen Takács Gábor irányította a gárdát.

„A nálam pályaedzőként dolgozó Takács Gábor teljesen rossz irányba fordította a csapatot, a korábban alapembernek számító Kapacina Valér, Stieber András, Eszlátyi István és Kovács Ádám már vagy kikerült a keretből, vagy alig-alig kapott lehetőséget – fejtegette utódjáról a kisalfold.hu-n Várhidi Péter. – Kérdem én, ha a pályaedző nem értett egyet velem szakmai kérdésekben, akkor miért nem nekem szólt? Azóta egyébként sorsdöntő találkozókat veszített el, vagy nem nyert meg a Mosonmagyaróvár, olyanokat, mint a Cegléd, a Monor és a Siófok ellenit. Egyébként magam sem tudom, szakmailag miért kerültem ellentétes álláspontra Drescher Ottó elnök úrral, aki addig egyetértett velem. Én mindent megtettem a klubért, Mosonmagyaróvárért, de mégsem kellettem.”

Takács Gábor Várhidi Péter elküldése után öt meccsen irányította a Mosonmagyaróvárt, mérlege egy döntetlen és négy vereség.

„Megdöbbentem Várhidi Péter nyilatkozatán – mondta feldúlt lelkiállapotban szintén a megyei lapnak Takács Gábor. – Ha számszerűen nézzük, akkor valóban nem szerepeltünk jól, azonban hozzá kell tennem, sokszor csak apróságokon múlt, hogy nem sikerültek jobban a mérkőzések. A Vasas elleni egy egyre most is büszke vagyok, és ha a fiatal Winkler András az utolsó percekben kihasználja a százszázalékos helyzetét, akkor lehetséges, hogy nyerünk. Zalaegerszegen a véghajrában kaptunk ki egy góllal, a Siófok ellen egy egy után két ordító helyzetet hibáztunk el. Ezt a keretet a volt vezetőedző, Várhidi Péter állította össze, a képességeken nem tudtam változtatni. Meg kell nézni, az említett futballisták – akik egyébként Várhidinél sem voltak mindig alapemberek – hogyan teljesítettek eddig a bajnokságban. Stieber és Kovács mindössze egy-egy gólt lőtt, Eszlátyi és Kapacina pedig egyet sem."

Takács Gábor hozzátette, szeretett volna tanulni Várhidi Pétertől, ám szerinte a tréner keveset adott át tudásából.

„Volt, hogy a kollégáimmal a megadott időben elkezdtük a tréninget, mert Várhidi Péter nem volt ott és nem is jelzett, hogy miért késik – folytatta. – Erre a stáb tagjait büntette meg fejenként tízezer forintra, mert nélküle kezdődött el az edzés. A Kazincbarcika elleni vasárnapi mérkőzés előtt pénteken úgy meghajtotta a csapatot, hogy három nullás vereség lett a vége. Amikor szóvá tettem neki, miszerint elrontottuk az együttes felkészítését, akkor ez nem tetszett neki. Ebből is látszik, nem igaz, hogy nem mondtam el a véleményemet a vezetőedzőnek. Azt gondoltam, hogy fejlődhetek a volt szövetségi kapitány, magyar bajnok vezetőedző mellett, de sajnos keveset adott át a tudásából. Ráadásul úgy állítja be a történteket, mintha én fúrtam volna meg őt. Azóta szerettem volna elköszönni tőle, hívogattam, azonban nem vette fel a telefonját. Írt egy SMS-t, hogy eljátszottam a bizalmát és csalódást okoztam neki.”

A Mosonmagyaróvár 17 forduló után 12 ponttal az utolsó helyen áll az NB II húszcsapatos mezőnyében. Az új edző, a hét elején kinevezett Tóth András vasárnap, 17.00-tól a Csákvár elleni idegenbeli bajnokin mutatkozik be az óvári kispadon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik