NB II: változások a Siófok szakmai stábjában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.06. 09:34
A felkészülés elején nem csak a játékoskeret alakult át, a szakmai stábban is történtek változások Siófokon – számolt be a klub hivatalos honlapja.

Az asszisztens edzői posztot ezentúl Szabó Zsolt fogja betölteni, aki az MTK utánpótlás-nevelésében dolgozott legutóbb, a Sándor Károly Akadémián. Szabó aktív labdarúgóként pályára lépett többek között a Pécsi MSC, a Mohács, a Dunaferr, a Paks, a Komló és a Barcs együtteseiben. A PMSC-vel Magyar Kupa-győztes lett 1990-ben, és ugyancsak pécsi színekben bronzérmet szerzett az NB I-ben 1991-ben. A másodosztályban sportolóként még büszkélkedhet egy NB II-es ezüst- (Dunaferr) és egy bronzéremmel (PMFC) is. Profi labdarúgóként 51 alkalommal játszott az NB I-ben.

Edzői pályafutásának elején Baranya megyében tevékenykedett, két megyei csapatot is NB III-ba juttatott, és vele került fel a PMFC U19-es alakulata is az NB I-be. Legnagyobb sikerét vezetőedzőként Kozármislenyben érte el, a 2012–2013-as szezonban ezüstérmet nyertek a második ligában.

Zombori Regő erőnléti tréner munkáját Hamál Dávid veszi át, aki a Siófoki Bányász SE és a Ferencváros korosztályos gárdáiban nevelkedett kapusként. Tagja volt 2009–2012 között a Siófok NB I-es és NB III-as keretének is. Az aktív pályafutás befejezése után erőnléti edzői tanulmányokba fogott, és azóta rendkívül széles skálán mozog: G-Flex/TRX suspension tréner, testépítés-fitnesz sportedző, kineziológiai taping terapeuta, sporttáplálkozási szakértő, különböző egészségre vonatkozó méréseket végez, 2017 óta pedig az MLSZ erőnléti edzői tanfolyamán vesz részt.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik