Skribek Alen után nyárig kölcsönben Budafokon szerepel Zsolnai Richárd is, aki Diósgyőrből érkezett. A héten már mindketten Budafokon vettek részt a felkészülés első edzésein és jövő hétfőn új társaikkal együtt utaznak a tíznapos umagi edzőtáborba.

A 24 éves Zsolnai Richárd Vácon nevelkedett. Fiatalon került az első csapathoz, a 2014–2015-ös idényben 17 góllal vette ki a részét az NB III-ból történő feljutásból. Később is rendkívül hasznos tagja volt a váci együttesnek, amelyben összesen 26-szor volt eredményes a másodosztályban. Tavaly júliusban az NB I-es DVTK-hoz igazolt és gólpasszal mutatkozott be a Mol Fehérvár elleni augusztusi bajnokin.

Váci időszaka alatt a csapat egyik legjobbja volt, Diósgyőrben viszont az edzőváltás és a vezetőség változásai miatt nem kapta meg úgy a lehetőséget, ahogy arra számítani lehetett – fogalmazott a támadóval kapcsolatban Oláh Lóránt sportigazgató. – Kimagaslóan technikás, ügyes és intelligens futballista, akire szükségünk van a támadózónában. Tízes poszton és szélsőként is bevethető, Budafokra pedig hatalmas bizonyítási vággyal érkezett, hiszen szeretné megmutatni, hogy élvonalbeli játékos."

A sportigazgató hozzátette, a Budafok tavaszi kerete a két érkezővel véglegesnek tekinthető.