NB II: újabb súlyos sérülés, hosszú kényszerpihenőn a gyirmóti játékos

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.02. 07:50
Szerencsétlenül alakult a 21 esztendős Lustyik Levente utóbbi másfél éve, hiszen először, még 2019 februárjában a Békéscsaba játékosaként szenvedett térdsérülést. Idén nyáron Gyirmótra került, de augusztus végén, a Siófok elleni bajnokin újabb súlyos sérülést szenvedett, így hosszas kihagyásra számíthat – igaz, utóbbi esetben legalább a műtétet elkerülte.

2019 februárjában még előző egyesülete, a Békéscsaba színeiben szenvedett térdsérülést Lustyik Levente, majd tíz hónap kihagyás után jött a koronavírus-járvány első hulláma, így a 21 éves középpályás felépülése után csak két, Puskás Akadémia elleni kupameccsen léphetett pályára.Lustyik Levente, majd tíz hónap kihagyás után jött a koronavírus-járvány első hulláma, így a 21 éves középpályás felépülése után csak két, Puskás Akadémia elleni kupameccsen léphetett pályára.

Lustyik aztán 2020 nyarán Gyirmótra került (újfent az MTK kölcsönjátékosaként), de második mérkőzésén, a Siófok elleni találkozón csereként beállva ismét súlyos sérülést szenvedett – a találkozó hajrájában egy siófoki kirúgást követően elrúgta a labdát, ám Kiss Balázs rossz ütemben érkezett, eltalálta a lábát, így a sípcsontvédőn keresztül eltörött a sípcsontja. A középpályás azonnal tudta, hogy nagy a baj, mert megpróbálta megemelni a lábát, de a bokája nem mozdult. A vizsgálatok aztán megállapították, hogy a játékos jobb lábának sérült része nem mozdult el, így nem volt szükség újabb műtétre. Lustyik így most ismét csak a partvonalon kívülről szoríthat társainak, és mindent megtesz, amit az orvosok mondanak neki, így néhány hét múlva reményei szerint elkezdheti az edzéseket.

Három orvos is megnézte a sérülésemmel kapcsolatos felvételeket, illetve az egyéb kórházi jelentéseket, és arra az elhatározásra jutottak, hogy nincs szükség műtétre, rögzítő lemezek beépítésére, hiszen bár harántirányú törést szenvedtem, nem mozdultak el a törött részek ecsetelte a klubhonlapnakLustyik Levente. – Ha roncsolódott volna a csont, akkor először ki kellett volna venni a csavarokat a térdemből, csak utána jöhetett volna a sípcsontomban történő beavatkozás. A fekvő- és az átmeneti gipsz után 4–6 hétig lesz rajtam járógipsz. Jelenleg is járok kezelésekre, ami naponta egy elektromos és egy mágneses terápiából áll. Ezt követően jöhet majd a rehabilitáció, hiszen ilyenkor az izomzat is eléggé elernyed, amit vissza kell építeni. Megteszem, amit az orvosok és a masszőrök kérnek, hiszen ez a gyógyulásom záloga. Remélem, minél előbb visszatérhetek a pályára.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik