Az 1994-ben született, Vácon nevelkedő Nagy Richárd az ősszel mind a 21 fordulóban kezdőként lépett pályára a másodosztályban, összesen négy gólt szerzett. A tavasz során azonban tétmérkőzésen nem kapott lehetőséget a Vác színeiben.

John P. Marshall a klub hivatalos honlapján megjelent közleményben azt írta, a szurkolók üzenetei miatt kénytelen reagálni:

„Tisztelt Szurkolók!Az elmúlt hetekben a Vác FC közösségi oldalán illetve a részemre küldött privát üzenetek késztettek arra, hogy megszólaljak játékosunk, Nagy Richárd ügyében, annak ellenére, hogy az ilyen jellegű döntéseket a klub belügyének tekintem.

Nagy Richárd nem szerepeltetésével kapcsolatos döntést én, mint a klub többségi tulajdonosa hoztam meg, egyetlen munkatársam sem befolyásolt ezen döntésem meghozatalában.

Az előző szezonban – edzőnk, Nagy Tibor javaslatára és egyetértésével – Zsolnai Richárd sem játszhatott addig az időpontig, amíg nem született egyezség a következő évadra szóló szerződéshosszabbításáról. Így a mostani szezonban, Nagy Richárd esetében is, a tavalyi gyakorlatot követve született meg döntésem.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Nagy Richárd – a Vác FC lehetőségeihez mérten – igazán előnyös szerződéshosszabbítást utasított vissza, amely döntését a Klub tiszteletben tartotta, annak ellenére, hogy a Vác FC volt, amely elsőként biztosított lehetőséget arra, hogy NB II-es labdarúgóvá váljon, és hitt abban, hogy a következő bajnokságban is sikeresen tudunk együtt dolgozni, ezzel elősegítve a játékos fejlődését is.

Továbbá, anélkül, hogy szakmai kérdésekben állást foglalnék, úgy gondolom, az, hogy a csapat a tavaszi szezonban gyengébben szerepel, nem kizárólag Nagy Richárd kiválásának köszönhető, hiszen sohasem egyetlen játékoson múlik a csapat gyengébb, vagy jobb szereplése sem, hiszen a legutóbbi bajnokságban, amikor csapatunk a szenzációs hatodik helyen fejezte be a bajnokságot, Nagy Richárd a 38 bajnoki mérkőzés során 12 alkalommal lépett pályára kezdőként, 25 alkalommal csereként, csupán 951 percet töltve a pályán, azaz kevesebb, mint a mérkőzések idejének egyharmadán.

A nyári, illetve a téli átigazolási szezonban, ahogy korábban is, edzőnk, Nagy Tibor iránymutatásai alapján köszöntünk el játékosainktól és az új játékosok igazolása is mindig – anyagi lehetőségeink figyelembevételével – edzőnk javaslatára és egyetértésével történt minden posztra.

Örömteli, hogy szurkolóink ilyen aggódással és szeretettel kísérik figyelemmel egy játékosunk pályafutását, de még örömtelibb lenne, ha MINDEN játékosunk hasonló figyelemben részesülne, hiszen nem emlékszem, hogy tavaly Zsolnai Richárd – aki közel hat éve a Vác FC meghatározó játékosa – ügyében is hasonló aggódó és a döntésemet számon kérő üzenetek születtek volna.

A klub és személy szerint én is a Nagy Richárd-ügyet lezártnak tekintem, a továbbiakban ezzel kapcsolatban nem kívánok nyilatkozni!

Megköszönve Richárdnak a klubért tett eddigi erőfeszítéseit további sikeres és sérülésmentes pályafutást kívánok!

Megértésüket megköszönve és további biztatásukban bízva, maradok tisztelettel,

John P. Marshall”