NB II: Tőzsér Dániel nemzetközi futballt szeretne Debrecenben

Vágólapra másolva!
2020.09.26. 12:18
null
Tőzsér Dániel szerint biztató a csapat eddigi szereplése (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)
 A labdarúgó NB II-ben szereplő Debreceni VSC sportigazgatója, Tőzsér Dániel interjút adott a klub honlapjának: jövőbeli terveiről, illetve átigazolási politikájáról is beszélt. 

A 2019–2020-as idény végén visszavonuló, korábbi 31-szeres válogatott labdarúgót idén nyáron nevezték ki a DVSC sportigazgatójának. Az azóta eltelt három hónapban számos változás történt az ismét élvonalbeli tagságra pályázó Loki keretében. Tőzsér Dániel számos területen átalakításokba kezdett a klubnál, de ahogyan arra külön felhívta a figyelmet: ezekkel még az út elején járnak.

Az NB II-ben is kimagaslóan jó a játékosállományunk, de az élvonalban is megállná a helyét – kezdte Tőzsér, majd kitért a nyári átigazolásokra – Komplett, erős, kialakult, minden poszton jó erőkből álló csapatunk van. Nem szeretnék semmit sem mondani arról, érkezik-e még játékos, amennyiben bármi hivatalossá válik, azonnal tájékoztatjuk a szurkolókat”.

A sportigazgató fontos célként tűzte ki, hogy a csapat magját helyi játékosok alkossák a jövőben is.

Szerettem volna, ha továbbra is megmarad a debreceni gerince a társaságnak, ez szerencsére sikerült. A jövőben még inkább azt tervezem, hogy saját nevelésű fiatalokkal tűzdeljük tele a gárdát.”

A klub fejlesztése kapcsán komoly tervei vannak Tőzsérnek.

Az a célom, hogy akadémiai és felnőttcsapat szinten is nemzetközi futball legyen Debrecenben, hisz a jövőben ez lesz a kifizetődő. Még csak három hónapja neveztek ki, tehát az út elején vagyok, ez csak a kezdet, de most egy hosszú távú munka alapjait fektetjük le. Ez időbe telik, de hangsúlyoznám, nagyon bizakodó és optimista vagyok. Olyan szisztémát szeretnék kiépíteni a cívisvárosban, ami egyedülálló Magyarországon.”

A DVSC 9 fordulót követően 20 ponttal az első helyen áll a labdarúgó NB II 2020–2021-es idényében. A sportigazgató szerint a csapat eddigi szereplése biztató, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, számos dologban még fejlődnie kell Kondás Elemér csapatának.

A célkitűzésnek megfelelően tartjuk az első helyet, szóval eddig abszolút rendben van a társaság. Ugyanakkor ez akármennyire is elvárt és sokan természetesnek veszik, egyáltalán nem egyszerű. Szeretném megkérni a szurkolókat, továbbra is tartsanak ki a csapat mellett, akár a nehezebb pillanatokban is. Én is látom, a meccsek bizonyos periódusaiban előfordul, hogy akadozik a gépezet, emiatt persze folyamatosan egyeztetünk a szakmai stábbal.”

A Debreceni VSC kerete a Transfermarkt adatai alapján a legértékesebb a magyar másodosztályban, 7.15 milllió eurót ér. Ezzel az élvonalban is a 6. helyen állna a klub. Tőzsért megkérdezték arról is, hogy ha a csapat az NB I-ben szerepelne, hányadikként végezne az idény végén.

Nem érdemes erről beszélni, hisz külföldön is láthatjuk, hogy sokszor teljesen más focit játszanak a másodosztályban, mint az elsőben – válaszolt a sportvezető. – Jelenleg az foglalkoztat kizárólag, hogy jövőre az NB I-ben szerepelhessünk. Az első osztályra pedig térjünk vissza akkor, ha már matematikailag is biztos lesz a feljutásunk… Addig dolgozom tovább, hiszen van min.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
Bévárdi Zsombor (Kaposvári Rákóczi – kölcsönből vissza), Dzsudzsák Balázs (al-Ain – Egyesült Arab Emírségek, szabadon igazolhatóként), Fűzfői Márk (DVSC-DLA), Gróf Dávid (FTC – kölcsönbe), Kerekes Krisztián (DEAC), Korhut Mihály (Arisz Szaloniki, Görögország – szabadon igazolhatóként), Kovács Róbert (DVSC II – profi szerződést kapott), Pelles Dominik (DVSC-DLA), Pintér Ádám (Kaposvári Rákóczi – kölcsönből vissza), Poór Patrik (Paks, szabadon igazolhatóként),Sós Bence (Puskás Akadémia), Tischler Patrik (Kisvárda), Varga József (Puskás Akadémia), Zöldesi Illés (Kisvárda – kölcsönbe)
Távozók: Barna Szabolcs (MTK Budapest), Babatunde Adeniji (nigériai, Kunsan FC – Kína), Belényesi Csaba (DEAC), Bereczki Dániel (KBSC), Burai Erik (DEAC – kölcsönbe), Csősz Richárd (Paks – kölcsönbe), Damásdi Alex (DEAC – kölcsönbe), Gyönyörű Gergő (DEAC – kölcsönbe), Haruna Garba (nigériai, Szucsou Tungvu FC – Kína), Jurij Habovda (ukrán, Torpedo Zsogyino – Fehéroroszország), Kerekes Krisztián (Kecskemét – kölcsönbe), Kovács Péter (Budaörs – kölcsön után ismét kölcsönbe), Kónya Márk (Szolnok), Kóródi Nándor (Szeged – kölcsön után végleg), Luka Milunovics (szerb, ?), Nagy Sándor (Bp. Honvéd), Nikitscher Tamás (DEAC – kölcsönbe), Szabó Kornél (DEAC – kölcsön után ismét kölcsönbe), Nikola Trujics (szerb, Larisza – Görögország), Szabó Bence (ZTE – szabadon igazolhatóként), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik