NB II: több ezren várják már a DVSC nyíregyházi meccsét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.17. 16:15
Az Origo a labdarúgó NB II sorsolása kapcsán összeszedte a 2020–2021-es idény legérdekesebb párharcait.

Az előzetes esélylatolgatások során két olyan csapat van, amelyet mindenki megemlít, amikor arról beszél, melyik két együttes lehet a feljutás legnagyobb esélyese. Ez a két csapat a Vasas és a Debrecen. Az angyalföldiek nagyon komoly erősítésekkel készülnek, Debrecenben meg úgy vannak vele, hogy az „értelmezhetetlen” kiesést követően a DVSC-nek azonnal vissza kell jutnia az NB I-be.

Az Origo most nem az esélyekkel foglalkozott, hanem megnézte, hogy az őszi idényben mikor lesznek a legérdekesebb mérkőzések. A 20 csapatos NB II-ben összesen 38 fordulót rendeznek, de tavaszról kettőt áthoznak idén decemberre.

1. forduló: Szeged–Békéscsaba (augusztus 2., vasárnap)

Valamikor mind a két csapat az NB I-ben is szerepelt, ráadásul a két városban imádják az emberek a labdarúgást. Békéscsabán és Szegeden is több tízezer néző előtt zajlottak az élvonalbeli meccsek. Szegeden a 2019–2020-as csonka szezonban nem ritkán 5-6 ezer ember ment ki az akkor középcsapatnak számító hazai együttes mérkőzéseire. A két szomszédos megye székhelyének két együttese mindig vérre menő ütközeteket vívott egymással.

(Az első körről még annyit, hogy a Vasas hazai pályán a Kazincbarcikát fogadja, míg a DVSC a Budaörs ellen kezdi a bajnokságot.)

2. forduló: DEAC–DVSC (augusztus 5., szerda)

Ez igazán különleges összecsapás lesz és – valljuk be – két hónappal ezelőtt még senki sem számított arra, hogy összejöhet. A debreceni egyetemi csapat a Nagyerdei Stadionban játszik városi rangadót a DVSC ellen – minden bizonnyal rengeteg ember előtt. Mondanunk sem kell, hogy a Lokinak óriási sokk lenne, ha nem nyerne a kisebb debreceni együttes ellen.

5. forduló: Vasas–Haladás (augusztus 23., vasárnap)

Két nagy múltú NB I-es együttes összecsapása a Fáy utcában. Amikor a Haladás a 2018–2019-es idényben kiesett az NB I-ből, többen azt gondolták, hogy egy év után simán jutnak vissza a szombathelyiek. Nem így történt. Sőt, a mögöttünk lévő évadban volt olyan időszak, amikor Szombathelyen az NB III rémképe fenyegetett. A Haladás végül megúszta a kiesést. A Vasas a mögöttünk lévő szezonban gyengén kezdett, de a koronavírus-járvány előtt nagy formába lendült. A 8. helyről jött fel a harmadikra, de a bajnokságot félbeszakították, így nem harcolhatott tovább a feljutásért. Két olyan csapatról van tehát szó, amely mindenképpen szeretne visszakerülni az NB I-be.

A TELJES LISTÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik