NB II: térdműtét után lábadozik az U20-as világbajnoki ezüstcipős

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2019.09.25. 06:37
null
Mervó Bence itt még a DAC szerelésében (Fotó: Török Attila)
Február közepén igazolt a labdarúgó NB II-ben szereplő Budafokhoz Mervó Bence, azonban azóta egyetlen tétmérkőzésen sem lépett pályára, mivel térdműtétje után még a rehabilitációját végzi – tudta meg a Nemzeti Sport Online.



Úgy tudjuk, hogy szépen halad a 24 éves támadó felépülése, aki jelenleg gyógytornára jár. Várhatóan októberben kezdheti majd el a kocogást, és ezek után kapcsolódhat be az edzésekbe.

Mervó Bence az ETO utánpótláscsapataiban pallérozódott, 2014 májusában pedig bemutatkozott az NB I-ben a felnőttek között a Győr színeiben. 2015 nyarán tagja volt az U20-as világbajnokságon szereplő korosztályos magyar válogatott keretének. Az új-zélandi torna első csoportmeccsén, Észak-Korea ellen mesterhármast ért el, később Brazília, majd a nyolcaddöntőben Szerbia kapuját is bevette, és öt góljával a vb társgólkirálya, ezüstcipőse lett.

A világbajnokság után rövid ideig az MTK Budapest játékosa volt, majd a svájci első osztályú FC Sionhoz igazolt. 2016 tavaszán a lengyel élvonalbeli Slask Wroclawhoz került kölcsönbe, ahol első félszezonjában tíz bajnoki mérkőzésen játszott, és négy gólt szerzett. Ősszel tizenkét tétmeccsen lépett pályára a lengyeleknél, majd 2017 februárjában a Dunaszerdahelyhez igazolt.

A DAC-nál sérülések hátráltatták, így csupán tíz bajnoki találkozón játszott. Tavaly júliusban visszatért nevelőegyesületéhez, Győrben azonban csak fél évet töltött el, a tavaszi szezonban már a Budafok keretének tagja volt – igaz, sérülése miatt tétmérkőzésen még nem játszott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik