A Szeged elvette a Szolnok hazai veretlenségét

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 16:50
null
Rokszin Ádám (kékben) és Sergiu Moga sok csatát vívott egymással (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)
A labdarúgó NB II 8. fordulójában a mérkőzés előtt második Szolnoki MÁV 2–0-s vereséget szenvedett a Szeged-Csanádtól. A vendég Tisza-parti csapat így – némi szerencsével – először nyert idegenben, a MÁV FC viszont elveszítette hazai veretlenségét.

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ
SZOLNOKI MÁV FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0–2(0–1)
Szolnok,
Tiszaligeti Stadion, 1500 néző. Vezette:Gaál Ákos (Bede Tamás, Király Zsolt)
Szolnok:Molnár-Farkas – Csirmaz, Horgosi, Kovács O., Tamás L., Kotula – Kónya M. (Szabó B., 56.), Tisza K., Tóth B. (Bárdos, 66.) – Novák Cs., Rokszin.Vezetőedző: Csábi József
Szeged: Varga B. – Ódor, Moga, Szilvási, Mohl – Jovanovic, Oláh G. – Dobos Á. (Rózsahegyi, 80.), Germán, Varga Sz. (Bitó, 73.) – Grumics (Takács T., 32.).Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző: Kovács O. (43. – öngól), Takács T. (77.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – Nehéz mit mondani, mivel elveszítettük idei hazai veretlenségünket, de hát a fák nem érnek az égig. Nem játszottunk gyengén, csak épp a fordulópontokból rosszul jöttünk ki. A második félidőnek volt egy olyan szakasza, amely során a Szeged fölé nőttünk, viszont a második gól megfogott minket. A középpályás védekezésünk ezúttal nem volt az igazi, ám ezen nem lehet csodálkozni, sajnos az elmúlt napok eseményei megzavarták a játékosokat.
Dobos Barna: – Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Az első félidőben egységesen védekeztünk, és egy idő után veszélyessé váltak a támadásaink is. A szünetben arról beszéltünk, hogy az ellenfél ki fog nyílni, amit ki kell használnunk, de sajnos a játékrész elején kihagytuk a ziccereket. Azután a Szolnok egyenlíthetett is volna, ám végül sikerült eldöntenünk a találkozót.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Szolnoki MÁV úgy lépett pályára a Szeged ellen, hogy ebben az esztendőben még veretlen volt hazai környezetben, míg a vendégek kifejezetten rosszul rajtoltak ebben a szezonban, így előzetesen a szolnoki csapat volt a mérkőzés esélyese. Így is kezdte a találkozót a vendéglátó, két helyzettel nyitott az első tíz percben, ezt követően viszont elkezdtek éledezni a vendégek is. A félidő végén aztán Kovács Olivér mozdulatát követően egy szerencsés öngóllal vezetést szerzett a Szeged (0–1), ami úgy tűnt, még a szünet után is éreztette hatását, mivel a hazaiak nem igazán találták önmagukat.

Aztán telt-múlt az idő, és a Szolnok egyre inkább nyomott, ám az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, vagy épp a lövések nem voltak elég pontosak és erősek. A vendégek egy kontra utáni támadást gólra váltottak Takács Tamás révén (0–2), amire csupán egy kapufával tudott válaszolni a MÁV FC, amely így elveszítette hazai veretlenségét egy igen jó hangulatú találkozón.

A szegedi csapat a lefújás után kiment szurkolótáborához, hogy megköszönje a buzdítást, majd együtt ünnepelt vele. Nem véletlen a nagy öröm, hiszen a Tisza-parti együttes először nyert idegenben ebben az idényben, nem mellesleg sikerével ellépett a kiesőzónából. Úgy tűnik, Szegeden helyretették a dolgokat a fejekben, még ha némi szerencse is kellett a második bajnoki győzelemhez.

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Véget ért a mérkőzés, a Szeged három ponttal távozhat Szolnokról, így a MÁV FC elveszítette hazai veretlenségét. Köszönjük, hogy velünk tartottak!

90. perc: Három perc a ráadás a mérkőzés végén.

89. perc: Szolnoki kapufa! Rokszin ívelte be egy szabadrúgást a bal oldalról, Horgosi Donát fejelhetett, ám a labda a lécről kipattant, Tisza ismételhetett, de ollózó mozdulata után elment a labda a jobb kapufa mellett!

86. perc: Jovanovic rúgta el a labdát, miután már állt a játék, amiért ő is sárgát kapott.

85. perc: Kovács Olivér kapott sárga lapot reklamálásért.

81. perc: Tisza tüzelt 22 méterről, de csúnyán fölé lőtt.

80. perc: Cserél a vendégcsapat, Dobos Áront Rózsahegyi Dominik váltja.

77. perc: GÓL! Kettővel vezet a Szeged! Egy vendégkontra során a csereként beállt Bitó húzott el középen, majd kissé balról, tíz méterről lőtt, a bal alsóba tartó labdát még Molnár-Farkas bravúrral kitenyerelte, de a kipattanót Takács Tamás a hálóba passzolta öt méterről. 0–2

73. perc: A Szeged cserél ezúttal, Varga Szabolcs helyére Bitó Martin érkezik.

72. perc: Csirmaz laposan adott be jobbról, Tisza Kálmán 21 méterről lőhetett, de nem volt benne erő, így a labda könnyedén a kapusé lett.

67. perc:Kotula tört be a tizenhatoson belülre, majd esett el gyanús körülmények között Szilvási Péter mellett, de a játékvezető sípja néma maradt! Felzúdult a hazai kispad és a közönség is.

66. perc: Ismét cserél a Szolnok, Tóth Benjamint Bárdos Bence váltja.

65. perc: A másik oldalon is villan a sárga, Mohl Dávid állította be szabálytalanul Tóth Benjamint.

63. perc: Varga Szabolcs tört volna be a hazai tizenhatoson belülre, Horgosi Donát viszont szabálytalanul állította meg a büntetőterület vonala előtt, amiért sárga lapot kapott.

62. perc: Tóth Benjamin adta be a labdát jobbról, Novák fejelt kilenc méterről, de könnyedén fogta Varga Bence.

60. perc: Mindkét kispad felzúdult, miután a Szolnok gyorsan elvégzett egy bedobást, amivel Novák ziccerben léphetett volna ki, ám a játékvezető a sípjába fújt, hogy a Szeged következik dobással.

58. perc: Óriási szegedi lehetőség! Ismét Jovanovic ívelt be balról, és Takács Tamás üresen fejelhetett hét méterről, de rosszul találta el a labdát, ami így két méterről elszállt a bal kapufa mellett!

56. perc: Cserél a hazai csapat, Szabó Balázs érkezik Kónya Márk helyére.

53. perc: Komoly szegedi helyzet! Ezúttal Varga Szabolcs adott be a bal szélről, Germán Tamás pedig hét méterről fejelt, a hazaiak kapusa ezt a labdát ezúttal csak kiütni tudta! Molnár-Farkasnak szerencséje volt, hogy a labda nem valamelyik oldalra tartott.

51. perc: Jovanovic ívelt be a bal oldalról, Takács Tamás érkezett, és hat méterről fejelt, de egyenesen Molnár-Farkas Tamás ölébe.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés!

Az első félidőben összességében veszélyesebben játszott a Szolnok, sokáig a szegedi támadások java része les miatt megakadt, viszont egy szerencsés góllal végül vezetéshez jutottak a vendégek.

A Tiszaligeti Stadionba 1500 néző látogatott ki erre a mérkőzésre.

45+1. perc: Vége az első játékrésznek.

45. perc: Egy perc a ráadás.

43. perc: GÓL! Vezet a Szeged! Aleksandar Jovanovic adta be a bal szélről a labdát, amibe Kovács Olivérközépen szerencsétlenül nyúlt bele az öt és felesnél, így a labda a saját kapuja bal alsó sarkában kötött ki! 0–1

36. perc: Csirmaz István szerez labdát a vendégtérfél közepén, Tisza Kálmánnal kényszerítőzik, majd bead a jobb oldalról, de Novák épphogy lekési a labdát középen! A másik oldalon aztán Kotula Máté begyűjti a labdát, középre íveli, amire Rokszin érkezik, aki hét méterről lő, de nem találja el a labdát igazán jól, ami így hiába tart a jobb alsó sarokba, könnyedén Varga Bencéé lesz.

34. perc: Az első nagy szegedi helyzet! Takács Tamást indították, aki továbbcsúsztatta a labdát Dobos Áronnak, aki viszont 15 méterről azt rosszul találta el, így a labda méterekkel mellécsorgott.

32. perc: Grumics mégsem tudja folytatni, Takács Tamás érkezik a helyére.

A kezdeti lüktető játék után kissé leült a mérkőzés, viszont a szurkolók – mindkét oldalon – kiváló hangulatot teremtenek.

27. perc: Novákot kellett figyelmeztetnie a játékvezetőnek, miután a szolnoki csatár Sergiu Mogával szemben szabálytalankodott a félpályánál.

14. perc:Miroszlav Grumicsot kellett ápolni, de úgy tűnik, hogy tudja folytatnia játékot.

8. perc: Egy kipattanó labdát Tóth Benjamin vállalt el kapásból, de a 20 méteres, jobb alsóba tartó lövést könnyedén fogta a vendégek kapusa.

4. perc: Itt az első helyzet! Novák Csanád tette tovább a labdát Rokszin Ádámnak, aki kapura vezethette a labdát, majd az ötös bal sarkáról lőtt, de Varga Bence hárított!

Egyelőre megközelítőleg 800 néző foglal helyen a lelátón.

A Szolnok kék, míg a Szeged fehér szerelésben lép pályára.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés, a vendégcsapat indítja útjára a labdát!

ELŐZMÉNYEK

– Azért a Szeged jobb csapat annál, mint ahogy eddig szerepel, hiszen tele van a keretük olyan játékosokkal, akik jó nevű futballistának számítanak az NB II-ben. Megnőttek az elvárások felénk, de nekünk a földön kell maradni, így mindenképp szoros mérkőzést várok – mondta az Új Néplapnak Csábi József, a szolnoki csapat vezetőedzője.

– Jót tett, hogy megszereztük az első győzelmet, és két hetet készülhettünk a Szolnok elleni mérkőzés előtt.Szerettük volna felhasználni ezt az időszakot a fizikai fejlesztésre, hiszen van, aki ilyen szempontból még nincs a topon. De ez elmaradt, mert sok sérültünk volt, öt-hat ember dőlt ki a sorból emiatt. Szeretnénk meglepetést szerezni, ezt a tabella alapján mondom, amelyen második a holnapi ellenfelünk. A győztes edzőmeccs egészen más volt ellenük, mint amilyen a bajnoki lesz. A pontszerzés reményében utazunk, de akár többről is álmodunk. Az összeszokottság és a tapaszta­lat most a Szolnok mellett van, de tudomásul kell venni, hogy mindenkinek oda kell tenni magát, segíteni egymást, együttműködni, amely végre látható volt a Siófok ellen. Ezzel párosult a minőség is, amely a sikert hozta – nyilatkozta Dobos Barna, a Szeged-Csanád vezetőedzője aDélmagyarországnak.

A Szolnoki MÁV eddig még nem botlott hazai pályán, mind a négy szezonbeli mérkőzését megnyerte otthonában. Ezzel szemben a Szeged-Csanáda három idegenbeli találkozóján csupán egy pontot szerzett.

A két csapat az előző szezonban mindkét találkozásukkor döntetlent játszott egymással. Szolnokon 1–1-re, Szegeden pedig 0–0-ra végeztek a felek.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Két óra múlva kiderül, folytatja-e jó szereplését a Szolnok az eddig mindössze öt pontot szerzett Szeged-Csanád ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik