NB II: szlovák tréner lett a Szentlőrinc új vezetőedzője

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.22. 07:12
null
Marián Sluka a lendvaiak szerelésében (Fotó: Dömötör Csaba, 2019)
Eldőlt, hogy a következő idényben új vezetőedző, a szlovák Marián Sluka irányítja majd a feltehetően az NB II-ben induló Szentlőrinc SE labdarúgócsapatát – számolt be róla a klub honlapja.

 

A korábbi szlovák középpályás aktív pályafutása során több évig szerepelt magyar klubokban, volt a ZTE, a Haladás, a Siófok és a Pápa futballistája is. Edzői pályafutását 2016-ban Szlovákiában kezdte el, játékos-edző volt egy harmadosztályú csapatnál, majd a ZTE utánpótlásában dolgozott (az U19-es gárdát irányította), ezt követően másodedző lett az első csapatnál, legutóbb pedig a szlovén második ligában szereplő Nafta Lendava (Lendva) együttesénél volt vezetőedző.

Múlt hét szerdán keresett meg a szentlőrinci klub sportszakmai igazgatója, Fekete Tivadar ezzel a lehetőséggel, s hamar megtetszett az általuk képviselt stratégia – mondta a szentlorincse.hu-n a 40 éves Marián Sluka. – Eddig az utánpótlásban dolgoztam a legtöbbet, ezért örülök annak, hogy sok fiatal játékos van a keretben, szeretek velük foglalkozni. Sok jót hallottam a csapatról, a klubról, nagy kihívásnak és lehetőségnek tartom az NB II-es szereplést. Úgy érzem, képesek lehetünk jó eredményre a másodosztályban, elérhetjük a kitűzött célunkat.”

A klub sportszakmai igazgatója, Fekete Tivadar elmondta, ahogy korábban, most is olyan edzőt keresett, aki ambiciózus, tele van energiával és tettvággyal.

Az is nagy pozitívum számunkra, hogy dolgozott az utánpótlásban, hiszen a keretünk zömét fiatal játékosok alkotják – fogalmazott Fekete Tivadar. – Nyugodtan mondhatom, hogy nagyon hamar közös nevezőre jutottunk, így gyorsan feltehettük az i-re a pontot. Ismertettem a stratégiánkat, azt, hogy mit várunk el tőle, s ő rögtön úgy érezte, hogy abszolút beleillik ebbe a koncepcióba. Érezhető volt, hogy szimpatikusnak tartja a nálunk zajló munkát, az elképzeléseinket, nagyon hamar úgy állt az egészhez, hogy mikor kezdünk már.”

A szlovák vezetőedzővel – aki egyébként kiválóan beszél magyarul – egy plusz egy éves szerződést kötött a baranyai klub. A tréner június 22-én, hétfőn délelőtt már az első edzést is megtartja.

Mint beszámoltunk róla, az NB II-es licenccel rendelkező Szentlőrinc vállalná a másodosztályú szereplést. Az NB III Közép-csoportjában a 2. helyen végző csapatnak a legjobb a mérlege a harmadosztály három csoportjának második helyezettjei között, a klubnál pedig az Érd visszalépése miatt mindenképpen számítanak arra, hogy az MLSZ felkéri őket az NB II-es szereplésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik