Megszerezte első pontjait a Szentlőrinc a másodosztályban

KVANDUK BENCEKVANDUK BENCE
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 17:20
null
Sili Luka góljának örülhetett a hazai közönség (Fotó: Löffler Péter/Új Dunántúli Napló)
A labdarúgó NB II 2. fordulójában az újonc Szentlőrinc megállította a bajnokságot fölényes hazai győzelemmel kezdő Gyirmót FC Győrt Kozármislenyben. A találkozón a hazaiak játékosa, Sili Luka került főszerepbe, gólja mellett egy büntetőt is kiharcolt. Ezzel pedig 2–0-ra nyert a baranyai gárda.

 

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ

SZENTLŐRINC SE
GYIRMÓT FC GYŐR 2–0 (1–0)
Kozármisleny
, Kozármislenyi Stadion, 500 néző. Vezette: Németh Ádám (Kis Zoltán, Máyer Gábor)
Szentlőrinc SE: Slakta – Molnár R., Havas, Dulló, Nagy B. – Kapronczai, Hleba, Fröhlich (Vajda, 62.) – Harsányi, Kondor (Kovács D., 62.), Sili Luka (Aszalós, 89.). Vezetőedző: Marián Sluka
Gyirmót FC Győr: Rusák – Major, Hudák, Széles I., Hajdú Á. – Lázár – Nagy P., Vass Á. (Varga B., 55.) – Heffler – Herjeczki (Simon András, 70.), Szatmári. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Sili Luka (34.), Hleba (69. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Hatalmas kapufával nyitotta a Gyirmót FC Győr a Szentlőrinc elleni találkozóját. Azt követően – vagy éppen attól – felébredtek a hazaiak, és kontrákból többször is eljutottak a vendégkapu elé, lövéseik viszont legtöbbször veszélytelenek voltak. Eközben a Gyirmót is mindent megtett, hogy megszerezze a vezetést, de Szatmári és Hajdú sem tudta bevenni a lőrinciek kapuját. A feljutó baranyai alakulat viszont végig méltó partnere volt a rutinos vendégeknek.

A találkozó első gólját sarokrúgás előzte meg, a nagy kavarodásban Sili Luka szedte össze a labdát az ötös sarkán, majd a Gyirmót kapujába kotorta. 1–0

Bár ezt követően többször is volt lehetőségük egalizálni a vendégeknek, nem éltek a helyzeteikkel.

A folytatásban tartotta magát a Szentlőrinc, és kontrából többször is veszélyeztetni tudott. Gólt mégis egy újabb pontrúgásból tudott szerezni. Silit buktatták a tizenhatoson belül, Hleba pedig nem hibázott a büntetőből, a bal felsőbe vágta a labdát. 2–0

A hazaiak kezdtek elfáradni a hajrában, így a Gyirmót egyre többször jutott el nagy helyzetig, a szentlőrinci hátsó alakzat és Slakta azonban hősiesen tartotta magát. Így maradt a 2–0, amivel kiérdemelte a hazai csapat a vastapsot.

AZ ÁLLÁS
1. Debreceni VSC224–0+46
2. FC Ajka225–2+36
3. Nyíregyháza Spartacus223–0+36
4. Szombathelyi Haladás2116–2+44
5. Békéscsaba 1912 Előre2113–2+14
6. Szolnoki MÁV FC2112–1+14
7. Pécsi MFC2114–2+23
8. Gyirmót FC Győr2113–2+13
9. Szentlőrinc2112–1+13
10. Budaörs2113–30 3
11. Soroksár SC2111–10 3
12. Dorogi FC2111–4–33
13. Vasas FC222–20 2
14. Szeged-Csanád Grosics Akadémia2112–3–11
14. ETO FC Győr2112–3–11
16. Kaposvári Rákóczi FC2111–2–11
17. Kazincbarcika SC2112–4–21
18. FC Csákvár2111–4–31
19. Debreceni EAC220–4–40
20. BFC Siófok223–8–50


LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ
Augusztus 5. (szerda)
Békéscsaba 1912 Előre–Vasas FC
1–1
DEAC–DVSC 0–3
Budaörs–BFC Siófok 3–2

Szentlőrinc–Gyirmót FC Győr 2–0
Dorogi FC–Soroksár 1–0
Szombathelyi Haladás–Szolnoki MÁV FC 1–1
Aqvital FC Csákvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1
FC Ajka–Kazincbarcika SC 3–1
ETO FC Győr–Kaposvári Rákóczi FC 1–1
Nyíregyháza Spartacus–PMFC 2–0

PERCRŐL PERCRE

Vége a találkozónak! A Szentlőrinc meg tudta tartani 2–0-s előnyét, így megszerezte első pontjait a másodosztályban. Köszönjük a figyelmüket!

89. perc Sili vastaps mellett hagyja el a pályát, helyén Aszalós játszik tovább a hazaiaknál.

85. perc Marián Sluka, a hazaiak vezetőedzője kapott sárga lapot reklamálásért. A tréner azt a döntést vitatta hevesen, hogy melyik csapat jöhet bedobással. A játékszer éppen a Szentlőrinc kispadja előtt hagyta el a játékteret.

83. perc Újabb gyors gyirmóti kontra. Varga lövésébe Nagy Barnabás vetette bele magát, ezzel szögletre mentve. A sarokrúgás veszélytelen volt.

82. perc Kovácsot vágta fel hátulról Széles saját tizenhatosának magasságában, de a játékvezető szerint nem volt szabálytalan a vendég védő.

80. perc Heffler tüzelt huszonötről, de Slakta hárította lapos a jobb alsóba tartó lövését. Az esetet követően Varga szabálytalankodott, ezzel begyűjtve egy sárgát.

79. perc Gyors gyirmóti kontrának Nagy Barnabás vetett véget, aki lecsente Varga Barnabás lábáról a játékszert.

73. perc Egy vendég szögletet követően Vajda Silit ugratta ki, aki viszont az előtte álló gyirmóti védőbe lőtte a labdát.

70. perc Újabb vendégcsere. Herjeczki helyett Simon András a pályán.

69. perc Góóóól! Növelte előnyét a Szentlőrinc! Silit buktattaLázár abüntetőterületen belül, a játékvezető pedig kis habozás után a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Hleba állt, aki a bal felsőbe bombázott. 2–0

65. perc Herjeczki harcolt ki egy szabadrúgást a hazaik büntetőterületének előterében, de a sorfalban elakadt Heffler lövése.

63. perc Harsányit buktatták a jobb szélen, a szabadrúgást viszont a védők szögletre fejelték. A sarokrúgás után ismét veszélyben forgott a vendégek kapuja, de a csúsztatás a hosszú kapufa rossz oldalán hagyta el a pályát.

62. perc Kettős csere a hazaiaknál. Fröhlich helyett Vajda, Kondor helyett Kovács Dávid érkezett.

61. perc Kondor ugratja ki Silit a jobb oldalon, de a vendégek védője még időben játékba avatkozik.

58. perc Többször is megpróbálta a Szentlőrinc a vendég tizenhatoson belülre játszani a labdát, de mindig volt egy védő, aki útban volt. Végül Kondor kapott hosszú passzt, ami miatt fújhattak egyet a vendégek.

57. perc Nagy Patrik beadását a hazaiak hálóőre Slakta könnyedén húzta le.

55. perc Változtat Csertői Aurél, a Gyirmót mestere. Vass Ádám helyett Varga Barnabás a pályán!

54. perc Fröchlich kapott sárga lapot egy elkésett belépésért.

53. percFröhlich indult meg egy eladott labdával a Gyirmót kapuja felé, majd Sili elé tálalt, aki viszont Rusákba lőtte a labdát. A kipattanóból Nagy Barnabás ismételt, de lövése fölé szállt.

51. perc Tizenhét méterre a Szentlőrinc kapujától jutott szabadrúgáshoz a Gyirmót! Heffler viszont fölé vágta a labdát.

48. perc Ismét sarokrúgáshoz jut a hazai csapat, de a védők könnyedén semlegesítik a próbálkozást. A Szentlőrinc viszont vissza szerzi a labdát, és Hleba veszélyes hely harcol ki szabadrúgást. A sértett végezte el a pontrúgást, de a játékszer Rusák ölében landolt.

47. perc Hazai szöglet! Havas fejese viszont veszélytelen.

46. perc Ismét útjára indult a labda!

Érkeznek a csapatok a második játékrészre, nemsokára folytatódik a találkozó.

Vége az első félidőnek! A szünetre maradt a Szentlőrinc 1–0-s vezetése.

44. perc Szatmáripróbálkozik 25 méterről, de lövése a Szentlőrinc kapuja fölé száll.

36. perc Gyirmót kontra végén Szatmári fejelhetett közelről, de Slakta hárította próbálkozását.

34. perc Góóóóól! Vezet a Szentlőrinc! Baloldali sarokrúgást követően hatalmas kavarodás alakult ki a Gyirmót ötösén belül. A nagy tömegben Sili találta meg a labdát, és kotorta a kapuba a játékszert. 1–0

32. perc Sarokrúgáshoz jutott a Szentlőrinc. Harsányi beadását viszont Rusák simán lehúzta.

28. perc Hazai támadás. Silitűnt fel a jobb szélen, aki középre lőtte a labdát, de nem talált társat.

27. perc Szatmári és Hajdú kényszerítőjéből utóbbi került helyzetbe, miután még két védőn is átcselezte magát, de kiszorított helyzetből már csak a Szentlőrinc kapufájának bal sarkát lőtte szét.

24. percHleba harcolt ki egy szabadrúgást 32 méterre a Gyirmót kapujától. Harsányi tüzelt a pontrúgásból, de középmagasan szálló labdája elakadt egy védőben.

21. perc Kondor csúszott el a felezőnél, amiből kontrázhatott volna a Gyirmót, de a szentlőrinci középpályás visszaért, és javította hibáját. Heffler elől tisztázott.

18. perc Szabadrúgáshoz jutott a Szentlőrinc, de Nagy jobb szélről középre tekert labdája az első védőről kijött.

13. perc Kapronczai baloldali beadását könnyedén húzta le a Gyirmót hálóőre, Rusák.

Legutóbb 2019 szeptemberének végén találkozott a két gárda, akkor a Szentlőrincnek a végállomást jelentette a Magyar Kupában hazai pályán elszenvedett 1–0-s vereség. Az akkori csapatokból a baranyaiak kezdőjében most is helyet kapott Hleba, Harsányi és Havas, míg a másik oldalon ma is élvezhetik a nézők Rusák, Nagy Patrik, Heffler, Lázár és Herjeczki játékát.

9. perc Szentlőrinc kontra végén Sili engedte el a lábát, de lövése keresztben elszállt a kapu előtt.

8. perc Mindkét kapu előtt voltak helyzetek, a Gyirmót két szögletet is elvégezhetett, de Slakta kapuja nem forgott igazán veszélyben.

2. perc Óriási távoli bomba, a Szentlőrinc felső kapufájáról vágódott le a labda.

1. perc Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

A meccs előtt szinte már tele a lelátó, nagyjából 500 néző érkezett.

Már csak hat perc a kezdésig. A Szentlőrinc szokásos piros-fekete, míg a Gyirmót tiszta sárga szerelésében lép pályára Kozármislenyben.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Szűk két óra múlva megtudjuk, hogy mire jut a vasárnap a Csákvárt Heffler triplájával 3–0-ra legyőző Gyirmót a Szentlőrinc ideiglenes otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik