Soroksáron szerezte meg első őszi győzelmét a Kazincbarcika

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2020.08.23. 17:20
null
A hazaiak ifjú kapusát, Varga Ádámot alaposan megdolgoztatják a barcikai támadók (Fotó: Balogh László)
Bár ment előre, hajtott a Soroksár az 5. fordulóban, nem boldogult a nagyon taktikusan és fegyelmezetten futballozó Kazincbarcikával, mely fővárosi sikerével megszerezte szezonbeli első győzelmét a labdarúgó NB II-ben.

 


SOROKSÁR–KAZINCBARCIKA 0–2 (0–1)
Szamosi Mihály Sporttelep, 400
néző. Vezeti: Zám Zsolt (Bede Tamás, Hofbauer Roland)
SOROKSÁR:
Varga Á. Bene M., Gengeliczki, Valencsik, Pászka Huszák (Erdélyi, 46.), Gyömbér Orosz M., Derekas, Szerető (Gárdos, 73.) Lovrencsics B. (Korozmán, 46.)
Vezetőedző: Lipcsei Péter
KAZINCBARCIKA: Horváth L. Majzik, Szűcs K., Fótyik, Mikló Heil, Krausz Oldal (Korbély, 68.), Toma, Kovác (Tóth L., 83.) Bereczki (Németh T., 59.)
Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Gólszerző: Szűcs K (0–1) a 26., Kovác (02) a 75. percben

ÖSSZEFOGLALÓ

Jól kezdett a hazai együttes, Orosz Márk és Lovrencsics Balázs rendkívül agilisen futballozva többször zavarba hozta a vendégek bal oldali védelmét. Negyedóra elteltével megnyugodott a Kazincbarcika, s kihasználva Gengeliczki Gergőék bizonytalankodását, egyre több veszélyt jelentett Varga Ádám kapujára. Bár a hazaiak ifjú kapuvédője többször is bravúrral mentett, a 26. percben már ő sem tudott segíteni, az előrehúzódó Szűcs Kornél két lépésről a hálóba passzírozta a labdát. Ezt követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Soroksár, ám hiába érkeztek menetrendszerűen Pászka Lóránd jobbnál jobb beadásai a kapu elé, a hazai támadók rendre lemaradtak, így Horváth Lászlónak nem akadt igazi védenivalója a szünetig.

Nem keltett különösebb meglepetést, hogy elégedetlen volt az első félidőben látottakkal Lipcsei Péter,, aki kettőt is cserélt a szünetben. Nagy lendülettel vetették magukat a folytatásba a sárga-feketék, és hamar egyenlíthettek is volna, de Szerető Krisztofer kihagyta a ziccerét. Ahogy telt az idő és nem jött a gól, úgy lett egyre idegesebb a vendéglátó. A Kazincbarcika remekül megszervezett védelme nagyon stabilan állt a lábán, kontráiban pedig rendre benne volt a gólveszély. A hajrá kezdetén aztán Alen Kovác nagyon higgadt megoldást választva kettőre növelte csapata előnyét, s ezzel el is dőlt a három pont sorsa.

AZ ÁLLÁS
1. FC Ajka54114–3+1112
2. Gyirmót FC Győr5419–4+512
3. Debreceni VSC53118–2+610
4. Nyíregyháza Spartacus53115–2+310
5. Szolnoki MÁV FC53116–5+110
6. Dorogi FC53116–60 10
7. Vasas FC52311–6+59
8. Békéscsaba 1912 Előre5236–4+29
9. Szombathelyi Haladás522111–6+58
10. Pécsi MFC52217–4+38
11. Budaörs5236–7–16
12. Kazincbarcika SC51225–6–15
13. Soroksár SC51132–5–34
14. BFC Siófok51138–14–64
15. Szentlőrinc51134–11–74
16. Kaposvári Rákóczi FC5416–7–14
17. Debreceni EAC5144–9–53
18. ETO FC Győr5325–8–33
19. Szeged-Csanád Grosics Akadémia5233–8–52
20. FC Csákvár5234–13–92

5. FORDULÓ
Augusztus 23. (vasárnap)
Vasas FC–Szombathelyi Haladás 2–2
Soroksár–Kazincbarcika SC 0–2

Dorogi FC–ETO FC Győr 2–0
DEAC–Nyíregyháza Spartacus 1–0
PMFC–Békéscsaba 1912 Előre 0–0
Kaposvári Rákóczi FC–Aqvital FC Csákvár 2–2
FC Ajka–Szentlőrinc 4–0
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Budaörs 0–2
Gyirmót FC Győr–DVSC 1–0

Szolnoki MÁV FC–BFC Siófok 3–1

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük figyelmüket!

Zám Zsolt játékvezető lefújta a mérkőzést.

94. perc: Toma rúgott bele az út leszerelő Derekasba, ez is sárga.

90. perc: A játékvezető 4 perc hosszabbítást rendelt el.

Az utolsó percekben már csak tördeli a játékot a borsodi gárda, a Soroksár pedig nem találja ennek ellenszerét.

83. perc: Utolsó csere: a második vendéggól szerzője, Alen Kovác jött le, a helyét Tóth László foglalta el.

75. perc: Alen Kovác a felezővonaltól nagy lendülettel vezette be a labdát a balösszekötő helyén a soroksári tizenhatoson belülre, majd egy csel után, jobbal, higgadtan a hosszú sarokba tekert, 02.

73. perc: Utolsó cserelehetőségét is kihasználja Lipcsei Péter: Szerető Krisztofer helyére Gárdos András érkezett.

Lipcsei Péter, a Soroksár edzője irányít (Fotó: Balogh László)

70. perc: Valencsik a felezővonalnál szabályosan becsúszva elrúgta a labdát Toma elől, a játékvezető azonban faultnak minősítette és sárga lappal büntette a hazaiak védőjét. Sőt, a reklamáló Milovanovics Dejan, a Soroksár asszisztens edzője is sárgát kapott, miután túl hevesen reklamált.

67. perc: Újabb kazincbarcikai csere: Oldal Tibor helyére Korbély Kristóf érkezett.

66. perc: Derekas letalpalta Oldal Tibort a vendégek tizenhatosánál, villant a sárga.

64. perc: Erdélyi kapott labdát a kapunak háttal állva, a jobbösszekötő helyén, lerázta magáról Fótyikot, majd10 méterről, félfordulatból lőtt, a labda Horváh László ölében halt el.

59. perc: Cserél a Kazincbarcika: az elfáradó Bereczki Dániel helyére Németh Tamás érkezett.

52. perc: Egyenlítési alkalmat szalasztott el a Soroksár! Orosz Márkot nem tudták feltartóztatni a barcikai védők, a felezővonaltól indulva egészen a tizenhatos vonaláig cselezte magát, remekül tálalt a balösszekötő helyén egyedül érkező Szerető elé, aki azonban 10 méterről gyengén lőtt, Horváth László pedig vetődve hárított.

51. perc: Fótyik röviden mentett a tizenhatos vonalán, a labda éppen Derekas elé került, aki 22 méterről, középről csúnyán a kapu fölé bombázott.

48. perc: Oldal játszotta el a tizenhatoson belül, hogy akasztották, a műesést sárga lappal jutalmazta a játékvezető.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A szünetben cserélt Lipcsei Péter: Lovrencsics Balázs helyére Erdélyi Lászlót, Huszák Tamás helyére Korozmán Kevint küldte pályára.

Vége az első félidőnek.

Zám Zsolt játékvezető egy perc hosszabbítást rendelt el.

41. perc: Alen Kovác kapott egy meredek indítást a felezővonalról indulva, bevitte három védő közé, ám beszorult a talpa alá a labda, s végül Gengeliczki a tizenhatos jobb sarkánál tisztázni tudott.

A gól óta nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Soroksár, időnként percekre a kapuja elő szorítja vendégeit, de hiába lövöldözi be remekül a bal oldali vonal mellől Pászka Lóránd a labdákat,a belsők rendre késve érkeznek.


Fotó: Balogh László
Fotó: Balogh László

30. perc: Szerető a balösszekötő helyéről kanyarított szabadrúgást a hosszú sarok irányába, irányába, érkezett Orosz Márk, ám fejese centikkel elkerülte a jobb alsót.

26. perc: Óriási tűzijáték a soroksári kapu előtt, Krausz bal oldalról középre fejelt labdájából már Bereczki is gólt szerezhetett volna, de 3 méteres lövését óriási bravúrral hárított a gólvonalon Varga Ádám, a kipattanóra azonban Szűcs érkezett a leghamarabb és a bal kapufánál, 2 lépésről a hálóba bombázott, 01.

Zám Zsolt játékvezető egészségügyi szünetet rendelt el.

23. perc: Gengeliczki a kaputól 8 méterre röviden gurított haza, Alen Kovác közbelépett, de nem tudta elpöckölni a labdát a remek tempóban kivetődő Varga Ádám alatt.

21. perc: A meccs eddigi legnagyobb helyzete maradt ki: Bereczki bal oldali szöglete átszállt a hosszú kapufához, Varga Ádám csúnyán alálépett, így Oldal kapura fejelhetett, ám túlságosan is a földre b bólintotta a labdát és Gengeliczki a gólvonalról menteni tudott.

19. perc: Majzik a jobb oldali vonal mellől ívelt át a hosszúra, Bereczki a kaputól 10 méterre levette, megforgatta Bene Marcellt, ám kisodródott, csak vissza tudta lőni a labdát az ötösre, ahonnan aztán mentettek a hazai védők.

16. perc: Orosz Márk bal oldali szögletét a hosszú oldalon Valencsik tisztán fejelhette volna kapura, ám rossz tempóban érkezett a beadásra és csak fejtetővel érte el a labdát.

10. perc: Aktív a hazai jobb oldal, Orosz Márk beadását a hosszún érkező Szerető elől Oldal fejelte ki az utolsó pillanatban.

8. perc: Lovrencsics ezúttal a jobb oldali alapvonalról emelt a hosszú sarok irányába, Szerető visszafejelte, érkezett Huszák, de az ötösön blokkolták perdítését.

7. perc: Majzik kanyarította veszélyesen a kapu elé a labdát a jobb oldalról, de az ötös rövid sarkáról Valencsik kivágta.

2. perc: Lovrencsics Balázs az ötös jobb sarkáról passzolta középre a labdát, de Derekas nem találta el a kaput.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A hazaiak szokásos sárga-fekete szerelésükben, a vendégek tiszta kékben léptek pályára.

Ilyen-olyan beosztásban igazán ismert futballisták, szakemberek verődtek össze a lelátón. A találkozó ellenőre Váczi Dénes, a játékvezetőket Juhos Attila felügyeli. Dzurják József, Szűcs Mihály vagy éppen Telek András ugyanúgy kíváncsi a találkozóra, mint az NB I-ben korábban az MTK-t dirigáló Lucsánszky Tamás.

Köztudott az egykori Fradi-ikon, a Soroksár SC jelenlegi vezetőedzője, Lipcsei Péter kazincbarcikai kötődése. Így számára mindig különleges alkalomnak számít, mikor földijei ellen irányítja csapatát. Először a 2012–2013-as szezonban volt erre példa, még a kis-Fradi szakvezetőjeként állt szemben a borsodiakkal. Aztán 2017 nyara óta már a főváros XXIII. kerületének gárdáját dirigálja. Mikor három éve helyet foglalt a soroksári kispadon, ugyan úgy Vitelki Zoltán vezetésével érkezett a barcikai együttes a Szamosi Mihály Sporttelepre, mint ma. Igaz, a kék-sárgák szakvezetője mielőtt néhány hete visszatért a Vegyészhez megfordult már a Budafok, a Mezőkövesd II és a Loki kispadján is.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Két óra múlva megtudjuk, hogy megszerzi-e második hazai győzelmét a Soroksár a még nyeretlen Kazincbarcika ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik