Lipcsei Péter szerint az egyik legfontosabb feladata Soroksáron, hogy szerepeltesse azokat a fiatalokat, akiket a Ferencvárostól kapnak.

„Megnézzük, hogy van-e nekik visszaút. Kundrák és Csernik nagyon jó formában van, remélem, a mindenkori vezetőedző visszahívja őket a nyáron. Nyilván ez a célunk.”

A szakember kiemelte csapata negyedik gólját, amelyet Csernik szerzett.

„Talán legutóbb Détári Lajostól láttam ilyet az osztrákok ellen, amikor így visszahúzta a labdát és elrúgta. Ha ezt az NB I-ben lövi, akkor hetekig, hónapokig mutatják az M4-en.”

Az NSO Tv videójában Lipcsei arról is beszél: célja-e leülni a Ferencváros kispadjára?

Csernik Kornélnak felvetettük: nem élte-e meg csalódásként azt, hogy miután az ősszel csereként többször is lehetőséget kapott a Fradiban, vissza kellett térnie a Soroksárhoz?

„Nem éltem meg csalódásnak, mert még többet szerettem volna játszani, és a Fradiban talán még csereként sem számoltak volna velem. Ezért örülök, hogy játszom, gólt lőttem, tényleg jó pályán lenni.”

Videónkban arról is beszél, hogy az FTC minőségi légiósai mellett mennyire nehéz beverekednie magát egy magyar fiatalnak a kezdőbe.

Csernik gólja 2:55-től

Détári Lajos gólja az osztrákok ellen


SOROKSÁR SC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 4–2 (2–1)

Budapest, Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep, 250 néző. Vezette: Kovács Gábor (Garai Péter, Márkus Péter)
SOROKSÁR: Kovács Dániel – Molnár R., Dvorschák, Gyömbér, Valencsik (Gárdos, a szünetben) – Huszák, Csernik – Orosz M. (Derekas, 64.), Lőrincz, Kundrák – Pál A.  (Erdélyi L., 76.) Vezetőedző: Lipcsei Péter
MOSONMAGYARÓVÁR: Somogyi – Németh Á., Forgács A., Debreceni, Czár – Kovalovszki (Jelena, 55.) – Winkler A., Kovács Á. (Bakos B., 74.), Nagy I. (Zsirai, 55.), Bartos – Szabó V. Vezetőedző: Tóth András
Gólszerző: Csernik (1–0) a 3., Szabó V. (1–1) a 27., Kundrák (2–1) a 33., Kundrák (3–1) a 48., Kovács Á. (3–2) a 70., Csernik (4–2) a 77. percben