NB II: Szpari-vereség Véber hazai bemutatkozásán, négyet vágott a Kisvárda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.06. 13:31
null
Véber Györgyöt nem tölthette el örömmel a Szpari eredménye (Fotó: Korponai Tamás, archív)<span style="font-size: 12px; line-height: 15px; color: #0e0001; background-color: #ffffff"></span>
A labdarúgó NB II 16. fordulójában a Nyíregyháza hazai pályán 2–1-re kikapott a Soprontól, a Puskás Akadémia FC 2–2-es döntetlent ért el a Szeged 2011 ellen idegenben, míg a Kisvárda négyet vágott a Dorog vendégeként. A Békéscsaba Siófokon nyert, a Mosonmagyaróvár a SZEOL-t győzte le magabiztosan, a ZTE pedig Bobál Gergely duplájának köszönhetően verte meg a Cigándot. A balmazújvárosi pálya rossz állapota miatt a Balmazújváros–Soroksár meccs elmaradt.

 

A labdarúgó NB II 16. fordulójában nem sikerült Véber György hazai bemutatkozása, a Nyíregyháza otthon 2–1-re kikapott a Soprontól. Pedig a Szpari jól kezdett, a 22. percben Tisza Tibor szabadrúgása után Rezes László csúsztatott a hálóba. Ezután kiegyenlített lett a mérkőzés, bátrabbá vált a Sopron, majd a 68. percben egyenlített is, egy kapu előtti kavarodás után Gyürki Gergő lőtt a kapuba. Sőt, meglepetésre a győzelem is összejött a vendégeknek; a Nyíregyháza a hajrában kihagyta a gólhelyzeteit, Gyürki pedig egy kontra után ismét betalált. A Szpari már csupán a 11. helyen áll a bajnokságban.

Szép, illetve szerencsés találatokkal egyértelmű győzelmet aratott a másik szabolcsi csapat, a Kisvárda Dorogon. Aszon.hutudósítása alapján Fodor Andrásnak, a várdai kezdőcsapatba hosszabb szünet után visszatérő középpályásnak mind a négy találathoz volt köze: az első gólnál először ő lőtt kapura, a kapusról kipattanót Karacs Péter lőtte a hálóba. A másodiknál ő indította Vári Barnát, akinek beadását Gosztonyi András fejelte a hálóba, majd a harmadik gólnál az ő beadása után Talabér Attila szerzett gólt a hátával. A negyedik találatnál Fodorról pattant tovább a labda, és végül az első labdaérintéséből Hei Viktor becsúszva lőtt a dorogi kapuba. Az újoncnak Vígh Ádám fejese révén a hosszabbításban csak a szépítésre futotta.

Bobál Gergely duplájának köszönhetően verte meg a ZTE a Cigándot. A támadó első gólja után a zalaiak kissé kényelmesre vették a játékot, a vérszemet kapó borsodiak pedig Roszel Róbert 30 méteres bombájával egyenlítettek. Nem sokkal ezután azonban ismét jött Bobál és a hálóba fejelt. A legvégén még Szappanos Péternek kellett bravúrt bemutatni egy cigándi fejesnél, de végül kiizzadta a sikert a ZTE.

Tovább folytatja remek sorozatát a Mosonmagyaróvár, amely most a sereghajtó SZEOL-t győzte le úgy, hogy az első félidő után már 3–0-ra vezetett. Király József együttese a szünet után kicsit kiengedett, így Makszimovics Nikola szépíteni tudott. Az Óvár legutóbbi hat meccséből ötöt megnyert, egyszer döntetlent játszott.

Kétszer is vezetett a Szeged 2011 a Puskás Akadémia ellen, a felcsútiakat a hajrában végül a válogatott védő, Vanczák Vilmos fejesgólja mentette meg. Andorka Péter fejesére az első félidőben végén Heffler Tibor válaszolt egy húsz méteres bombával, majd a szünet után Farkas Márk juttatta ismét vezetéshez Klausz László együttesét. A hajrában mindent megtett a PAFC az egyenlítésért és ez az említett Vanczák-fejessel össze is jött, azonban Vincze István így is csak egy ponttal mutatkozott be a felcsútiak kispadján.

Nagy István két szabadrúgásgóljával győzött a Békéscsaba Siófokon úgy, hogy az első találat előtt a Balaton-partiaknak voltak inkább lehetőségeik a gólszerzésre. A szabadrúgáslövő-specialista Nagy az első gólját 20 méterről, a másodikat 25-ről szerezte, így a csabaiak javítottak a múlt heti hazai vereség után.

Szép gólokat szerezve megérdemelten győzte le a Vác a Csákvárt, Nagy Tibor együttese szeptember óta először szerzett három gólt egy mérkőzésen. A csákváriak 2–0 után a 66. percben Paudits Patrik tizenegyesével szorossá tették a mérkőzést, de tíz perc múlva jött Tóth Barnabás és 14 méterről a kifutó kapus mellett a kapu bal oldalába gurított, ezzel pedig eldőlt a találkozó.

Fontos sikert aratott az immáron Bognár György által trenírozott Budaörs, igaz, a szakember egyelőre még nem ült le a kispadra. A Pest megyeiek jó helyzetkihasználásuknak köszönhetően a Kozármislenyt győzték le és négy vereség után nyertek ismét.

Ismét legyőzte a Ceglédet a Szolnok, Olasz Dénes 38. percben szerzett góljára a ceglédiek nem tudtak válaszolni. Így továbbra is mumusa marad a Pest megyeieknek a Tisza-parti együttes, hiszen az előző években szinte mindig a Szolnok győzött a két csapat meccsein.

A balmazújvárosi pálya rossz állapota miatt elmaradt a Balmazújváros–Soroksár rangadó, Farkas Ádám játékvezető nem engedélyezte a meccs lejátszását. Az új időpontról később döntenek a csapatok képviselői.

NB II, 16. FORDULÓ

ZTE FC–CIGÁND 2–1 (1–0)
Zalaegerszeg, 800 néző. Vezette: Németh Ádám (Szalai Dániel, Bertalan Dávid)
ZTE: Szappanos – Kretz, Króner, Forgács, Deutsch – Babati, Patvaros, Hegedűs T. (Gottfried, 70.), Jakab (Ágoston, 90.) – Daru (Sundas, 59.), Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor
CIGÁND: Egyed – Molnár R., Raducu, Csicsvári, Varga K. – Sergiu, Baksa (Kasza, 56.) – Balogh A. (Kinczel, 71.), Katona Gy. (Roszel, 66.), Angyal – Popescu. Vezetőedző: Szénay Péter
Gólszerző: Bobál G. (1–0) a 20., Roszel (1–1) a 67., Bobál G. (2–1) a 72. percben
Kiállítva: Csicsvári (második sárga lap után) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Csató Sándor:
– Úgy látszik, ebben az osztályban minden csapat ellen nagyon nehéz pontot, pontokat szerezni. Rendkívül küzdelmes meccset játszottunk, igaz, csak időnként játszottunk jól. A vendégek egyenlítését követően sok helyzetet dolgoztunk ki, de azoknak jelentős részét elhibáztuk.
Szénay Péter: – Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondani. A második félidőben mi domináltunk, és jobban játszottunk. Az első negyvenöt percben pedig a ZTE, s az ott szerzett előnye elég volt ahhoz, hogy megnyerje a meccset. A semleges közönségnek biztos tetszett ez a találkozó, újoncként nehéz a dolgunk, már sokadik összecsapáson játszunk szemre szépen, de a pontjaink száma jobban is gyarapodhatna.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–SZEOL SC 3–1 (3–0)
Mosonmagyaróvár, 500 néző. Vezette: Berényi Tamás (Mayer Gábor, Király Zsolt)
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Bohner, Koszó, Deák, Galambos (Jasarevic, 62.) – Zsirai (Kószás, a szünetben), Bartos (Németh M., 74.), Schmatovich, Mayer – Czár – Laki B. Vezetőedző: Király József
SZEOL: Leindler – Ikonomou, Vágó L., Gajág – Kéri, Búrány, Rácz L. (Makszimovics, a szünetben), Németh L. (Forró A., 60.) – Grünvald (Buzási, 77.) – Schrammel, Péter A. Vezetőedző: Tóth Ákos
Gólszerző: Mayer (1–0) az 5., Czár (2–0) a 41., Zsirai (3–0) a 45., Makszimovics (3–1) az 54. percben
MESTERMÉRLEG
Király József
: – A mély talajú pálya mindkét csapatból sokat kivett. Az első félidőben az adódó lehetőségeinket maximálisan kihasználtuk. A második félidőben feljött az ellenfél, de a mérkőzést nem tudták szorossá tenni.
Tóth Ákos: – Az első félidőben az MTE profi módon eldöntötte a mérkőzést. A másodikban feljöttünk, többet támadtunk, de csak a szépítésre futotta. Megérdemelten nyert a hazai csapat.

SZEGED 2011–PUSKÁS AKADÉMIA FC 2–2 (1–1)
Gyula, Grosics Akadémia pályája, 600 néző. Vezette: Erdős József (Garai Péter, Bornemissza Norbert)
SZEGED: Szántai – Achim, Tóth G., Farkas M., Mészáros M. – Coroian, Király P., Germán T., Zabari – Andorka (Balogh G., 86.), Zádori. Vezetőedző: Klausz László
PAFC: Hegedűs L. – Heffler T., Vanczák, Spandler, Tóth B. (Fényes, 61.) – Sándor Gy., Márkvárt, Gajdos (Molnár Cs., 72.) – Óvári (Szabó B., 85.), Tischler, Lencse. Vezetőedző: Vincze István
Gólszerző: Andorka (1–0) a 42., Heffler T. (1–1) a 44., Farkas M. (2–1) a 60., Vanczák (2–2) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Klausz László:
– Remélem, a nézőknek éppúgy tetszett a mérkőzés, mint nekem. Büszke vagyok a csapatomra, a vendégeknél négy volt válogatott is pályára lépett, nálunk több fiatal volt, ennek ellenére uraltuk a játékot.
Vincze István: – A Szeged igazolta azt, hogy igen kellemetlen, jól felkészített csapat. Mindkétszer mi futottunk az eredmény után, pozitívum, hogy tudtunk egyenlíteni.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SOPRONI VSE 1–2 (1–0)
Nyíregyháza, 1100 néző. Vezette: Berke Balázs (Horváth Róbert, Farkas Balázs)
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Szokol, Úr, Rubus, Barna Sz. – Rezes, Holdampf, Kártik (Pálinkás, 76.) – Tisza, Pölöskey P. (Szécsi M., a szünetben), Heffler N. (Kónya, 64.). Vezetőedző: Véber György
SOPRON: Heinrich – Tóth D. (Garda, a szünetben), Sifter, Kovács G., Szabó L. – Nagy P. – Fazakas, Zimomrja (Szellák, 67.), Batizi-Pócsi B., Eszlátyi (Gyürki, 57.) – Erdélyi. Szakmai igazgató: Supka Attila
Gólszerző: Rezes (1–0) a 22., Gyürki (1–1) a 68., Gyürki (1–2) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Véber György:
– Az első félidőben azt a teljesítményt nyújtottuk, amilyen futballt szeretnénk játszani a jövőben, és reálisan három-nullára kellett volna vezetnünk. A második játékrész felemásra sikeredett, nagy taktikai hibákat követtünk el, de arra nem szolgáltunk rá, hogy egyetlen pontot se szerezzünk.
Supka Attila: – A hazai csapatnak csak felívelések után voltak helyzetei, és a szünetig három nagy ziccert is elhibáztunk. A második félidőben is nekünk volt több lehetőségünk, a helyzetek és a mutatott játék alapján rászolgáltunk az újabb idegenbeli győzelemre, ami hatalmas fegyvertény a kiváló Nyíregyháza otthonában.

CEGLÉDI VSE–SZOLNOKI MÁV 0–1 (0–1)
Albertirsa, 400 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kepe Arnold, Iványi István)
CEGLÉD: Horváth G. – Wild, Nánási, Albert I., Valkovszki – Csordás Sz., Makrai (Markó, 72.) – Tóth L., Horváth B. (Albert Á., a szünetben), Szkunc – Szabó V. (Peres, 72.). Vezetőedző: Krecska János
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Hajba, Balogh M., Papp Sz., Dedics – Csirmaz (Rokszin, 94.), Berdó (Tóth P., 90.), Kenderes, Magyar B. – Pantovics (Pintér N., 68.), Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Olasz D. (0–1) a 38. percben
MESTERMÉRLEG
Krecska János: – Tipikus egygólos mérkőzésen a Szolnok találta azt az egyet. A továbbiakban sok olyan gátló körülmény volt, amivel most nem szeretnék foglalkozni.
Balogh Pál: – Egy „hatpontos” mérkőzésen nagyon nehéz talajú pályán azt játszottuk, amit kellett. Nagyon fegyelmezetten, néha hősiesen, de úgy gondolom, megérdemelten nyertünk.

SIÓFOK–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–2 (0–1)
Siófok, 200 néző. Vezette: Szőts Gergely (Lémon Oszkár, Király Krisztián)
SIÓFOK: Filipánics – Tamaskó, Mogyorósi, Czingráber, Farkas N. – Petneházi, Gál M. – Nagy D. (Nagy R., 64.), Gréczi G., Berki P. (Kovács D., 69.) – Elek B. Vezetőedző: Goran Kopunovics
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Bagi, Kelemen D., Szélpál, Juhász Gy. – Nagy I., Spitzmüller – Bényei, Szalai D. (Pilán, 82.) – Gránitz (Ihrig-Farkas, 90.), Viczián (Tóth D., 92.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Nagy I. (0–1) a 24., Nagy I. (0–2) az 59. percben
MESTERMÉRLEG
Goran Kopunovics:
– Jól játszottunk az első huszonöt percben, nekünk kellett volna belőni a helyzeteinket. Utána szabadrúgásból kaptuk a két gólt, és erre már nem volt válaszunk. Most is volt a keretünkben kilencvenhét-kilencvennyolcas születésű játékos, tehát nagyon fiatal a csapat, velük szemben türelmesnek kell lenni. Azonban remélem, a következő mérkőzésen már tudunk javítani az eredményen is.
Zoran Szpisljak: – Gratulálok mindkét csapatnak, mert jó iramú meccset játszottak, sok helyzettel. Megjegyzem, hogy a mi akcióink jóval veszélyesebbek voltak. Az is igaz, hogy szabadrúgásból szereztük a két gólunkat, de ha egy kicsit pontosabbak vagyunk, akár többször is betalálhattunk volna.

VÁC–CSÁKVÁR 3–1 (1–0)
Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Lovas László (Medovarszki János, Csatári Tibor)
VÁC: Szentpéteri – Hegedűs Cs., Görgényi, Tóth F., Gulyás M. – Tóth B., Tóth G. – Niedermüller, Nagy R. (Kákonyi, a szünetben), Mátyás (Bőgér, 93.) – Rusvay (Majoros, 62.). Vezetőedző: Nagy Tibor
CSÁKVÁR: Kovács D. – Kékesi, Póti, Dulló, Baranyai Á. – Kiprich D., Bakos (Molnár T., 56.) – Mészáros D., Nyilasi B. (Oldal, a szünetben), Lőrincz (Erdei, 84.) – Paudits. Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerző: Mátyás (1–0) a 44., Görgényi (2–0) az 54., Paudits (11-esből, 2–1) a 66., Tóth B. (3–1) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor:
– Nem játszottunk úgy, ahogyan szoktunk, de most az eredmény volt az elsődleges, az, hogy felzárkózzunk a mezőny első feléhez. Ezt teljesítettük, de szeretném, ha az eredményesség jó játékkal párosulna.
Toldi Gábor: – Sajnos ma nagyon rossz napot fogtunk ki. Kettő-egy után még lett volna lehetőségünk az egyenlítésre, ám a harmadik váci találat mindent eldöntött, gratulálok az ellenfélnek.

DOROGI FC-KISVÁRDA MASTER GOOD 1–4 (0–1)
Dorog, 800 néző. Vezette: Nagy Róbert (Dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)
DOROG: Szemerédi – Grabant P., Csató, Kovács I., Füredi – Mészáros Á., Berkó (Vígh Á., 66.) – Grabant B. (Bor, 54.), Tóth M. (Hartyán, 82.), Medgyes – Sitku. Vezetőedző: Németh Szabolcs
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Vári B., Fodor F., Vermes, Talabér – Lucas, Fodor A. – Karacs P. (Oláh G., 74.), Toma (Minczér, 58.), Cseri T. – Gosztonyi (Hei, 83.) Szakmai igazgató: Révész Attila
Gólszerző: Karacs (0–1) az 38., Gosztonyi (0–2) a 68., Talabér (0–3) a 76., Hei (0–4) a 84., Vígh Á. (1–4) a 90. percben
Németh Szabolcs: – Az első félidőben végig kontrolláltuk a játékot, de a kapott gól mindent felborított. A szünet után aztán két pontrúgással végleg eldöntötte a három pont sorsát a Kisvárda.
Révész Attila: – Türelmesen futballoztunk az elején, kerestük a szabad területet a defenzív hazaiak ellen. A szünet után aztán minden úgy sikerült, ahogy elterveztük, egyértelmű győzelmet arattunk.

BUDAÖRS–KOZÁRMISLENY 2–1 (1–0)
Csákvár, 100 néző. Vezette: Radványi Ádám (Márkus Péter, Berényi Ákos)
BUDAÖRS: Ordasi – Lajer, Horváth L., Kinyik, Ódé – Stieber A. (Sajbán Máté, 65.), Sajbán Miklós – Menyhárt (Petró, 76.), Csillag, Deli M. – Bata (Bogáti, 87.) Megbízott edző: Márkus Tibor
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Pajor, Szekszárdi (Kemény T., 81.), Lantos, Kocsis A. – Nagy E., Tóth M. (Csábi, 75.) – Városi, Beke, Nagy M. K. (Kirchner, a szünetben) – Sinanovics. Vezetőedző: Kovács Zoltán
Gólszerző: Csillag (1–0) a 38, Kirchner (1–1) a 47., Kinyik (2–1) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Márkus Tibor:
– Rendkívül küzdelmes mérkőzésen három pontot szereztünk. Számunkra ma ez volt a legfontosabb, örülök a sikernek.
Kovács Zoltán: – Az ellenfelünk két kapura lövésből két gólt szerzett. Mi a kidolgozott helyzeteinket sem tudtuk gólra váltani, ezért veszítettünk.

BalmazújvárosSoroksárelmaradt!Farkas Ádám játékvezető a pálya rossz állapota miatt nem engedélyezte a mérkőzés lejátszását! Az új időpontról később döntenek a csapatok képviselői.

AZ ÁLLÁS
1. Balmazújváros15102321–12+932
2. Kisvárda1685326–13+1329
3. ZTE FC1685327–18+929
4. Puskás Akadémia FC1676329–26+327
5. Békéscsaba Előre1682621–14+726
6. Szeged 20111675423–11+1226
7. Soroksár SC1575327–18+926
8. Mosonmagyaróvári TE1673624–17+724
9. Soproni VSE1665520–19+123
10. Vác FC1664619–17+222
11. Nyíregyháza Spartacus FC1664617–20–322
12. FC Csákvár1657419–22–322
13. Dorogi FC1663718–20–221
14. Szolnoki MÁV FC1662819–24–520
15. BFC Siófok1662817–23–620
16. Kozármisleny FC1654716–18–219
17. Budaörs165110 9–22–1316
18. Ceglédi VSE16421022–29–714
19. Cigánd SE1634911–25–1413
20. SZEOL SC1631128–25–1710
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik