Waltner 2017 szeptemberében vette át a Kaposvár irányítását, és első, vezetőedzőként töltött szezonját az NB III Nyugati csoportjának megnyerésével zárta. Az NB II újoncánál az idény elején szerényebb célokat tűztek ki, minthogy az NB I-be való feljutásért harcoljon a csapat.

„Feljutóként mindig nehéz nekivágni egy szezonnak, s a célkitűzésünk is csak a biztos bennmaradás volt. A tulajdonos ellenben azt mondta, igazából azzal lenne elégedett, ha sikerülne a középmezőnyben, a tizedik hely környékén végezni. Az őszi szezont a harmadik helyen zártuk, és három pontra van a feljutó hely, nyilván megpróbálunk a jövőben is minél több meccset megnyerni, s a végén meglátjuk, ez mire lesz elég."

A Kaposvárt rutinos és fiatal játékosok egyaránt alkotják, Waltner igyekszik megtalálni köztük a megfelelő egyensúlyt.

„A rutinos játékosokra szükség van, Rajczi Péter például igazi vezér, ő a csapatkapitányunk,  jól is játszik, példaértékű az edzésmunkája, és az egyik legprofibb játékosunk. De egyébként mindenkitől megkövetelem az edzéseken a munkát és a fegyelmet, ezekben hiszek, és ennek eddig meg is lett az eredménye.”

Külön kiemelte, hogy a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatából, amellyel a 2016-17-es idényben korosztályos bajnok lett, jelenleg nyolcan szerepelnek a Kaposvár jelenlegi keretében. Emellett elmondta, nem tudja, hogy igazából az NB II-ben milyen helyezés lenne realitás a csapatának, magában viszont azt tűzte ki célként, hogy szerezzenek meglepetéseket. 

„Ez eddig megvalósult, messzemenő következtetéseket azonban nem vonhatunk le, hiszen volt már olyan, például tavaly is, hogy valamelyik csapat a 16. forduló után a harmadik helyen állt, aztán kiesett az NB II-ből. Nyilván ezt nem szeretnénk, ezért a jövőben is alázatosan dolgozunk. Arra már most büszke vagyok, hogy az őszi szezonban meglett a harmadik hely, mi kaptunk ki a legkevesebbszer a bajnokságban, mindössze kétszer, s ez azt mutatja, hogy a csapatnak van tartása.”

Ezt az Újpest elleni Magyar Kupa-mérkőzésen is bizonyította, hiszen a 91. percben szerzett találattal búcsúztatta a címvédőt. A korábbi válogatott labdarúgó videónkban erről az összecsapásról is beszélt, emellett szóba került a hétvégi, az NB II-es listavezető Gyirmót elleni találkozó is.