NB II: paksi védő Békéscsabán, középpályás és csatár is jött

Vágólapra másolva!
2016.07.02. 06:47
Majdnem véglegesnek tekinthető a labdarúgó NB II-ben szereplő Békéscsaba 1912 Előre kerete, hiszen megállapodtak Kelemen Dáviddal, Gránicz Patrikkal és Bagi Istvánnal is – számolt be róla a klub honlapja.

Több próbázót is megfigyelt a békéscsabai szakmai stáb a június 20-án kezdődő felkészülési időszak alatt, és ennek, illetve a tárgyalások eredményeképpen három labdarúgó is aláírta szerződését a klubhoz.

A 24 éves, békéscsabai születésű Kelemen Dávid az előző szezonban még a Paks védelmét erősítette. A 187 centiméter magas – korábban U21-es válogatott – védő a 2011–2012-es idényben, az MTK-val aranyérmes lett az NB II Keleti csoportjában. Abban az évben Magyar Kupa-döntőt is játszott, egy esztendővel később pedig bronzérmes lett akkori klubjával. A játékos egy évre kölcsönbe érkezik Békéscsabára.

A 21 éves Gránicz Patrik a Kozármislenytől érkezett az Előréhez. A támadó 2010-ben igazolt a PMFC-hez, ahol először az NB III-as csapatban játszott, majd idővel bemutatkozhatott a Ligakupában és az akkori első osztályú gárdában is. Az előző idényben huszonhétszer lépett pályára a Kozármisleny színeiben, és négyszer talált be az ellenfelek kapujába.

Visszatér Békéscsabára a csongrádi születésű, 27 esztendős Bagi István. A 186 centiméter magas középpályás korábban a Csongrádi TSE, a Kecskeméti TE és a Mezőkövesd együttesében szerepelt, a 2015–2016-os szezonban pedig kölcsönben a Kisvárdában.

A Békéscsaba július 11. és 16. között Algyőn edzőtáborozik, így a keret kialakítását és egyúttal az utazók névsorát addigra véglegesítik.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BÉKÉSCSABÁNÁL
Érkezők: Bagi István
(Mezőkövesd), Ihrig-Farkas Sebestyén (Kozármisleny), Gránicz Patrik (Kozármisleny), Nagy István (Szolnok, szabadon igazolhatóként), Urbin Péter (Szolnok, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Kelemen Dávid (Paks)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Huszár Gergő, Pilán Márkó, Szélpál Norbert
Kiszemeltek: Ivicevic Márk (Budapest Honvéd-MFA – próbajáték), Paulik Ádám (Újpest – próbajáték)
Távozók: Vaskó Tamás (Vasas)
Kölcsönbe távozók: Vukasin Polekszics (montenegrói, Vasas)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Hudák Martin (Puskás AFC)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Ezequiel Calvente (spanyol, Haladás?), Szlavko Damjanovics (montenegrói, Újpest?), Lubos Ilizi (szlovák), Laczkó Zsolt (érdeklődnek iránta: St. Pölten – Ausztria), Matús Paukner (szlovák), Thomas Piermayr (osztrák), Bratiszlav Punosevac (szerb)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik