NB II: nyolcan távoznak, de már öt érkező is van Békéscsabán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.20. 09:27
Elkezdte a felkészülést a labdarúgó NB II 2017–2018-as szezonjára a Békéscsaba. A lila-fehérek a hazai környezet mellett Mórahalmon, edzőtáborban készülnek majd a bajnokságra, de eközben már a keret kialakítása is zajlik – számolt be róla a bmsextra.hu megyei oldal.

Boér Gábor, a csabaiak vezetőedzője a megyei portálnak elmondta, hogy két játékos, a legutóbb Cegléden szereplő volt NB I-es védő, Nagy Sándor, illetve a tavasszal a Szeged 2011-ben futballozó balszélső, Király Patrik biztosan Békéscsabán folytatja pályafutását.

Ezt Igricz Mihály klubigazgató az egyesület hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában azzal egészítette ki, hogy a Sopron szélvészgyors támadója, Eszlátyi István is a lila-fehérekhez szerződött, míg a Vác középhátvédje, Dlusztus András kölcsönbe érkezik az Előréhez.

Az eddig kölcsönben szereplő rutinos kapus, Ribánszki László változatlanul a csabaiakat erősíti, a szintén kölcsönjátékos Kelemen Dávid azonban nem marad, mivel anyaegyesülete, a Paks irreális összeget kér érte.

Az utánpótlásból két fiatal, Serbán Erik és Uram János kerül fel, míg Kmetykó Kevin, Kun László és Zahorán Balázs az NB III-ból kieső második együttestől érkezik az első csapathoz.

Távozók is vannak, nem is kevesen: Bagi István már biztosan az ETO-nál folytatja pályafutását, míg új klubot kereshet magának Fábio, Hrabina Alex, Spitzmüller István, Juhász György, Bozsó Milán és Zelenyánszky László is.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BÉKÉSCSABÁNÁL
Érkezők: Nagy Sándor
(Cegléd), Király Patrik (Szeged 2011), Eszlátyi István (Soproni VSE)
Kölcsönbe érkezők: Ribánszki László (Mezőkövesd, újabb kölcsön), Dlusztus András (Vác)
Kölcsönből visszatérők: Mursits Roland (Cegléd), Takács Péter (Cegléd), Vukasin Polekszics (montenegrói, Vasas)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Kmetykó Kevin, Kun László, Serbán Erik, Uram János, Zahorán Balázs
Kiszemeltek:
Távozók: Bagi István (ETO FC Győr), Fabio (szabadon igazolható), Hrabina Alex (szabadon igazolható), Spitzmüller István (szabadon igazolható), Zelenyánszky László (szabadon igazolható), Juhász György (szabadon igazolható), Bozsó Milán (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kelemen Dávid (Paks)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Takács Péter (lejár a szerződése, Balmazújváros, Kisvárda, Kaposvári Rákóczi, Cegléd)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik