A Nyíregyháza egy félidő alatt döntött a Pécs ellen

MOLNÁR KRISZTIÁNMOLNÁR KRISZTIÁN
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 18:50
null
A pécsiek az első félidőben is küzdöttek, de már a szünetben kettővel ment a Szpari (Fotó: Pusztai Sándor/ Kelet Magyarország)
A labdarúgó NB II 2. fordulójában a két, idáig hárompontos együttes találkozóján a Nyíregyháza az újonc Pécsi MFC-t látta vendégül. A hazaiak az első félidőben nyújtott remek játékukkal már a szünetben kettővel vezettek, és az is belefért nekik, hogy a második játékrészben tizenegyest hibázzanak.

 

LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–PÉCSI MFC 2–0 (2–0)
Nyíregyháza, Városi Stadion, 2641néző. Vezette: Lovas László (Csatári Tibor, Márkus Péter)
Nyíregyháza: Fadgyas – Svedjuk, Jánvári, Fodor F., Galambos – Papp M. (Papucsek, 74.) – Farkas A., Györgyi (Hamed, a szünetben; Végső, 84.), Ötvös, Kalocsai – Hornyák. Vezetőedző: Gálhidi György
Pécs: Helesfay – Sági, Króner (Preklet, a szünetben), Rácz L., Katona L. – Kónya D., Futó, Bartha (Tihanyi, 70.), Hegedűs M. – Óvári (Geiger, 61.), Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Vas László
Gólszerző: Hornyák (7.), Ötvös (29.)
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György:
– A legszebb álmainkat valósították meg a játékosok ezzel a jó rajttal. Már a felkészülés alatt láttam, hogy a Pécs a másodosztály egyik legfelkészültebb csapata, ezért nagy fegyvertény legyőzni. A labdabirtoklásunk nem volt rendben, de úgy is készültünk, hogy pontrúgásokból és kontrákból legyünk eredményesek. Nagy dicséretet érdemelnek a fiúk, mert az utolsó leheletükig küzdöttek.
Vas László: – Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelten nyertek! Jól felkészültek belőlünk, ettől függetlenül magunkban keressük a hibát. Sok labdát elveszítettünk, de minden szituáció, amiből felkészültünk, ellenünk sült el. Hangsúlyoztam, hogy a pontrúgásoknak nagy jelentősége lesz, mégis már az elején egy szögletből kaptunk gólt. Számos szögletet kialakítottunk, de ezekkel nem tudtunk élni. Tanulnunk kell a hibáinkból.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Pécsi MFC valósággal berobbant az NB II-be azzal, hogy a másodosztály nyitó fordulójában újoncként 4–0-ra megverte a Dorogot. A baranyaiak az ugyancsak győztes rajtot vevő Nyíregyháza Spartacus otthonában is aktívan kezdtek, nagy bedobásokkal már az első percekben az ellenfelük kapuja elé kerültek, ám az agresszív letámadással nagy helyet hagytak maguk mögött, amit a Györgyi Arthur, Hornyák Marcell, Ötvös Bence hármasra építve kihasznált a Szpari.

A 7. percben Hornyák szöglet után fejelt a kapuba közelről, hazaiak a korai gólt követően megtehették, hogy kontrákra rendezkedtek be, így számos alkalommal veszélyesen indultak meg, ám nem is feltétlen kellett eljutniuk a pécsi kapuig, Ötvös 35 méterről is bevette azt. A Spartacus az első félidőben több helyzetet alakított ki, de a baranyaiak játékában is benne volt a gól.

Ötvös a második játékrész elején aztán eldönthette volna a meccset, de a saját maga által kiharcolt tizenegyest a kapufára lőtte. A vendégekből idővel elfogyott a lendület, az utolsó percekben mégis szépíthettek volna. A PMFC ugyan nem játszott alárendelt szerepet, de a Nyíregyháza megérdemelten győzött. 2–0

AZ ÁLLÁS
1. Debreceni VSC224–0+46
2. FC Ajka225–2+36
3. Nyíregyháza Spartacus223–0+36
4. Szombathelyi Haladás2116–2+44
5. Békéscsaba 1912 Előre2113–2+14
6. Szolnoki MÁV FC2112–1+14
7. Pécsi MFC2114–2+23
8. Gyirmót FC Győr2113–2+13
9. Szentlőrinc2112–1+13
10. Budaörs2113–30 3
11. Soroksár SC2111–10 3
12. Dorogi FC2111–4–33
13. Vasas FC222–20 2
14. Szeged-Csanád Grosics Akadémia2112–3–11
14. ETO FC Győr2112–3–11
16. Kaposvári Rákóczi FC2111–2–11
17. Kazincbarcika SC2112–4–21
18. FC Csákvár2111–4–31
19. Debreceni EAC220–4–40
20. BFC Siófok223–8–50


LABDARÚGÓ NB II
2. FORDULÓ
Augusztus 5. (szerda)
Békéscsaba 1912 Előre–Vasas FC
1–1
DEAC–DVSC 0–3
Budaörs–BFC Siófok 3–2

Szentlőrinc–Gyirmót FC Győr 2–0
Dorogi FC–Soroksár 1–0
Szombathelyi Haladás–Szolnoki MÁV FC 1–1
Aqvital FC Csákvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1
FC Ajka–Kazincbarcika SC 3–1
ETO FC Győr–Kaposvári Rákóczi FC 1–1
Nyíregyháza Spartacus–PMFC 2–0

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet!

Véget ért a mérkőzés!

93. perc: Geigerkapott egy sárgát, majd fél perccel később Jánvári is.

92. perc:Tihanyi került helyzetbe, de közeli lövését blokkolta egy védő.

90. perc: három perc a ráadás.

87. perc: telnek a percek, a Pécsben pedig már nincs elég erő.

84. perc: a cserekén beállt Hamed megsérült, Végső váltja.

83. perc: HELYZET! Sági kapu elé tekert lapos passzáról centikkel maradt le Batizi-Pócsi.

81. perc: a nyíregyházi kapu elé ívelt labdát a középen üresen maradt Geiger nem sokkal lőtte a kapu mellé.

A távolban már villámlik, remélhetőleg vihar nélkül fejeződik be a meccs.

74. perc: a hazaiak is változtattak, Papp helyett Papucsek állt be.

73. perc: leült a meccs, mintha fáradnának a csapatok.

70. perc: az utolsó pécsi csere, Barthát Tihanyi váltja.

68. perc: ivószünet.

67. perc: A 16-os elé berobbanó Sági lőtt a kapu fölé.

63. perc: KAPUFA! Ötvös elhúzta Helesfay mellett a labdát, a kapus kézzel elsodorta a Szpari-játékos lábát, amiért sárgát kapott, a hazaiak pedig 11-est. A büntetőt a sértett végezte el, laposan a kapufát találta el.

61. perc: Óvári helyett Geiger folytatja.

Nemcsak Fodor Ferenc játszik a nevelőklubja ellen, hanem a Pécs egyik nyári szerzeménye, Batizi-Pócsi Balázs is. A szélső 2009-ben, 17 évesen mutatkozott be az első osztályban, a Transfermarkt adatai szerint harmincháromszor lépett pályára a Spartacusban, amelyben 2012-ben játszott legutóbb. A baranyaiak legfrissebb igazolása, a kedden bejelentett Hermány Bence is volt a Szpari futballistája. A kapus 2016-ban Nyíregyházára igazolt, onnan 2018 februárjában Csákvárra.

56. perc: Hamed passza rövid volt, Hornyák elől tisztázott a védelem.

50. perc: Farkas kapott sárga lapot a szabálytalanságáért.

46. perc: a nyíregyházi kapu előtt a pécsiek kezezést reklamáltak, a síp néma maradt.

A szünetben mindkét mester változtatott: hazai oldalon Hamed váltotta Györgyit, a pécsieknél Króner helyére Preklet állt be.

Elkezdődött a második félidő!

A Nyíregyházának volt több helyzete, de a sok szögletet kiharcoló Pécs játékában is benne volt a gól.

Véget ért az első félidő!

45. perc: egy perc a ráadás.

44. perc: Ötvös kaszálta el a mellett elfutó Hegedűs lábait. Ez is sárga.

41. perc: Papp a 16-os bal sarkától tekert nem sokkal a kapu mellé egy szabadrúgást, nem sokkal később Györgyi ugratta ki Ötvöst, ám a labdája hosszú volt.

38. perc:noha kétgólos előnyben van a Nyíregyháza, lelkesen futballozik a Pécs. Lüktet a meccs.

34. perc: Hornyák megszerezte a labdát Króner elől, a védő utolsó emberként buktatta. Sárga lap.

32. perc: Fodor maradt a földön a kapuja előtt, ápolni is kellett a nyíregyházi csapatkapitányt, de később vissza tudott állni.

29. perc: GÓL! Ötvös észrevette, hogy a pécsi kapus kapus kint áll a kapujából, nem is tétovázott, 35 méterről bevarrta. 2–0

A két csapatnak ez a 20. egymás elleni összecsapása:9 pécsi és 6 nyíregyházi siker mellett négyszer döntetlennel zártak a felek.

23. perc: Györgyi rúgta meg Katonát, a Szpari játékosáé az első sárga lap.

22. perc: ivószünet.

21. perc: megint Helesfay előzte meg Hornyákot, ezúttal a pécsi kaputól 25-30 méterre.

19. perc: HELYZET! Bartha fejelte le a labdát Kónyának, aki mellel levette a labdát és 10 méterről fölé lőtt.

18. perc: az utóbbi percekben a nyíregyházi kapu előtt folyt a játék, de a szerzett labdával megindult a Spartacus és pillanatok alatt felért. Helesfay szedte fel Hornyák elől a labdát.

16. perc: előbb Györgyi pörgetett a kapu felé egy beadást, majd egy pécsi szögletet követően Fadgyas ütött újabb szögletre egy laposan a kapuja felé érkező labdát.

Diósgyőri szurkolók a stadionban? A vendégszektorban a pécsi és miskolci ultrák együtt drukkolnak.

7. perc: GÓL! Egymás után két szögletet harcolt ki a Spartacus, a másodikból megszületett a vezető találat. Ötvös bal oldali kornerét Hornyák fejelte a rövid alsó irányába, Helesfay kapus csak a kapuba tudta paskolni a labdát. 1–0

6. perc: Ötvös szöktette a jobb oldalt Györgyit, a laposan középre tett labdája a nagy lendülettel érkező Galambos mögé érkezett. A 16-oson belüli kavarodásból tisztázott a vendégcsapat.

A Pécs kezdte kezdeményezőbben a meccset, előreívelésekkel és nagy bedobásokkal próbálkoznak.

Elkezdődött a mérkőzés!

A mérkőzés előtt a Spartacus korábbi futballistájára, a napokban 76 évesen elhunyt Sorbán Józsefre emlékeztünk.

Megközelítőleg 2000 szurkoló látogatott ki a mérkőzésre.

A hazaiaknál az első fordulóban pályára küldött kezdő két helyen változott, bekerült Papp Máté és Györgyi Arthur, a vendégeknél ezúttal Batizi-Pócsi Balázs, Hegedűs Márk és Bartha László is az első perctől a pályán.

A pécsi játékosok 4-0-s győzelem után érkeztek Nyíregyházára (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet Magyarország)
A pécsi játékosok 4-0-s győzelem után érkeztek Nyíregyházára (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet Magyarország)

 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

Megtudhatjuk, mire megy egymással a bajnokság nyitányán, Kaposváron diadalmaskodó Nyíregyháza (0–1) és az újoncként a Dorog ellen négygólos győzelemmel rajtoló Pécsi MFC (4–0).

„Megnéztük őket vasárnap, rendkívül jól szervezett csapat, hosszabb ideje együtt vannak, igazi csapatjátékot játszanak – mondta el aKelet-MagyarországnakGálhidi György, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Talán nehezebb is lesz, mint a kaposvári mérkőzés volt. A Pécs a legutóbbi mérkőzésén nagyon agresszívan letámadott, mozgékony csatárai vannak, a nagy bedobásai, szögletei életveszélyesek. Bízom benne, hogy az első mérkőzés eufóriája tovább tart, és még jobb játékot nyújtunk, mint az előző fordulóban. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a mérkőzésre.”

A PMFC-t ugyanúgy 2015-ben zárták ki az élvonalból, mint a Szparit, a két csapat eddigi utolsó összecsapását ugyanezen év május 29-én játszották (2–1-re nyert a Pécs), akkor, amikor mindkét együttes ismerte már a sorsát. A pécsi Fodor Ferenc is ekkor játszott legutóbb a szülővárosa csapata ellen.

„Ott születtem, és ott lettem NB I-es játékos, de csupán a szokásos, meccs előtti drukk van bennem, nem készülök máshogyan, mint a többi bajnokira – beszélt arról Fodor Ferenc, milyen érzésekkel várja a Pécs elleni mérkőzést. – Hétvégén a helyszínen tekintettem meg a Dorog elleni meccsüket, jó érzés volt kimenni a mecsekaljai stadionba. Inkább a legutóbbi összecsapásunk volt érzelmekkel teli, amikor pécsi születésűként Pécsen, a Nyíregyháza játékosaként közösen búcsúztunk az élvonaltól.”

„Nehéz mérkőzésre számítok, az első meccsükön jól tetten érhető volt, hogy az edzőjük milyen játékstílust képvisel – folytatta a Spartacus csapatkapitánya. – Agresszív, letámadásokkal teli, párharcokra építő focit játszanak, ami célfutballal párosul: nagy bedobásokkal, és a pontrúgásokból azonnal a kapu elé juttatják a labdát. Viszont beszéltünk már ennek az ellenszeréről, amit megpróbálunk alkalmazni szerdán. Az fog dönteni, hogy az elmúlt napokban, kinek hogyan sikerült a regeneráció, és mennyire bő a kerete, hiszen a kaposvári ­meccs sokat kivett belőlünk, majd utaztunk, míg most a Pécsnek kellett nagy utat megtennie.”

Ez utóbbit a pécsiek vezetőedzője, Vas László is hasonlóan látja.

„Nagyon fontos volt, hogy kellőképp regenerálódjunk, s úgy menjünk bele a mérkőzésbe, hogy ismét megfelelő eredményt érjünk el – mondta a szakember azÚj Dunántúli Naplónak.– Az biztos, hogy a Nyíregyháza egy nagyon jó csapat, amely bajnoki álmokat szövöget, szeretne feljutni. Nekünk saját magunkra, a mi feladatunkra kell koncentrálni, s abból a maximumot kihozni. A keretünk összes tagja remekül dolgozik. A Dorog ellen olyan játékosok maradtak ki, akiket bármikor be mernék rakni a kezdőcsapatba.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik