NB II: minden jel szerint a Siófok elindulhat a következő idényben

B. O. L.B. O. L.
Vágólapra másolva!
2020.05.28. 20:20
null
Tisztázódhatnak a viszonyok Siófokon (Fotó: Nemzeti Sport)
A BFC Siófok a következő idényben is az NB II mezőnyét gyarapíthatja, ugyanakkor felforgatott csapattal küzdhet jövőbeni céljai eléréséért.

Noha a másodosztály tabelláján valósággal bebetonozta magát az élmezőnybe, a versenysorozat felfüggesztése után ingataggá vált a BFC Siófok gazdasági helyzete. A koronavírus-járvány miatti recesszió a klub pénzügyi lehetőségeit alaposan megnyirbálta, a labdarúgók és a szakmai stáb közös megegyezésen alapuló negyven-ötven százalékos fizetéscsökkentése kellett ahhoz, hogy visszatáncoljon a csőd széléről. Úgy fest, az összeomlás réme már nem fenyeget – ezt látszanak alátámasztani Mihalecz István, az együttes sportigazgatójának szavai.

„Százszázalékos biztonsággal egyelőre nem tudok semmit sem kijelenteni, de az egyértelmű, hogy tisztázódhatnak a viszonyok a siófoki labdarúgást illetően – nyilatkozta lapunknak a sportvezető. – A jövő hét elejére már körvonalazódik a helyzetünk, de azt addig is nagy bizonyossággal állíthatom, elindul a csapat az NB II 2020–2021-es idényében. Céljainkat a következő hetek történései ismeretében ahhoz igazíthatjuk majd, hogy milyen anyagi lehetőségek állnak a klub rendelkezésére. A tervezhetőség érdekében fontos lenne, hogy az MLSZ-től mihamarabb megtudjuk a következő idényre vonatkozó pontos versenykiírást. Noha erre korábban nem számítottunk, a játékoskeretünkben várhatóan nagy lesz a mozgás. A szakmai stábnak és nekem is lejár a szerződésem június harmincadikával, a jövőnkről akkor kezdhetünk egyeztetni, ha a tulajdonos már látja a kiutat ebből a bizonytalan helyzetből.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik