NB II: Mezőkövesdről érkezik középpályás a Vasashoz – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.10. 08:23
null
Pekár László (balra) Angyalföldre igazolt (Fotó: vasasfc.hu)
Bejelentette a Mezőkövesdről érkező Pekár László szerződtetését a labdarúgó NB II augusztusi rajtjára készülő Vasas. A 27 esztendős középpályás hároméves megállapodást írt alá az angyalföldi klubbal – olvasható a fővárosi egyesület hivatalos honlapján.


Beigazolódtak a Nemzeti Sport Online csütörtöki információi, Pekár László a Vasasban folytatja pályafutását. A 27 éves középpályás iránt az angyalföldiek mellett két élvonalbeli klub, a Budapest Honvéd és az Újpest FC is érdeklődött, de az NB II-es Vasas lett a befutó. Pekár tavaly januárban a másodosztályú Nyíregyházától került Kövesdre, ebben az idényben 34 tétmeccsen három gólt szerzett (ebből egyet a Magyar Kupa döntőjében), és hat gólpasszt jegyzett Kuttor Attila csapatában.

A Vasas csütörtökön bejelentette Silye Erik érkezését is, aki a 2019–2020-as évadban – Pekárhoz hasonlóan – a Mezőkövesdet erősítette.

„Pekár László személyében jelentős élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkező, több poszton bevethető, technikailag képzett, dinamikus, gyors játékossal erősödött keretünk, aki a támadó szekció mindkét szélén, valamint a középpálya tengelyében egyaránt hasznára lehet csapatunknak, tovább szélesítve ezzel a szakmai stáb taktikai variációs lehetőségeit. Kiemelkedő futóteljesítménye és pozitív mentális tulajdonságai mellett nem utolsósorban kiváló pontrúgót is nyertünk vele” – idézi az angyalföldi klub hivatalos honlapja Nagy Miklós sportigazgatót.

„Nagyon örülök, hogy ilyen nagy múltú klubhoz fogok tartozni, hiszen az elsődleges célom az volt, hogy olyan csapatnál futballozhassak, ahol hosszú távú céljai vannak a vezetőségnek. A Vasasnál nem csupán hosszú távúak ezek a célok, de nagyok is. Nagy Miklós sportigazgatóval több alkalommal is egyeztettük a klub terveit, így magabiztosan és nyugodt szívvel hoztam meg a döntésemet – mondta Pekár László.Nem ismeretlen számomra a Vasas, figyelemmel kísértem a csapat mindennapjait és nagyon szimpatikus volt, hogy valóban az történik a pályán, amit a klub kommunikál. Egyértelmű a célunk: ennek a klubnak az utolsó bajnoki mérkőzés után az első helyen kell állnia a tabellán, én pedig ezzel a csapattal szeretnék bajnok lenni. Igyekezni fogok, hogy minden mérkőzésen a klub hasznára váljak, s mivel támadó játékos vagyok, szeretnék gólokat szerezni, gólpasszokat adni. Nagyon jó érzés számomra és plusz motiváció, hogy ekkora bizalmat kapok a klubtól, ezt pedig Vasas-mezben fogom meghálálni.”

Pekár László három évre szóló, 2023 júniusáig érvényes szerződést kötött a Vasassal.

(Fél év alatt egész szépen erősített a Vasas FC, hiszen a télen – többek között – Feczesin Róbert, Jova Levente és Vernes Richárd, míg most Litauszki Róbert, Pekár László és Silye Erik került Angyalföldre. S a nyári átigazolási időszaknak még messze nincs vége – a szerk.)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Bánfalvi Dániel (Kubala Akadémia), Litauszkj Róbert (Újpest), Kalmár Olivér (ETO FC Győr, kölcsön után végleg), Pekár László (Mezőkövesd), Silye Erik (FTC)
Távozók: Bősz Levente (?), Király Botond (?), Rétyi Róbert (Ajka – kölcsönbe), Torghelle Sándor (?), Tóth László (Kazincbarcika – kölcsönből vissza), Lakatos Csaba (?)


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD ZSÓRYNÁL
Érkezők: Dino Besirovic (bosnyák, Hajduk Split – Horvátország, kölcsön után végleg), Jagodics Márk (Haladás)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Földi Botond
(Dorog, ?), Matija Katanec (horvát, ZTE FC, ?), Novák Csanád (Szolnoki MÁV FC, ?), Tóth Máté (Szeged-Csanád GA, ?), Varjas Zoltán (szlovákiai, FC Komarno – Szlovákia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Mol Fehérvár – kölcsön után végleg?)
Távozók: Budu Zivzivadze (grúz, Mol Fehérvár), Oláh Bálint (Budafok – kölcsön után végleg), Pekár László (Vasas), Sajbán Máté (Paks – kölcsön után végleg), Sajbán Miklós (Budaörs – kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Silye Erik (FTC, onnan Vasas)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik