NB II: megvan Mátyus János új segítője a Haladásnál

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.01.28. 08:51
A korábban a Haladásban is futballozó brazil Felipe Matos lett Mátyus János vezetőedző új segítője a labdarúgó NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladásnál – számolt be róla a klub honlapja, a haladas.hu.

A Brazíliában született Felipe Matos játékos-pályafutása során először Spanyolországban játszott, aztán a 2001–2002-es idényben futballozott a Haladásban. Később Peruban, Ausztriában és Romániában is megfordult, idehaza pedig többek között Pápán futballozott. Az aktív labdarúgást 32 évesen, 2012-ben, Csákváron hagyta abba. Felipe Matos játékos-pályafutása során először Spanyolországban játszott, aztán a 2001–2002-es idényben futballozott a Haladásban. Később Peruban, Ausztriában és Romániában is megfordult, idehaza pedig többek között Pápán futballozott. Az aktív labdarúgást 32 évesen, 2012-ben, Csákváron hagyta abba.

Ezt követően edzői pályára lépett, az FTC U17-es és U19-es csapatát edzette, majd az FTC futsalcsapatának szakmai igazgatója, később vezetőedzője lett. A 2017–2018-as szezonban Zoran Szpisljak segítőjeként az akkor második ligában szereplő ZTE-nél dolgozott, a szerb tréner távozása után pedig két hónapig Matos irányította a csapatot. Ezt követően újra az FTC futsalcsapatának szakmai igazgatójaként dolgozott, majd tavaly ősszel már a zöld-fehérekhez tartozó Dalnoki Akadémián töltötte be ugyanezt a pozíciót.

„Január elején keresett meg Mátyus János, akit már tíz éve jól ismerek – mondta a 36 éves Matos. – Egy pillanatig sem gondolkodtam, egyrészt mert mindig is a nagypályás futballban képzeltem el az életem, másrészt pedig ha nem hinnék a Haladás bennmaradásában, nem vállaltam volna el a másodedzői feladatot. Hinnünk kell abban, amit csinálunk. Úgy számoltunk, hogy ha tavasszal 25–28 pontot gyűjtünk, az elég lesz a bennmaradáshoz.”

Mátyus János másik segítője Szekér István maradt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik