NB II: megúszta a műtétet a súlyos sérülést szenvedő játékos

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.09.03. 17:25
null
Soltész Dominikra (30) öt-hat hetes kihagyás vár (Fotó: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló)
A Haladás elleni NB II-es labdarúgó-mérkőzésen súlyos sérülést szenvedő ajkai Soltész Dominik megúszta a műtétet, bár így is öt-hat hetes kihagyás vár rá – számolt be róla a bakonyi klub honlapja.

 

A labdarúgó NB II 6. fordulójában a Haladás–Ajka meccs 53. percében a szombathelyi Bosnjak Predrag durván felrúgta az ajkai Soltész Dominikot. A 19 éves középpályás nem tudta folytatni a játékot, mentő jött érte, azonnal kórházba szállították. A diagnózis szerint bokaszalag-szakadást szenvedett, és bár úgy tűnt, hogy sérült testrészét operálni kell, végül műtéti beavatkozásra nem kellett sort keríteni. Soltészra várhatóan így is öt-hat hetes kihagyás vár majd.

Az Ajka keretében nemcsak Soltész bajlódik sérüléssel, további négy futballista állapotáról adott hír a klub honlapja.

A 21 esztendős Kovács Nikolasz az előző, Budaörs elleni meccs második félidejében szenvedett lábközépcsonttörést. Esetében elkerülhetetlen a műtéti beavatkozás, melyre a mai napon sor kerül és előreláthatólag nyolchetes kihagyás után lesz újra bevethető állapotban.

A térdszalagszakadás után hosszú ideje lábadozó Csemer Gyulát május végén megműtötték, rehabilitációja jól halad, így a 26 éves labdarúgó már egyéni tréningeket végez.

A Szentlőrinc elleni bajnokin combizomsérülés miatt lecserélt 31 esztendős Kenderes Zoltán újra edzésbe állt, várhatóan a DVSC elleni következő mérkőzésen már a szakmai stáb rendelkezésére állhat, míg a nyári felkészülési időszakban combizomszakadást szenvedő 24 esztendős kapus, Horváth Dániel már szintén újra edzeni kezdett és játékra kész állapotban van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik