NB II: megtörtént az első koronavírus-tesztelés az ETO-nál

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 17:44
A labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr egészségügyi személyzete elvégezte a koronavírusteszteket a játékosokon és az alkalmazottakon, hogy a csapat felkészült legyen a bajnokság esetleges folytatására. Már meg is vannak az eredmények, minden teszt negatív lett, tehát mindenki egészséges – számolt be róla a klub honlapja.





Átestek a koronavírusteszteken az ETO futballistái (Fotó: eto.hu)
Átestek a koronavírusteszteken az ETO futballistái (Fotó: eto.hu)

A teszt kimutatja, ha az alany már átesett a koronavíruson, vagy jelenleg is fertőzött, ezzel megbizonyosodhattak minden játékos és dolgozó egészségéről.

„Látva a kormány és a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökének nyilatkozatait, azt a döntést hoztuk, hogy a mai napon a játékosaink koronavírus-tesztelését megkezdjük – mondta az eto.hu-n Soós Imre ügyvezető. – Holnaptól a biztonsági előírásokat megtartva, kisebb csoportokban megkezdjük az edzéseket úgy, hogy a létesítményt lezárjuk. Ha a szövetségtől megkapjuk a tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy a bajnokságot folytatni kell, akkor a csapat természetesen készen áll a folytatásra, ha viszont nem, akkor később döntünk arról, hogy az edzések megtartását meddig folytatjuk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik