NB II: maradandó egészségkárosodást szenvedett a lekönyökölt kécskei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.14. 09:06
null
Batizi-Pócsi Balázs (balra) egyelőre szájsebészetre jár edzés helyett
Mint ismeretes, az NB II-es Tiszakécske labdarúgója, Batizi-Pócsi Balázs fogát a gyepen találták meg a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki után. A játékos szájsebészetre jár, egy hónapig csak pépes ételeket ehet, s az edzéseket csak azt követően kezdheti újra.

 

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága négy bajnokitól eltiltotta Vágó Leventét, a Credobus Mosonmagyaróvár labdarúgóját, mert vasárnap, a Tiszakécske elleni bajnoki 61. percében lekönyökölte Batizi-Pócsi Balázst, akinek felső fogsorából kitört egy foga, egy másik kettétört, további kettő pedig meglazult és hátrébb csúszott a szájüregében. Ha figyelembe vesszük, hogy Gálhidi György, a Kazincbarcika vezetőedzője a következő három bajnokin nem ülhet le a kispadra, mert a hétvégén sértő megjegyzést tett a játékvezetőre, nyilvánvalóvá válik a két eset aránytalansága.

„Elégtételt nem éreznék, ha a Mosonmagyaróvár játékosa súlyosabb büntetést kapott volna, mert attól még nem lesz egészséges a fogam – kezdte Batizi-Pócsi Balázs.A mérkőzés után a csapattársammal és a párommal mentünk be a kecskeméti kórház szájsebészetére, ahol megpróbálták rendbe tenni a fogsoromat. Az ütés következtében egy fogam gyökerestül kiesett, három másik meglazult és befelé állt a számban, ráadásul ezek közül az egyik fele le is törött. Visszaültették az ínyembe a kiesett fogamat, amelyet egy kisfiú talált meg a fűben, és csapatorvosunk gyógyszeres gézbe csomagolta, hogy ne száradjon ki. A következő két hétben nem végezhetek semmiféle mozgást, és hogy a négy sérült fogam közül melyik marad meg, sőt megmarad-e egyáltalán egy is, az csak az egy hónapig tartó kezelések során dől el. Ha a szervezetem és az ínyem nem viseli el a visszakerült fogat, implantátumot ültetnek be.”

A támadó maradandó egészségkárosodást szenvedett, ráadásul a kéthetes várakozási időt követően kezdheti újra az edzéseket, de csak óvatosan.

„Arra emlékszem, hogy fejjel megtoltam a labdát, amikor az ellenfél megütött. Igazából nem érdekel, hogy szándékos volt-e vagy sem, nem futballpályára való cselekedet. El lehet képzelni, mekkorát kaptam, ha az ő könyökén felszakadt a bőr, és össze kellett varrni.”

Utóbbi beavatkozást a Mosonmagyaróvár labdarúgója írta meg Batizi-Pócsi Balázsnak a mérkőzést követő napon egy elnézést kérő üzenetben. A szabálytalanság következménye felvet néhány kérdést: arányos-e az eltiltás a sérülés mértékével és az azzal járó orvosi kezelések hosszával, illetve a fogászati kezelés és az esetleges implantátum beültetésének költségei mennyire terhelik meg a futballistát. A bajnoki egyébként 1–1-es döntetlennel végződött, miután a Mosonmagyaróvár a 93. percben nyolc mezőnyjátékossal a pályán egyenlített.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik