Itt tart az új kisvárdai stadion építése (Fotó: frissmedia.hu)

 

„Az utolsó fázishoz érkeznek a kivitelezők, a pálya aláfűtése megtörtént, a gyepszőnyeg minősége kifogástalan, akár már most is tudnánk játszani rajta. A finom munkálatok vannak hátra, például a skyboxok kiépítése, és ha jobb lesz az időjárás, az ülések is a helyükre kerülnek” – fogalmazott Révész Attila, a Kisvárda Master Good szakmai igazgatója, aki reméli: áprilisban-májusban már mérkőzést rendeznek a stadionban.

„Olyan sportkomplexum kerül kialakításra, amelyet az országban mindenhol meg fognak irigyelni. Nem azért, mert olyan óriási, hanem mert olyan praktikus” – mondta Révész, beszámolván arról, hogy a stadion mellett hamarosan megkezdődik két edzőpálya kialakítása is. Épül egy 65x45-ös zárt csarnok, lesz ugyanilyen méretű műfüves pálya, és alácsövezik a jelenlegi centerpályát is.

„A stadion mellett egy óriási, multifunkciós csarnok lesz, amely komplexé teszi ezt az egészet. A négyezer-ötszáz férőhelyes épület elsősorban a kézilabda szolgálatában áll majd” – tette hozzá a szakmai igazgató.

A kollégiumot, műfüves pályát, kiszolgáló létesítményeket magába foglaló labdarúgó-akadémia építése is megkezdődött, és várhatóan nyáron fejeződik be.