NB II: „Létrejöhet a piramis” – vállalja az indulást a DEAC

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.06. 13:31
null
DEAC–Csákvár kupameccs 2019 őszén – a fehér mezes debreceniek jutottak tovább<br />(Fotó: Molnár Péter/Hajdú-Bihari Napló)
Mint beszámoltunk róla, az MLSZ a hétfői elnökségi ülésén döntött arról, hogy az alacsonyabb osztályú bajnokságok nem folytatódnak, a félbemaradt bajnokságok záró táblázata alapján jelölik ki a feljutókat és a kiesőket. Ez az NB III-ra nézve azt jelenti, hogy a három első helyezett, a Debreceni EAC, a Pécsi MFC és az Érdi VSE indulhat a másodosztályban – Érden nem, de Pécsen, illetve Debrecenben vállalják a másodosztályú szereplést.

Pöszmet Tibor (Fotó: Molnár Péter/Hajdú-Bihari Napló)
Pöszmet Tibor (Fotó: Molnár Péter/Hajdú-Bihari Napló)


Pöszmet Tibor, a DEAC labdarúgó-szakosztályának vezetője a Nemzeti Sport Online-nak úgy fogalmazott, hogy az NB II-es indulás azért is fontos az idén százéves egyesületnek, mert a DVSC-vel együttműködve létre tudna jönni a debreceni labdarúgás piramisa. A két klub között szoros az együttműködés, a DVSC most is több játékost ad a DEAC-nak, és a jövőben is kvázi fiókcsapatként működne.

Szeretnénk a csapatot megmérettetni az NB II-es bajnokságban, ami az idén százéves egyesületünknek, a Debreceni Egyetemnek is komoly lehetőség – ecsetelte az NSO-nak Pöszmet Tibor. – Emellett a DVSC-vel együttműködve létre tudna jönni a debreceni labdarúgás piramisa, amely alapján az NB I-es, az NB II-es és az NB III-as bajnokságban is szerepelhetnek az utánpótlásból kikerülő játékosok. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az egyetemi értékrendünket továbbra is megőrizzük, amely alapján jelenleg is több egyetemista és munkavállaló szerepel a csapatban.”

A sportvezető szavai alapján tehát, ha a DVSC továbbra is az élvonalban, a DVSC II pedig a harmadosztályban szerepelhet – utóbbi reménynek az alapja, hogy az MLSZ döntése alapján az NB I-es együttesek második csapatai jogosultak nevezni a harmadosztályba, annak ellenére, hogy a Keleti csoportban a kis Loki legrosszabb 13. helyezettként kiesett volna –, akkor a piramis úgy nézne ki: DVSC (NB I), DEAC (NB II), DVSC II (NB III).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik