NB II: kupagyőztes középpályás érkezett az újonchoz

Vágólapra másolva!
2020.10.02. 06:50
null
Tölgyesi Viktor (lilában) a PMFC-ben folytatja (Fotó: Szabó Miklós)
A 28 éves középpályás, Tölgyesi Viktor a labdarúgó NB II-ben újonc PMFC-nél folytatja pályafutását, míg a 23 esztendős Nikics Nemanja távozott a baranyaiaktól – számolt be róla a klub honlapja.

 

A Pécsi MFC mindenben megállapodott a szabadon igazolható Tölgyesi Viktorral, a középpályás szerződtetésével pedig minden bizonnyal véglegessé vált az NB II-es labdarúgócsapat őszi játékoskerete. A 28 éves, korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgó tagja volt a Kecskemét 2011-es Magyar Kupa-győztes, illetve 2012-es Ligakupa-ezüstérmes együttesének. Azóta Gyirmóton, Békéscsabán és Ajkán is szerepelt, míg legutóbb, 2017 és 2020 között Tiszakécskén játszott.

Nem egészen egy hete érkeztem a PMFC-hez, ahol nagyon befogadó társaság köszöntöttszámolt be első pécsi tapasztalatairól a klubhonlapnakTölgyesi. – Igazán a középpálya közepén érzem magam otthonosan, legyen védekezőbb vagy akár támadóbb a szerepkör. Van még egy kis lemaradásom, hiszen március óta nem játszottam bajnokit, viszont a válogatott meccsek miatti szünet után már csaknem a legjobb formámban tudok teljesíteni.”

A pécsiek eközben közös megegyezéssel szerződést bontottak Nikics Nemanjával. A 23 esztendős, magyar állampolgársággal is rendelkező szerb védekező középpályás tavaly nyáron érkezett az akkor még NB III-as PMFC-hez, majd a 2019–2020-as csonka harmadosztályú bajnokságban összesen 22 találkozón szerepelt. Az NB II-ben aztán 10 forduló alatt csak egyszer lépett pályára. A labdarúgó a több játéklehetőség reményében várhatóan visszatér a szintén NB II-es Szentlőrinchez.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők: Bajner Bálint (szabadon igazolhatóként, legutóbb Dortmund II – Németország), Bartha László (Paksi FC), Batizi-Pócsi Balázs (Tiszakécske), Hermány Bence (Csákvár), Króner Martin (Budafok), Óvári Zsolt (Diósgyőri VTK), Preklet Csaba (Tiszakécske), Tölgyesi Viktor (Tiszakécske), Vukman Donát (MTK Budapest)
Távozók:Egyed Balázs (Sajóbábony), De Oliveira Ayrton (brazil, Kelen SC), Rabil Godzsajev-Telmán (ukrán-magyar, Kaposvár), Koller Krisztián (Pécsvárad), Kovács Benedek (RKSK), Nikics Nemanja (szerb-magyar, Szentlőrinc?), Sólyom Csaba (visszavonult), Szabó Dominik (Kozármisleny)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik