NB II: könnyedén nyert a Mezőkövesd, hetet lőtt a Szolnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.05. 19:18
A labdarúgó NB II 25. fordulójában a vasárnapi játéknapon a Keleti csoportban három, míg a Nyugatiban eddig két mérkőzést játszottak le. Keleten a Mezőkövesd gyorsan eldöntötte a Honvéd-MFA elleni találkozót, és 3–1-es győzelmének köszönhetően pontszámban beérte a Vasast. A Békéscsaba viszont nem tudott nyerni Balmazújvárosban, így a lilák feljutási esélyei tovább csökkentek. A Szolnok mindeközben hét gólt szerzett a DVSC-DEAC otthonában! Nyugaton a Szigetszentmiklós csak nehezen tudta legyőzni a Baját, míg a BKV Előre a hajrában győzött Kaposváron.

Nem akarta szerdai hibáját megismételni a Mezőkövesd (akkor az Újpest B ellen a hosszabbításban vesztett fájó pontokat Véber György együttese), ezért a 20. percre már háromgólos előnyre tett szert a Honvéd-MFA otthonában. A kispestiek még az első félidőben szépítettek, de a továbbiakban ezen kívül csak annyi örömük lehetett, hogy a második játékrészben kapusuk, Szemerédi Norbert Kemény Tamás és Farkas János büntetőjét is kivédte, így elkerülték a kiütéses vereséget. Mezőkövesd (akkor az Újpest B ellen a hosszabbításban vesztett fájó pontokat Véber György együttese), ezért a 20. percre már háromgólos előnyre tett szert a Honvéd-MFA otthonában. A kispestiek még az első félidőben szépítettek, de a továbbiakban ezen kívül csak annyi örömük lehetett, hogy a második játékrészben kapusuk, Szemerédi Norbert Kemény Tamás és Farkas János büntetőjét is kivédte, így elkerülték a kiütéses vereséget.

Nem tudott nyerni a Békéscsaba a masszív, jó formában lévő Balmazújváros otthonában, így Pásztor József együttesének feljutási esélyei ismét csökkentek. A rendkívül küzdelmes mérkőzés mindkét gólja tizenegyesből született.

A Szolnok gólfesztivált rendezett Debrecenben úgy, hogy az első félidő után Kis Károly csapata még csak 21-re vezetett. A szünet után viszont beindult a szolnoki henger, a tavasz egyik legjobbja, Busai Attila vezérletével hétig jutott a gárda. Busai három gólt szerzett, Rokszin Béla és Nagy István duplázni tudott.

Nyugaton a Szigetszentmiklós a várakozásokkal ellentétben csak nehezen tudta legyőzni a Baját, míg a BKV Előre Eszlátyi István duplájával a hajrában győzött Kaposváron.

LABDARÚGÓ NB II, 25. FORDULÓ

KELETI CSOPORT

Budapest Honvéd-MFA–Mezőkövesd-Zsóry 1–3
Gólszerző:
Lőrinczy (11-esből), ill. Petneházi (2), Bognár I.
Kiállítva: Debreceni (85.)
Balmazújváros–Békéscsaba 1912 Előre 1–1
Gólszerző:
Virág A. (11-esből), ill. Leucuta (11-esből)
DVSC-DEAC–Szolnoki MÁV 2–7
Gólszerző:
Bereczki, Szécsi, ill. Busai (3), Rokszin (2), Nagy I. (2)

NYUGATI CSOPORT

Szigetszentmiklós–Baja 2–0
Gólszerző: Karion, Deutsch
Kaposvári Rákóczi II–BKV Előre 1–2
Gólszerző: Diallo, ill. Eszlátyi (2)

Később: Gyirmót–Kozármisleny

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik