Heffler Norbert triplájával verte a Gyirmót a Csákvárt

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2020.08.02. 18:50
null
A Gyirmót legyőzte a Csákvárt a nyitányon (Fotók: Csapó Balázs)
A labdarúgó NB II 1. fordulójában a Gyirmót FC Győr Heffler Norbert 48 játékperc alatt szerzett mesterhármasával könnyedén győzte le a Csákvárt.

 

NB II, 1. FORDULÓ
GYIRMÓT FC GYŐR–AQVITAL FC CSÁKVÁR 3–0 (2–0)

Győr, Alcufer Stadion, 350 néző. Vezette:Pillók Ádám (Vígh-Tarsonyi Gergő, Huszár Balázs)
Gyirmót:Rusák Major M., Hudák, Németh B., Hajdú Á. – Nagy P. (Vass Á., 80.), Lázár P., Vogyicska –Herjeczki (Simon András, 80.), Szatmári I. (Varga B., 53.), Heffler N. Vezetőedző: Csertői Aurél
Csákvár: Markek Koch, Daru, Kocsis, Vukaszovics, Sejben V., Mészáros D. (László N., 60.), Albert I., Baracskai (Nándori, 64.), Posztorbányi (Ganbold, a szünetben), Madarász M. Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző:
Heffler N. (6., 25., 54.)
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél:
Ilyen eredmény után csak azt mondhatja a vezetőedző, hogy azt kapta vissza, amit eltervezett a csapatával, és ez jelen esetben így is van. Remélem, tudjuk folytatni ezt az ötletes, lendületes játékunkat a következő fordulókban is, hiszen nagyon fontos lenne, ha néhány hétig az élbolyban tanyázhatnánk. Ez a későbbiekre is nagy önbizalmat adhatna a csapatunknak.
Visinka Ede:
A játék szinte minden elemében felülmúltak minket a hazaiak, és ezért győzelmükhöz nem férhet kétség. Két óriási helyzetünk volt a szünet előtt, amivel visszajöhettünk volna a meccsbe, de a hazai kapus meggátolta gólszerzési törekvéseinket.

ÖSSZEFOGLALÓ

Heffler Norbert mesterhármasával a Gyirmót FC Győr 30-ra győzött a Csákvár ellen a labdarúgó NB II 1. fordulójában. Szinte végig a Gyirmót akarata érvényesült, aglisabb és szervezettebb játékukkal megérdemelten nyertek a csákváriak ellen.

Már az első percektől kezdve pontosabban játszott a hazai csapat, és mindjárt a 6. percben a vezetést is megszerezte egy kiugratás után. A lendület nem hagyott alább, s amíg a gyirmótiak már a 12. percben növelhették volna előnyüket, a Csákvár első lövésére a 21. percig kellett várni. Heffler egy újabb nagyszerű indítást váltott gólra, aztán a 33. percben Rusák góltól mentette meg a Gyirmótot.

 

A második félidő elején a vendégek egy rövid ideig a gyirmótiak térfelén tudták tartani a labdát, azonban helyzetig nem jutottak el. Amint a hazaiak ki tudtak jönni a kapujuk elől, azonnal növelni is tudták az előnyt – ismét Heffler révén. A meccs hátralévő részében már kiegyenlítettebb volt a játék képe, Rusák és Markek is mutatott be bravúrt a kapuban, újabb gól azonban már nem esett.

AZ ÁLLÁS
1. Szombathelyi Haladás115–1+43
2. Pécsi MFC114–0+43
3. Gyirmót FC Győr113–0+33
4. FC Ajka112–1+13
Békéscsaba 1912 Előre112–1+13
6. Szolnoki MÁV FC111–0+13
Soroksár SC111–0+13
Nyíregyháza Spartacus111–0+13
Debreceni VSC111–0+13
10. Vasas FC111–10 1
Kazincbarcika SC111–10 1
12. Szeged-Csanád Grosics Akadémia111–2–10
ETO FC Győr111–2–10
14. Szentlőrinc110–1–10
Kaposvári Rákóczi FC110–1–10
Debreceni EAC110–1–10
Budaörs110–1–10
18. FC Csákvár110–3–30
19. BFC Siófok111–5–40
20. Dorogi FC110–4–40

A FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
Augusztus 1. (szombat)

Kaposvári Rákóczi FC–Nyíregyháza Spartacus 0–1
Augusztus 2. (vasárnap)

Soroksár–Debreceni EAC 1–0
Debreceni VSC–Budaörs 1–0
Pécsi MFC–Dorogi FC 4–0
FC Ajka–ETO FC Győr 2–1
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre 1–2
Gyirmót FC Győr–Aqvital FC Csákvár 3–0
Szolnoki MÁV FC–Szentlőrinc 1–0
BFC Siófok–Szombathelyi Haladás 1–5
Vasas FC–Kazincbarcika SC 1–1

 

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Vége a mérkőzésnek.

90+1. perc: Sejben lőhetne az ötös jobb sarkáról, Vass becsúszva szögletre tud menteni.

90. perc: Két perc ezúttal is a ráadás, akárcsak az első félidő végén.

88. perc: Ganbold kap sárga lapot.

87. perc: Simon egy gyors kontra után 16 méterről lő, Markek bravúrral véd.

82. perc: Vass nagyszerű passzal indítja Vargát, de a nemrég beállt játékos nem tudja elgurítani a labdát a kimozduló Markek mellett.

77. perc:Vogyicska kap sárga lapot.

80. perc: Kettős gyirmóti csere: Vass és Simon érkezik a pályára, a két lecserélt játékos, Nagy Patrik és Herjeczki tapsot kap a nézőktől.

76. perc: 28 méterről rúghat szabadot a Gyirmót, egészen pontosan Heffler. A jobb felső sarokra tartó lövését Markek bravúrral szögletre üti.

72. perc: Egészségügyi szünet zajlik épp.




70. perc: Sejben lő laposan kapura 17 méterről egy védő takarásából, Rusák üti ki a remek lövést.

64. perc: Cserél a Csákvár, Baracskai helyett Nándori folytatja.

64. perc: Albert Istvánkap sárgát reklamálásért.

63. perc: Baracskai kerül helyzetbe a tizenhatoson belül, Rusák jól jön ki a kapujából, és szögletre tud menteni.

61. perc: Vogyicska a komplett csákvári térfélen viszi végig a labdát, jobbról, 12 méterről megpróbálja ellőni a kapus mellett, Markek azonban védeni tud.

60. perc: László érkezik Mészáros helyére a Csákvárnál.

59. perc: Kocsis messziről leadott erős, lapos lövését fogja Rusák.

54. perc: Heffler harmadszor is betalál! Ezúttal Herjeczki kiugratását váltja gólra Heffler Norbert, a kapus fölött kapásból lő külsővel a kapu hosszú felső sarkába 13 méterről, balról. 3–0

53. perc: Cserél a Gyirmót: Szatmárit Varga Barnabás váltja.

53. perc: Sárga lapot kap Mészáros.

50. perc: A játék képe kissé megváltozott a második félidő első perceiben: a labda öt perce szinte csak a csákváriaknál van. Helyzetig ugyanakkor eddig még nem jutottak.

46. perc: Cseréltek a szünetben a vendégek: Posztorbányi helyén Ganbold folytatja.

 

A hazai csapat pontosabban játszott az első félidőben, és a támadásai is veszélyesebbek voltak. Heffler gyorsaságát kétszer gólra tudta váltani a Gyirmót, míg a túloldalon eddig csupán Koch fejese jelentett veszélyt a kapura.

45+2. perc: Három gyirmóti támadó két csákvári védő ellen: Vogyicska leülteti a védőjét egy csellel, jobbról, 11 méterről nem lő, inkább Hefflerhez passzolna a túloldalra, a labda azonban elakad a másik védőben. Ezzel vége is az első félidőnek.

45. perc: Herjeczki balról beíveli a labdát, a túloldalon érkező Nagy Patrik fejese túl magas, a háló tetejére érkezik. Két perc a ráadás.

43. perc: Egy percen belül mindkét kapust próbára teszik a társak egy-egy röviden hazapasszolt labdával. Rusák után Markek is ura a helyzetnek, és a rá támadó ellenfél elől tisztázni tud.

39. perc: Nagy Patrik kap sárga lapot a kemény belépő után.

35. perc:Madarászjobb oldali szöglete után középen érkezik Koch, aki kapura fejel, a labda az egyik védőn megpattan, így Rusáknak bravúr kell, hogy szögletre tudjon menteni.

33. perc: Az eddigi legnagyobb csákvári helyzet: Kocsis lövi be a labdát a védők mögé, Daru nincs lesen, s bár a labda kicsit dadog a lábán, mégis háborítatlanul tud lőni. A lapos próbálkozás elmegy keresztbe a kapu előtt.

30. perc: Daru 22 méterről a klubház tetejére lövi a labdát.

25. perc:Gól! Szatmári ugratja ki Hefflert, aki ismét gyorsabb a védőjénél, és ezúttal középről, a kimozduló kapus fölött lő a hálóba.2–0

 

23. perc: Nagy Patrik passza után Hajdú 9 méterről laposan a kapu mellé lő. Egészségügyi szünet jön.

21. perc: Daru fordul kapura a tizenhatos jobb sarkánál, egyből lőni próbál, a próbálkozás azonban alaposan fölé megy.

15. perc: Kocsis Bence kap sárga lapot, miután keményen odarúg a félpályánál Hefflernek.

12. perc: A Csákvár is elvégzi első szögletét, Rusák magabiztosan húzza le a beívelt labdát. Aztán gyors gyirmóti akció végén Vogyicska játszik össze Herjeczkivel a tizenhatos előterében, utóbbi 17 méterről lő, a lövés nem sokkal megy kapu fölé.

9. perc: Nagy Patrik lő 20 méterről, a labda az egyik védőről vágódik szögletre. A szöglet már nem hordoz magában veszélyt, kifelé jár ugyanis a szabadrúgás.

6. perc:GÓL! Heffler góljával vezet a Gyirmót. A gyirmóti 22-es a bal oldalon iramodik meg Lázár védők mögé lőtt passzával. Némi labdavezetés után Heffler a kimozduló Markek mellett ballal a rövid felsőbe lő.1–0

4. perc: Jobbról végezhet el szögletet a Gyirmót, de a csákvári kapu nem forog veszélyben.

3. perc: Baracskai lép oda keményen Vogyicskának a kezdőkörben, Pillók erélyesen figyelmezteti a vétkest, hogy az ilyesmit mellőzze a jövőben.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés. Sárgában a hazaiak, fehérben a vendégek.

 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Megtudjuk, hogy mire megy a Gyirmót a Csákvár ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik