Sima gyirmóti győzelem a DEAC ellen

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 16:50
null
A sárga mezes Gyirmót megérdemelt diadalt aratott az újonc DEAC ellen (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)
A labdarúgó NB II 8. fordulójában a Gyirmót az Debreceni EAC-ot fogadta. A hazaiak magabiztos játékkal, háromgólos győzelmet arattak az újonc egyetemisták ellen.

 

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–DEBRECENI EAC 3–0 (3–0)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 520 néző. Vezette: Kovács Imre (Máyer Gábor, Ország Péter)
GYIRMÓT:
Rusák – Major, Hudák, Széles, Szegi – Nagy P. (Vass Á., 73.), Lázár P., Szatmári I. – Herjeczki (Nagy Kristóf, 83.), Varga B. (Simon András, 78.), Heffler. Vezetőedző: Csertői Aurél
DEAC: Acsádi – Balogh K., Belényesi, Szabó K. (Nagy Z., a szünetben), Sándor – Nagy Krisztián, Spitzmüller,Takács P., Rezes (Székely 67.) – Urbin, Burai (Kiss B. 81.). Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Szatmári (9.), Heffler N. (24.), Nagy P. (41.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az újonc DEAC helyzetéve indult a meccs, de Rezes fejesét alig követték veszélyes debreceni akciók a mérkőzés hátralévő részében. Már a 9. percben vezetést szerzett a Gyirmót Szatmári István révén. A vendégeket láthatóan megfogta a gól, miközben a hazaiak sorra dolgozták ki a helyzeteket. A második gyirmóti gól DEAC-szabadrúgás után jött, egy tényleg mintaszerű és villámgyors kontra végén Heffler Norbert lőtte a labdát ugyanoda, ahová tizenöt perccel korábban Szatmári. A nagy kedvvel játszó Gyirmót többször is növelhette volna az előnyét, azonban erre csak a 41. percben került sor: tetszetős támadás végén Nagy Patrik lőtt a kapuba.

A második félidőre valamelyest sikerült stabilizálnia a védelmet Balogh Pálnak, ám ahhoz, hogy az első félideieket ne kövessék újabb gólok, az is kellett, hogy a Gyirmót visszavett a tempóból. A mérkőzés hajrájában aztán ismét adódtak gyirmóti lehetőségek, de a többször remekül hárító Acsádinak köszönhetően maradt az eredmény.

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Vége a mérkőzésnek, köszönjük a figyelmet.

90+1. perc:Simon Andrásküzd meg a labdáért, majd tíz méterről laposan a bal alsó felé lő: Adácsi megfogja a kísérletet.

90. perc: Két perc a ráadás.

87. perc: Szatmári jobboldali szöglete után Adácsi kivédi Lázár erős lövését, a kipattanót Nagy Kristóf lövi a hálóba, ám a kapust zavarta a gólvonalon álló gyirmóti játékos, így les miatt kifelé jár a szabadrúgás.

85. perc: Szatmári passza nem jó Simonnak, de a védőről mégis az imént becserélt gyirmóti játékoshoz kerül a labda. Simon húsz méterről lő, a blokkról pattan a labda a kapushoz.

81. perc: Mindkét csapat kihasználja az utolsó cserelehetőségét: Burai helyére Kiss Bence érkezik a vendégeknél, Herjeczki helyére pedig Nagy Kristóf a hazaiaknál.

80. perc: Szegi becsúszva ment Urbin elől a tizenhatoson belül.

78. perc: Varga Barnabás helyére Simon András érkezik a hazaiaknál.

75. perc: Varga Barnabás látványosan lerántja az ellenfelét, ezzel kiérdemli a sárga lapos figyelmeztetést.

73. perc: Cserél a Gyirmót: Nagy Patrik helyére Vass Ádám érkezik.

71. perc: Szatmári baloldali beadását Varga Barnabás fejeli kapu mellé. Jön a második félidei egészségügyi szünet.

67. perc: Rezes helyére jön Székely Dávid a vendégeknél.

67. perc: Heffler Norbert baloldali szabadrúgását Varga B. fejeli kapu mellé.

62. perc: Nagy Patrik adja el a labdát a félpályánál, a kiugró Urbin ismét lesen kapja a labdát. Nem hagyja szó nélkül, a játékvezető pedig kioszt neki egy sárga lapot.

60. perc: Két percen belül másodszor kapja lesen a labdát Urbin.

58. perc: Rusáknak kell védenie Urbin lövését.

53. perc: Takács Péter17 méterről lövi a labdát a kapu jobb oldala mellé.

47. perc: Szegi íveli a labdát éles szögből kapura, Adácsi kiejti, a hosszú oldalon viszont szabálytalanság történik, így kifelé jár a szabadrúgás.

46. perc: Szabó Kornél helyére Nagy Zoltán állt be a vendégeknél.

46. perc: Folytatódik a játék.

 

Még csak egy félidő telt el, de már háromszor ünnepelhettek gólt a gyirmótiak (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)
Még csak egy félidő telt el, de már háromszor ünnepelhettek gólt a gyirmótiak (Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld)

45. perc: Vége az első félidőnek.

44. perc: Szegi bal oldali beadását Varga Barnabása kapunak háttal állva fejeli kapu fölé.

41. perc: Remek gyirmóti akció végén Szatmári lő 13 méterről, balról, Acsádi ezt még védeni tudja, a kipattanóra ketten is érkeznek a hazaiak közül, végülNagy Patrik vágja a labdát a kapu bal oldalába 10 méterről, középről. 3–0.

37. perc: Heffler Norbert lövését közelről blokkolja Belényesi, a kipattanót Szatmári lövi kapu mellé.

30. perc: Heffler Norbert marad lenn egy kemény belépő után a gyirmóti térfélen, a játékvezető előnyszabályt mutat, így Szatmári kerül helyzetbe a túloldalon, lapos, erős lövését pedig Acsádi védi. A szabálytalan Takács utólag kap sárgát.

Egészségügyi szünet következik.

24. perc: Nagy Krisztián buktatásáért jár szabadrúgás a DEAC-nak a tizenhatos elől. Takács lövése a sorfalat találja el, a kipattanót pedig megszerzi Herjeczki. Öt támadó egy védővel szemben: Heffler Norbertkapja Herjeczki passzát a vendégek kapujától 25 méterre, és a védője szorításában a bal alsóba gurít. 2–0.

21. perc: Bal oldali gyirmóti bedobás után középről Szatmári emeli a labdát a kapu fölé.

20. perc: Vargát rántják le a bal szélen, így szöglettel felérő hazai szabadrúgást jöhet. A lapos próbálkozást kivágják a debreceniek.

17. perc: Lázár Patrik jobboldali beadását szögletre fejelik ki a védők.

15. perc: Labdát veszít a saját térfelén a DEAC, Szatmári rövid labdavezetés után Herjeczkit szökteti, ő egy csellel egy védőt becsap a tizenhatoson belül, de egy másik sötétmezes játékos szögletre tud tisztázni előle. A szöglet után Hudák fejel kapura, Acsádi könnyedén véd.

9. perc: Vezet a Gyirmót! Varga Barnabás passzol a tizenhatos előteréből Szatmárinak, aki egyet tol a labdán, és 13 méterről a kapu bal oldalába lő. 1–0.

3. perc: Rezes próbál kapura fejelni 14 méterről, de Rusák résen van.

1. perc: A feketében játszó DEAC kezdi a meccset, a gyirmótiak a szokásos sárga mezben játszanak ma.

 

A gyirmóti játékosok üdvözlik a közönséget  (Fotó Nagy Gábor/Kisalföld)
A gyirmóti játékosok üdvözlik a közönséget (Fotó Nagy Gábor/Kisalföld)
Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire jut a két forduló óta nyeretlen Gyirmót az előző három fordulóban hat pontot gyűjtött, újonc Debreceni EAC-cal.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik