NB II: „Fél gőzzel játszottunk” – Bognár az 5–1-es sikerről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.20. 06:41
A labdarúgó NB II 29. fordulójának szenzációját a Budaörs okozta, amely 5–1-re kiütötte a feljutó helyen álló Gyirmót FC Győrt. A mérkőzést eltiltása miatt a lelátóról figyelő budaörsi szakmai igazgató, Bognár György azonban meglepő módon nem volt maradéktalanul elégedett a játékkal.

„Az 5–1-es siker ellenére nem vagyok maradéktalanul elégedett a játékkal – ecsetelte a klub honlapján a korábbi 50-szeres válogatott futballista, Bognár György. – A legkomolyabban mondom, hogy fél gőzzel játszott a csapat, teljesen átláttam a történteket a lelátóról, sokkal jobban, mintha a kispadon ültem volna. Az, hogy fél gőzzel játszottunk – szerintem jobb ritmusban is tudunk –, persze nem jelenti azt, hogy nem rúghatunk ötöt. Mi labdaszerzés után általában rögtön kezdeményezünk, és egy olyan csapat ellen, amelynek labdavesztés után rendezetlen a védelme, nem meglepő a sok gólhelyzet.” „Az 5–1-es siker ellenére nem vagyok maradéktalanul elégedett a játékkal – ecsetelte a klub honlapján a korábbi 50-szeres válogatott futballista, Bognár György. – A legkomolyabban mondom, hogy fél gőzzel játszott a csapat, teljesen átláttam a történteket a lelátóról, sokkal jobban, mintha a kispadon ültem volna. Az, hogy fél gőzzel játszottunk – szerintem jobb ritmusban is tudunk –, persze nem jelenti azt, hogy nem rúghatunk ötöt. Mi labdaszerzés után általában rögtön kezdeményezünk, és egy olyan csapat ellen, amelynek labdavesztés után rendezetlen a védelme, nem meglepő a sok gólhelyzet.”

A Gyirmót elleni találkozón Sajbán Máté triplázott, a 23 éves csatár a Nemzeti Sporttól kilences osztályzatot kapott, és a forduló legjobbja lett.

„Sajbán Máté nagy erőssége, hogy sokszor a semmiből tud gólt szerezni – folytatta a szakmai igazgató. – Három gólt lőni bármilyen mérkőzésen elismerésre méltó teljesítmény; számomra nem volt meglepő a triplázás, ráadásul nem először lőtt hármat. Neki teljesen mindegy, hogy a Chelsea ellen szerepel vagy az egymás elleni játékban, hiszen futballja nem az ellenféltől függ, hanem játékhelyzetekben gondolkodik. Nem befolyásolja, hogy jó vagy rossz csapat ellen lép pályára.”

A Magyar Kupában is érdekelt Budaörs az előző 25 napban kilenc tétmeccset játszott, de Bognár nem bánkódik a sorozatterhelés miatt.

„Örülök annak, ha sok mérkőzés van, csak a bajnoki ellenfeleink – ellentétben velünk – nem játszottak minden szerdán – szögezte le Bognár. – Mi nem tudunk vasárnap és szerdán is ugyanolyan erősségű csapatot kiállítani, mégis próbáljuk úgy összerakni a gárdát, hogy mindig 70–75 százalékos legyen. A másodosztályban eléggé kiegyenlítettek az erőviszonyok, itt az lehet a döntő, ha valaki kicsit frissebb és agresszívabb. Természetesen nem adtuk fel a Magyar Kupát sem, komolyan vesszük, és beleállunk a Honvéd elleni párharc visszavágójába is.”

A Budaörs 29 forduló után 45 ponttal az NB II 7. helyén áll, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán pedig pályaválasztóként 2–1-es vereséget szenvedett a Budapest Honvédtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik