NB II: Ez inkább háborúhoz hasonlítható – Várhidi Péter

TŐSÉR NORBERTTŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2020.09.09. 10:08
null
Várhidi Péter (balra) a bemutatkozás után belekezdett a gondok feltárásába (Fotó: Somogyi Hírlap/Lang Róbert)
A korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter elsődleges feladata, hogy a Kaposvári Rákóczi megszerezze első győzelmét a labdarúgó NB II 2020–2021-es idényében, s mihamarabb közelebb kerüljön a középmezőnyhöz.

 

A hétfő délután közös megegyezéssel szerződést bontó Waltner Róbert vezetőedző munkáját Várhidi Péter vette át a Kaposvári Rákóczinál. A korábbi szövetségi kapitány egy plusz egy éves megállapodást kötött a másodosztályban jelenleg tizenkilencedik, utolsó előtti helyen szerénykedő zöld-fehéreknél, s a kinevezését követően rögtön munkába is állt.

„Szerencsésebb lett volna, ha korábban, a kéthetes bajnoki szünetben elkezdhettük volna a közös munkát, de hát a vezetőség csak a napokban keresett meg   – mondta a 62 esztendős szakember.  – Sok idő nincs az ismerkedésre, ezért rögtön a közepébe is vágtunk, mert az utolsó előtti hely nem éppen biztató. Jelen pillanatban úgynevezett gyorssegélyként fontos lenne közelebb zárkózni a középmezőnyhöz. Két edzés után nem tudok felelősségteljes diagnózist felállítani, lehet, hogy egyszerűen csak hosszú balszerencsés sorozatról van szó, mert az mindenképpen kijelenthető, hogy Waltner Róbert nagyszerűen dolgozott a játékosokkal. Egyelőre csupán találgatás a részemről, hogy megterhelő lehetett az elmúlt másfél-két év. A csapat feljutott az élvonalba, ahonnan mindjárt visszakerült az NB II-be, a meghatározó játékosok elmentek, a nyári regenerálódásra, pihenésre is kevesebb idő jutott, mert az NB II-es bajnokság két héttel korábban kezdődött, s ezek most mintha mind összeadódtak volna.”

Miként Waltner Róbertét, Várhidi Péter munkáját is Disztl László másodedző segíti, és a kapusedző Szűcs Lajos is a szakmai stáb tagja marad.

„Két tapasztalt szakemberrel dolgozhatok, akik az előző idényben is a kerettel voltak, szóval nagyobb a rálátásuk a problémákra. Minél előbb muszáj kideríteni, hogy amikor az NB I-ben rutint szerző játékosokkal gyakran vezetést szerez a csapat, miért nem sikerül megtartani az előnyt. Márpedig az eddigi hét fordulóból négyszer is előfordult hasonló.”

Az ETO FC Győr és a Kazincbarcika ellen egyaránt 1–1-es döntetlenre végződő mérkőzés után a Békéscsaba (2–2) és az Aqvital FC Csákvár (2–2) ellen már a kétgólos előny is kevés volt a győzelemhez. Így viszont a zöld-fehérek hét fordulót követően csupán öt döntetlennel szereztek pontokat.

„Márpedig a másodosztályban a technikás futball nem működik, ez inkább háborúhoz hasonlítható   – folytatta Várhidi Péter, aki három évvel korábban a Mosonmagyaróvár vezetőedzőjeként már dolgozott az NB II-ben. – A párharcok, az ütközések, a harcosság dominálnak ebben a ligában, ráadásul amelyik csapat az NB I-ből érkezik, nehezen szokja meg az új légkört. Talán Debrecenben is egyetértenek a megállapítással, s ott is tudják, miről beszélek. A Rákóczinál tehát jelen pillanatban nem a látványos játék az elsődleges, hanem hogy a lehető legtöbb győzelemmel megkezdjük a felzárkózást. Jó lenne, hogy ami eddig kifelé pattant, az most már befelé menjen.”

Várhidi Péter első alkalommal vasárnap ül le a Kaposvár kispadjára, csapata 16.30 órától a Budaörsi SC ellen lép pályára idegenben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik