NB II: szűken nyert a listavezető, négyet vágott a Dorog

Vágólapra másolva!
2017.03.12. 14:45
null
A fehér mezes szolnokiak három pontot szereztek Békéscsabán (Fotó: 1912elore.hu)
A labdarúgó NB II 24. fordulójában a Dorog 4–0-ra győzött a Mosonmagyaróvár otthonában, míg a listavezető Soroksár a sereghajtó SZEOL vendégeként nyert 1–0-ra. A Puskás Akadémia a hajrában szerzett gólokkal győzte le a Sopront. A Balmazújváros és a Szolnok is idegenben nyert, előbbi a Csákvárt, utóbbi a Békéscsabát verte meg. Először győzött tavasszal a Kisvárda, a Vác pedig a Cegléd ellen gyűjtötte be a három pontot.

A labdarúgó NB II 24. fordulójában Kártik Bálint gólja három pontot ért a Nyíregyházának Siófokon, a fiatal középpályás góljánál nagyon harcos volt, és ki tudta használni a hazaiak tizenhatosán belül támadt zavart a mérkőzés 50. percében. A találat után azonban a Szpari kissé érthetetlen módon nagyon visszavett, a hazaiak egy kapufáig is eljutottak, de egyenlíteni nem tudtak.

Hajrágólokkal győzött a Puskás Akadémia Sopronban. A hazaiak az első félidőben Eszlátyi István révén tizenegyest hibáztak, majd a szünet után a támadó szabadrúgásból a kapufát is eltalálta. Hiába játszott azonban jól a Sopron, ez végül semmit sem ért, mivel a felcsútiak Márkvárt Dávid és Szakály Péter révén a hajrában kétszer is betaláltak.

Hozta a kötelezőt a SZEOL otthonában a Soroksár, igaz, ez nem volt könnyű, hiszen a szegedieknek volt több lehetőségük a gólszerzésre, de mégis a listavezető talált be az első félidőben Pál András révén és ezzel haza is vitte a három pontot.

A forduló meglepetését a Dorog okozta, amely a szintén újonc Mosonmagyaróvár otthonából távozott 4–0-s győzelemmel. Az agresszíven játszó dorogiak kíméletlenül kihasználták a hazai védelem és Tarczy Pál kapus hibáit és megérdemelten nyertek ilyen különbséggel is.

Taktikus játékkal meglepetésre Békéscsabán győzött a Szolnok, amelynek soraiban Pantovics Nikola után a hajrában Pintér Norbert is betalált. A csabaiak továbbra is nyeretlenek tavasszal és egyre messzebb kerülnek a feljutástól.

Továbbra sem megy a Csákvárnak, Vincze István együttese hiába vezetett Oldal Tibor góljával a Balmazújváros ellen, a hajdúságiak remek játékkal fordítottak és megérdemelten nyertek..

Tartja tavasszal kapott gól nélküli szériáját a Szeged 2011, amely most Zalaegerszegről távozott egy ponttal egy kevés lehetőséget hozó mérkőzés után.

Harcos meccsen megérdemelten verte meg a Vác a Ceglédet, a ceglédiek csak vesztes állásnál, Hegedűs Csaba hajrábeli kiállítása után próbáltak igazán egyenlíteni, de ez végül nem jött össze.

Először nyert tavasszal a Kisvárda, amely más taktikával, de végül magabiztosan győzte le a Kozármislenyt. A szél is befolyásolta a Cigánd–Budaörs mérkőzést, az első félidőben a vendégeket, a másodikban a hazaiakat támogatta, így reális az iksz.

NB II
24. FORDULÓ


SOPRONI VSE–PUSKÁS AKADÉMIA 0–2 (0–0)
Sopron, 600
néző. Vezette: Bogár Gergő (Kóbor Péter, Huszár Balázs)
SOPRON: Heinrich – Tóth D., Sifter, Póti, Németh M. (Kapacina V., 88.) – Csordás Sz. (Erdélyi, 53.), Harangozó, Nagy P. – Eszlátyi, Batizi-Pócsi B. (Gyürki, 77.), Szabó L. Szakmai igazgató: Supka Attila
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Csilus Á, Vanczák, Hegedűs J., Nagy Zs. – Sándor Gy., Gyömbér, Márkvárt – Prosser, Tischler (Lencse, 62.), Szatmári L. (Szakály P., 58.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Márkvárt (0–1) a 83., Szakály P. (0–2) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila
: – A huszadik perc után feljavult a játékunk, de Eszlátyi István tizenegyesét Hegedüs Lajos kivédte. A második játékrészben nagyon jól játszottunk, a Puskás Akadémiának nem sok esélye volt a gólszerzésre, a végén azonban nagyon nagy hibákból kaptuk a gólokat.
Pintér Attila: – Az első félidőben gólokkal kellett volna vezetnünk, ha a helyzeteinket kihasználjuk. Sajnos a sok kidolgozott lehetőségből még mindig kevés gólt szerzünk, remélem, egyszer megszakad ez a sorozat.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZOLNOKI MÁV 0–2 (0–1)
Békéscsaba, 795
néző. Vezette: Nagy Róbert (Varga Zsolt, Horváth Róbert)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Pilán (Ilyés T., 60.), Kelemen, Fehér Zs., Fabio (Hrabina, 74.) – Gyurján B., Nagy I., Viczián, Birtalan B. – Szalai D., Gránicz (Bagi, 68.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Hajba, Horgosi, Balogh M., Dedics – Kenderes, Berdó – Csirmaz, Pintér N. (Tóth B., 92.), Tóth L. (Kovács O., 77.) – Pantovics (Olasz D., 82.). Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Pantovics (0–1) a 40., Pintér N. (11-esből, 0–2) a 75. percben
Kiállítva: Ribánszki (Pintér Norbertet buktatta gólhelyzetben a tizenhatoson belül) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak
: – A Szolnok jó taktikát választott, és sok helyzetet dolgozott ki. Támadásainknál nem találtuk a rést a vendégek védelmén, és a szerencse sem állt mellénk.
Balogh Pál: – Megérdemelten nyertünk, mert idei legjobb formáját mutatta a csapat. Már az első félidő közepétől átvettük a játék irányítását, s akár már ekkor eldönthettük volna a mérkőzést. A fordulás után támadott a Békéscsaba, de álltuk a rohamokat.

 

ZTE FC–SZEGED 2011 0–0
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1057
néző. Vezette: Abdulhadi Al-ruaile (katari) (Márkus Tamás, Zahy Snaid Alshammari)
ZTE: Szappanos – Angyal Zs. (Kovács G., 76.), Króner, Polényi, Deutsch – Nagy T., Bedi – Paudits (Babati, 67.), Végh G., (Ekker, 71.) Jakab – Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor
SZEGED: Szántai – Achim Á., Tóth G., Farkas M., Mészáros M. – Coroian (Geiger, 53.), Király P. – Zádori, Horváth A., Zadari – Germán. Vezetőedző: Klausz László
MESTERMÉRLEG
Csató Sándor
: – Az első félidő jobban tetszett, de így is kevés helyzetet alakítottunk ki, s egyet sem váltottunk gólra. Szünet után átálltunk a kétcsatáros játékra, ami egy ideig veszélyesnek tűnt.
Klausz László: – Az egerszegi stadionban döntetlent elérni jó eredmény, különösen azért, mert a második félidőben a ZTE lényegesen többet birtokolta a labdát. Igaz, ekkor megmutattuk, csapatként tudunk küzdeni és szervezetten védekezni.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BALMAZÚJVÁROS 1–2
(1–0)
Csákvár, 300
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Kepe Arnold, Mohos Milán)
CSÁKVÁR
: Kovács D. – Pintér B., Dulló, Lipcsei Á., Baranyai Á. – Fényes, Kékesi – Sejben, Oldal, Molnár Cs. (Bakos Sz., 63.) – Molnár T. (Vallejos, 85.). Vezetőedző: Vincze István
BALMAZÚJVÁROS
: Horváth L. – Vachtler, Rus, Tamás L., Németh Á. – Bódis, Sigér – Heffler N. (Fekete Á., 65.), Kovács Á. (Virág, 82.), Vajda S. (Hadházi, 91.) – Belényesi M. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző
: Oldal (1–0) a 18., Kovács Á. (1–1) az 55., Fekete Á. (1–2) a 69. percben
MESTERMÉRLEG

Vincze István
: – Mindent elkövettünk, hogy megszerezzük első tavaszi pontjainkat, de egy egyes állásnál kihagytuk a mérkőzéslabdát, s a hiba megbosszulta magát.
Feczkó Tamás
: – Idén még nem játszottunk ennyire jól és tudatosan, de most megmutattuk, mire is vagyunk képesek valójában. Örömteli, hogy folytatódott hibátlan sorozatunk a Csákvár ellen, amelynek egyik nyitja a meccs előtti vértesboglári kitérőnk.

SZEOL SC–SOROKSÁR SC 0–1 (0–1)
Szeged, Vasutas Stadion, 400
néző. Vezette: Veizer Roland (Garai Péter, Bornemissza Norbert)
SZEGED: Prokop – Ikonomu, Gál Sz., Fehér I. – Buzási (Tomisics, 79.), Ferkó Á, Vágó, Búrány, Nagy R. (Makszimovics, 63.) – Péter A. (Mihály, 68.), Kéri. Vezetőedző: Zoran Kuntics
SOROKSÁR: Jova – Lorentz, Gyepes, Gengeliczki – Fülöp N., Csilus T., Sándor I. (Nagy O. –, 62.), Huszák, Silye – Popov (Valencsik, 88.), Pál A. (Peszmeg, 86.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Pál A. (0–1) a 38. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Kuntics
: – Egy szerencsétlen góllal szenvedtünk vereséget az NB II egyik legjobb csapatától. Az akarattal elégedett vagyok, de ebben az osztályban ennyi nem elég.
Lucsánszky Tamás: – Az első tíz percben meglepett a Szeged bátor támadójátéka. Azt követően azonban kontrolláltuk a mérkőzést, és jobbára kontrából igyekeztünk növelni előnyünket, de ez azért nem sikerült, mert a kapu előtt pontatlanok voltunk.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–DOROGI FC 0–4 (0–2)
Mosonmagyaróvár, 600 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Kulman Tamás, Király Zsolt)
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Jasarevic, Koszó, Deák I., Galambos – Lázár P., Bartos (Fekete T., 56.), Schmatovich, Czár (Mundi, 81.) – Darázs (Katona K., 72.), Laki B. Vezetőedző: Király József
DOROG: Demjén – Kővári (Szedlár, 73.), Bor, Csató, Berkó, Bora – Mészáros Á. (Sitku, 84.), Medgyes, Lénárt – Tóth M. – Simon A. (Vígh, 79.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Bora (0–1) a 19., Medgyes (0–2) a 31., Simon A. (0–3) a 63., Simon A. (0–4) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Király József
: – Az a csapat, amelyik készül az ellenfélből, és megvalósítja elképzeléseit, megérdemli a győzelmet. Beleszaladtunk egy komoly vereségbe, mindvégig futottunk az eredmény után. Innen szép felállni.
Németh Szabolcs: – Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, nagyon jól játszottunk. Amit az edzéseken gyakoroltunk, játékosaim a mérkőzésen maximálisan visszaadták. A négy gól önmagáért beszél.

VÁC FC–CEGLÉDI VSE 1–0 (0–0)
Dunaújváros, 100
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Hofbauer Roland, Bertalan Dávid)
VÁC: Szentpéteri – Hegedűs Cs, Dlusztus, Tóth F., Gulyás M. – Tóth G., Zsolnai (Rása, 84.) – Niedermüller, Nagy R. (Majoros, 75.), Major M. – Balajti (Kákonyi, a szünetben). Vezetőedző: Nagy Tibor
CEGLÉD: Mursits – Preklet, Nánási, Farkas A., Fürjes – Asztalos (Fröhlich, a szünetben), Nagy S. – Valkovszki (Peres, 58.), Albert Á., Karacs (Szabó V., 66.) – Tóth L. Vezetőedző: Nagy Mihály
Gólszerző: Nánási (öngól, 1–0) a 62. percben
Kiállítva: Hegedűs Cs. (második sárga lap után) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor
: – A kiállításig uraltuk a mérkőzést, rengeteget volt nálunk a labda, és több nagy helyzetet is kialakítottunk. Az utolsó tíz percet magunknak tettük nehézzé, de megérdemeltük a győzelmet.
Nagy Mihály: – Mindent megoldottunk, amire a Vác játékával kapcsolatban felkészültünk. Kaptunk egy öngólt, és úgy veszítettük el a mérkőzést, hogy kapusunknak nem volt védenivalója.

CIGÁND SE–BUDAÖRSI SC 1–1 (0–1)
Cigánd, 400
néző. Vezette: Takács Tamás (Szilágyi Norbert, Csatári Tibor)
CIGÁND: Sánta T. – Molnár R., Csicsvári, Oltean, Kasza – Varga K. (Balogh A., 83.), Kuti, Nicorec (Katona Gy., 65.), Baksa (Angyal N., 53.) – Popescu, Barcsay. Szakmai igazgató: Szénay Péter
BUDAÖRS: Horváth G. – Menyhárt, Kinyik, Tányéros Á., Ódé (Csobánki 88.) – Horváth L. – Petró (Deli, 62.), Stieber A. (Sajbán Miklós, a szünetben), Sajbán Máté, Papp M. – Pethő. Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Pethő (0–1) a 23., Popescu (1–1) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
Szénay Péter
: – A szél nagyban befolyásolta a csapatok játékát. Az első félidőben, amikor nem minket segített, képtelenek voltunk megtartani a labdát, de a másodikban sokkal veszélyesebben játszottunk.
Bognár György: – Igazságos az eredmény, mindkét csapat abban a félidőben játszott jól, amelyikben a szél támogatta. Mondhatni, ez volt a kapaszkodó, az első játékrészben csapatom, a másodikban a hazaiak veszélyeztettek többet.

KISVÁRDA MASTER GOOD–KOZÁRMISLENY 3–0 (1–0)
Kisvárda, 1080
néző. Vezette: Lovas László (Medovarszki János, Berényi Ákos)
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Vermes, Vári B. – Lucas – Gosztonyi (Bacsa, 62.), Horváth A., Oláh G., Cseri T. (Szabó P., 83.) – Horváth Z. (Rajczi, 77.). Szakmai igazgató: Révész Attila
KOZÁRMISLENY: Horváth D. – Milutinovics, Gubacsi, Racskó, Varga M. – Nagy E., Szekszárdi (Wittrédi, 73.) – Városi (Tóth M., 65.), Kirchner (Kemény, 84.), Beke – Grumics. Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző: Horváth Z. (1–0) a 29., Oláh G. (2–0) az 59., Gubacsi (öngól, 3–0) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Révész Attila: – Mindent a győzelemnek rendeltünk alá. Többet íveltük a labdát, mint szoktuk, s ez hozta meg az első gólunkat, holott előtte az ellenfélnek volt ziccere. A szünet után többször is átjátszottuk a vendégek védelmét, és a második gól megnyugtatta a csapatot.
Szanyó Károly: – Az első gólt kommunikációs hiba előzte meg, addig azonban hellyel-közzel megvalósítottuk, amit szerettünk volna, sőt a kapott gól előtt nekünk volt helyzetünk.

BFC SIÓFOK–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0–1 (0–0)
Siófok, 200 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Szalai Dániel, Aradi József)
SIÓFOK: Tajti – Tamaskó, Mogyorósi, Czingráber, Farkas N. – Gál, Lázár Zs. (Petneházi, 63.) – Kozma (Gréczi G., 72.), Berki (Kovács D., a szünetben), Czvitkovics – Elek B. Vezetőedző: Disztl László
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Úr, Dvorschák, Rubus, Törtei T. – Kónya (Holdampf, 61.), Kártik – Sinanovic (Dragóner D., 61.), Rudolf G. (Tamási Zs., 76.), Szécsi M. – Takács T. Vezetőedző: Véber György
Gólszerző: Kártik (0–1) az 51. percben
MESTERMÉRLEG
Disztl László: – Inkább fizikai küzdelem folyt a pályán mint játék és azt gondolom, hogy még az NB II-es szinthez is gyenge játékvezetés mellett, amely aztán végig felesleges feszültséget okozott a pályán. A mi játékunk nehezen bontakozott ki, a kapott gól után mindent megpróbáltunk mozgósítani, de sajnos csak egy kapufáig jutottunk. Nem érdemeltünk vereséget.
Véber György: – Igazából a győzelem tényének nagyon örülök, de be kell vallanom, hogy a gól utáni 44 percnek egyáltalán nem tudok, mert nagyon gyengén fociztunk. Ez viszont többször nem fordulhat elő, mert nem biztos, hogy ugyanígy, kapott gól nélkül meg tudjuk úszni a következő ilyen mérkőzést.

AZ ÁLLÁS
1. Soroksár SC 24 14 6 4 45–21 +24 48
2. Puskás Akadémia FC 24 14 6 4 42–29 +13 48
3. Balmazújváros 23 14 4 5 29–18 +11 46
4. Vác FC 24 12 5 7 29–21 +8 41
5. Kisvárda 23 11 5 7 33–20 +13 38
6. Szeged 2011 24 10 8 6 31–15 +16 38
7. Mosonmagyaróvári TE 24 11 4 9 35–26 +9 37
8. Békéscsaba Előre 23 11 4 8 31–24 +7 37
9. ZTE FC 24 9 9 6 35–29 +6 36
10. Nyíregyháza Spartacus FC 24 10 5 9 29–29 0 35
11. Szolnoki MÁV FC 23 10 4 9 28–28 0 34
12. Soproni VSE 24 7 10 7 25–26 –1 31
13. Dorogi FC 24 8 6 10 26–27 –1 30
14. BFC Siófok 24 8 3 13 25–33 –8 27
15. Budaörs 24 8 3 13 22–37 –15 27
16. FC Csákvár 24 6 9 9 28–37 –9 27
17. Kozármisleny FC 24 7 4 13 20–31 –11 25
18. Ceglédi VSE 24 6 3 15 29–40 –11 21
19. Cigánd SE 24 5 6 13 16–38 –22 18
20. SZEOL SC 24 4 2 18 12–41 –29 14
Cigánd SE: 3 pont levonva

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik