NB II: elmaradt a bajnokavatás, az MTK a ráadásban szerzett góllal ikszelt Óváron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.06. 17:00
Vasárnap rendezték a 34. forduló mérkőzéseit a labdarúgó NB II-ben. A már biztosan feljutó MTK a Mosonmagyaróvár otthonában a 93. percben szerzett Schäfer András-góllal tudott csak pontot menteni, így a bajnokavatás elmaradt, mivel a kék-fehéreknek győzelemre lett volna szükségük ehhez. A Kisvárda otthon legyőzte a Soroksárt, és tett egy újabb lépést a feljutás felé. A Siófok – Lorentz Mártonnal a soraiban – Dorogon szenvedett vereséget, a Békéscsaba otthon kapott ki a Budafoktól, a Gyirmót pedig a hajrában elért találattal győzött Sopronban.

A 94. percben elért egyenlítésnek örülhetett az MTK Mosonmagyaróváron. (Fotó: Dömötör Csaba)
A 94. percben elért egyenlítésnek örülhetett az MTK Mosonmagyaróváron. (Fotó: Dömötör Csaba)

A labdarúgó NB II 34. fordulójában a már biztosan feljutó MTK a Mosonmagyaróvár otthonában a 93. percben szerzett Schäfer András-góllal tudott csak pontot menteni, így a bajnokavatás elmaradt, mivel a kék-fehéreknek győzelemre lett volna szükségük ehhez. A bennmaradásért harcosan küzdő kisalföldi gárda Lőrinczy Attila duplájával két góllal elhúzott a második félidő derekára, Feczkó Tamás együttesének pedig nagy erőket kellett mozgósítania az egyenlítés érdekében is, amely végül összejött.

Nem játszott jól, de nagyon akart és nyert is a Kisvárda a Soroksár ellen, és tett egy újabb lépést a feljutás felé. Kondás Elemér csapatában Horváth Zoltán duplázott, Gyömbér Gábor szépítő találata után pedig a csereként beálló Oláh Gergő nyugtatta meg a szabolcsiak szurkolóit. A várdaiak a jövő héten biztos feljutók lehetnek, egy győzelemre vannak az NB I-től.

Gyenge teljesítményt nyújtott a Békéscsaba a Budafok ellen hazai pályán, a XXII. kerületiek Ihrig-Farkas Sebestyén góljával mindhárom pontot hazavitték. A Budafok sikeresen menekül, Tóth Bálinttal a kispadon egymás után már a harmadik meccsét nyerte meg.

Sorozatban hetedik döntetlenjét játszotta a Szeged 2011. Az ETO FC Győr otthonában szerzett pont értékesnek tűnhet, ámbár a ráadásban két lehetőséget is elpuskázott Goran Kopunovics együttese, így maradt az iksz, ezzel pedig az együttes továbbra is kieső helyen áll.

Kétszer is vezetett a ZTE a Kazincbarcika ellen, mégis meg kellett elégednie egy ponttal, így a zalaiak nem tudtak elmozdulni a kiesőzónából. A borsodiak a mérkőzés során kétszer is eltalálták a kapufát, de a zalaiaknak is voltak lehetőségeik a győztes gól megszerzésére.

Az edzője által a héten erősen kritizált Lorentz Márton a kezdőcsapatban kapott lehetőséget a Siófokban a Dorog elleni találkozón, mégsem tudott segíteni, a dorogiak Mészáros Áron korai góljának köszönhetően legyőzték a Balaton-partiakat.

A mai Győr-Moson-Sopron megyei rangadón a Gyirmót pedig a hajrában elért Varga Péter-találattal győzött Sopronban. Bekő Balázs együttese 17 percen keresztül vezetett és sokáig jól tartotta magát, végül mégis pont nélkül maradt.

Igazán egyik csapatnak sem jó döntetlen született a Vác–Szolnok összecsapáson – a váciak nyolc meccse nyeretlenek, a Szolnok pedig hét vereség után tudott egy pontot szerezni.

A sok támadás meghozta eredményét, a Budaörs 2 –1-re győzött a szintén jól futballozó Cegléd ideiglenes otthonában, Albertirsán, míg a huszadik perctől nagyon aktívan futballozó Nyíregyházának meg kellett elégednie az egy ponttal Csákváron.

 

NB II
34. FORDULÓ


CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–MTK BUDAPEST 2–2 (1–0)
Mosonmagyaróvár, 1000
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Iványi István, Kepe Arnold)
MOSONMAGYARÓVÁR: Heinrich – Vágó, Szépe, Szpirulisz, Katona K. – Zsirai, Bakos B. – Winkler A. (Winkler L., 91.), Lőrinczy (Maly, 79.), Eszlátyi – Kulcsár K. (Bartos, 72.). Vezetőedző: Várhidi Péter
MTK: Szentpéteri – Katona M., Balogh B. (Hrepka, 72.), Gengeliczki, Deutsch – Vass P., Borbély (Vass Á., a szünetben), Kanta J., Schäfer – Kulcsár T. (Farkas II B., 61.), Lencse. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Lőrinczy (1–0) a 40., Lőrinczy (2–0) az 58., Gengeliczki (2–1) a 85., Schäfer (2–2) a 94. percben
MESTERMÉRLEG
Várhidi Péter
: – Kezünkben volt a győzelem, s a döntetlen azért is bosszantó, mert csak magunkat okolhatjuk a két pont elvesztéséért. Sportembernek kell maradnunk továbbra is.
Feczkó Tamás: – Csak annak örülök, hogy játékosaim megmutatták, egymásért és a csapatért az utolsó percig képesek küzdeni.

KISVÁRDA MASTER GOOD–SOROKSÁR SC 3–1 (1–0)
Kisvárda, 1350
néző. Vezette: Nazsa Tamás (Csatári Tibor, Punyi Gyula)
KISVÁRDA: Zöldesi – Izing (Oltean, 52.), Rjasko, Vári B. – Lucas – Hej, Melnik, Misic (Oláh G., 71.), Jánvári – Horváth Z. (Lukács R., 61.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér
SOROKSÁR: Kovács D. – Fülöp N. (Csillag D., 82.), Gyömbér, Valencsik, Silye – Huszák – Albert Á. (Orosz M., 64.), Tamási Zs., Csernik, Gárdos – Kundrák N. (Lakatos I., 72.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Horváth Z. (1–0) a 9., Horváth Z. (2–0) az 54., Gyömbér (2–1) a 67., Oláh G. (3–1) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér
: – Játékosaim végig nagyszerűen küzdöttek, s olykor jól is futballoztak. Sikerült átvészelnünk néhány kritikus időszakot, és jókor szereztük a gólokat, a győzelmünk megérdemelt.
Lipcsei Péter: – Az első húsz percben jobb volt a Kisvárda, aztán olykor sikerült beszorítanunk ellenfelüket. A vereség ellenére elégedett vagyok a csapat teljesítményével, mert bátran és jól futballozott.

SOPRONI VSE–GYIRMÓT FC GYŐR 1–2 (0–0)
Sopron, 400
néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Farkas Balázs, Mohos Milán)
SOPRON: Kunsági – Czingráber, Sifter, Varga R., Harangozó – Kővári, Tóth M. (Holzmann, 79.), Hadházi, Gyürki – Garda (Szőke D., 71.), Batizi-Pócsi (Szabó V., 26.). Vezetőedző: Bekő Balázs
GYIRMÓT: Rusák – Áchim Sz., Lázár P., Szilvási, Présinger – Szalánszki (Varga P., 68.), Nagy P. (Czár, 78.), Paku, Kiss M. – Horváth R. (Villám, 90.), Sandal. Vezetőedző: Szepessy László
Gólszerző: Gyürki (1–0) a 60., Horváth R. (1–1) a 77., Varga P. (1–2) a 84. percben
Kiállítva: Varga R. (a játékvezető megsértéséért) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Bekő Balázs
: – A sorozatos mérkőzések következtében nagyon szűkös már a keretünk. A hetvenedik percig egyenrangú ellenfelek voltunk, de mentálisan és fizikailag is elfáradtunk.
Szepessy László: – Örülök, hogy döntetlenek után végre megszakadt a rossz sorozatunk. Megérdemelten nyertünk, de meg kell adnunk a tiszteletet a Sopronnak, mert a végsőkig küzdött.

CEGLÉDI VSE–BUDAÖRSI SC 1–2 (0–1)
Albertirsa, Ecsedi László Sportcentrum, 400
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Tóth II Vencel, Bornemissza Norbert)
CEGLÉD: Mursits – G. Bíró, Nánási, Preklet, Farkas A. – Albert I., Nyilas E. (Ágoston D., 84.) – Damásdi, Hujber (Sándor I., 67.), Szilágyi P. – Asztalos (Kerekes, 84.). Vezetőedző: Klausz László
BUDAÖRS: Demjén – Sajbán Miklós, Kékesi, Tányéros Á., Medgyes – Fényes (Palincsár, 54.), Bakos Sz. – Lengyel B. – Fodor D. (Csobánki, 83.), Sajbán Máté, Czvitkovics (Pethő, 63.). Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Sajbán Máté (0–1) a 14., Asztalos (1–1) a 49., Lengyel B. (11-esből, 1–2) a 66. percben
Kiállítva: Farkas A. (a második sárga lap után) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Klausz László
: – Fájó a vereség, mert jól futballoztunk, rengeteg gólhelyzetet dolgoztunk ki, de két kisebb hibából kaptuk a gólokat.
Bognár György: – Azért érdemeltük meg a győzelmet, mert végigtámadtuk a mérkőzést. Noha nem volt nagy átütőerő a játékunkban, de sokat tartózkodtunk az ellenfél térfelén. A minimális különbséggel talán megérdemelten nyertünk.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAFOKI MTE 0–1 (0–0)
Békéscsaba, 1003
néző. Vezette: Radványi Ádám (Kormányos II Gábor, Szvetnyik Bence)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szélpál N., Dlusztus, Babinyecz – Gránicz, Lustyik (Zahorán, 64.), Nagy S. (Tóth D., a szünetben), Nagy I. (Király P., 67.) – Birtalan B., Viczián, Gyurján B. Vezetőedző: Boér Gábor
BUDAFOK: Szabó B. – Margitics, Gubacsi, Csizmadia Cs., Khiesz – Kercsó, Filkor, Kovács D. (Veszelinov, 92.), Forgács P. – Kokenszky (Vankó, 67.), Ihrig-Farkas (Fekete M., 67.). Vezetőedző: Tóth Bálint
Gólszerző: Ihrig-Fakas (0–1) az 52. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor
: – Szégyellem magam, sajnos, egy-két játékosom fejben már máshol jár. Érthetetlen, hogyan lehet ilyen mentalitással pályára lépni, a fiatalok esetében pedig furcsa, miért nyújtanak ennyire hullámzó teljesítményt. A szerencse sem állt mellénk.
Tóth Bálint: – Végre nem magyarázkodnom kell egy vereség miatt, a csapat sokat tett a győzelemért, s külön örülök, hogy sorozatban harmadik mérkőzésünket is megnyertük.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–1 (1–0)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 500
néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Huszár Balázs, Király Zsolt)
CSÁKVÁR: Hermány – Horvat (Rétyi, 86.), Kiprich D., Tar, Baranyai Á. – Sándor Gy. – Tamás N., Bokros Sz., Király B. (Mészáros D., 76.), Oldal (Sejben, 76.) – Bobál G. Vezetőedző: Szijjártó István
NYÍREGYHÁZA: Jova – Szokol, Fodor F., Kelemen D., Farkas M. – Ötvös – Holdampf, Csilus T. (Kesztyűs, 81.) – Szinanovics (Szabó B., 71.), Dragóner F. (Hornyák, 66.), Pekár. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Tamás N. (1–0) a 32., Pekár (11-esből, 1–1) az 51. percben
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István
: – Hétről hétre mindent megteszünk a győzelemért, mégsem sikerül. Vagy nem ismerem a szabályokat, vagy valami más van a háttérben.
Lucsánszky Tamás: – Visszafogottan kezdtünk, de a huszadik perc után a helyzetek alapján meg kellett volna nyernünk a mérkőzést.

BFC SIÓFOK–DOROGI FC 0–1 (0–1)
Siófok, 400
néző. Vezette: Nagy Norbert (Kis Zoltán, Szilágyi Norbert)
SIÓFOK: Balajcza – Kiss B., Fehér Zs., Lorentz, Hidvégi (Farkas N., a szünetben) – Gál M., Petneházi (Balázs Zs., 83.) – Bévárdi, Elek B., Nemes – Vólent (Kovács D., 77.). Vezetőedző: Varga Attila
DOROG: Zima – Szalai A., Csató, Tomás, Fürjes – Mészáros Á., Kitl M. – Városi, Göblyös, Szedlár (Ungvári, 90.) – Sitku (Simon A., 67.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Mészáros Á. (0–1) a 2. percben
MESTERMÉRLEG
Varga Attila
: – Igazságtalan lett volna, ha pontot szerzünk. Rosszul kezdtünk, rosszul is futballoztunk, ezúttal egyetlen játékosomban sem volt meg a szükséges plusz.
Schindler Szabolcs: – A korai gól mellett az első harminc percben mutatott teljesítményünkkel eldöntöttük a mérkőzést, mert jobban futballoztunk. Később inkább mezőnyharc volt a pályán, mert mindkét csapat győzelemre játszott.

VÁC FC–SZOLNOKI MÁV FC 0–0

Budapest, Hévízi út, 200 néző. Vezette: Takács Tamás (Hofbauer Roland, Baghy Csaba)
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs., Szabó N., Görgényi, Major M. (Búrány, a szünetben) – Zsolnai R., Szekszárdi (Borvető, a szünetben), Tóth G., Gulyás M., Varga Sz. – Balajti. Edző: Nagy Tibor
SZOLNOK: Hrabina – Ágoston K., Kenderes, Bonivárt, Molnár R. – Pintér N. (Berdó, 94.), Farkas A., Földi – Pantovics, Tóth L. (Angyal N., 92.) – Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor
: – Az elmúlt két hétben öt mérkőzést játszottunk, és rengeteget utaztunk is, ezért fáradtan futballoztunk. Ennek ellenére minden játékosom megtett mindent a győzelemért, de ezúttal ennyire voltunk képesek.
Balogh Pál: – Több pozitívuma is volt a mérkőzésnek, végre nem kaptunk gólt, gólhelyzeteink is voltak, s ha hasonlóan folytatjuk, meglesz a számunkra kedvező eredménye is.

ETO FC GYŐR–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA 0–0
Győr, ETO-park, 850
néző. Vezette: Pillók Ádám (Szabó Péter, Máyer Gábor)
GYŐR: Szatmári Z. – Kovács K., Vadász, Debreceni, Rokszin (Völgyi, 88.) – Bagi – Szabó L. (Erdélyi, 60.), Szatmári L., Magasföldi, Szántó (Szimcso, 60.) – Zamostny. Vezetőedző: Szentes Lázár
SZEGED: Alekszics (Szántai, 88.) – Tamaskó, Farkas M., Tóth G., Gergényi – Horváth A. – Szabó P., Germán T., Coroian (Nicorec, 60.), Dinjar (Zádori, 63.) – Zsivanovics. Vezetőedző: Őze Tibor
MESTERMÉRLEG
Szentes Lázár:
– Beigazolódott a mérkőzés előtti jóslatom, elvégre mégis csak a döntetlenkirály ellen játszottunk. Ellenfelünk masszívan védekezett, de a bajnoki elején megvoltak a lehetőségeink, ahogyan pedig telt az idő, egyre jobban tördelte a játékot, s elérte célját.
Őze Tibor: – Elismerésem csapatomnak, mert értékes pontot szereztünk. Sokat tettünk a jó eredmény érdekében, sőt a végén kis szerencsével meglepetést is okozhattunk volna.

ZTE FC–KAZINCBARCIKAI SC 2–2 (1–0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 542 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Bertalan Dávid, Bede Tamás)
ZTE: Kovács Z. – Króner, Nagy T. (Forgács A., a szünetben), Devecseri, Lencse – Patvaros, Hudák M. – Horváth K. (Jelena, 81.), Vernes, Bedi – Babati (Kovács Á., 80.). Vezetőedző: Artner Tamás
KAZINCBARCIKA: Somodi – Palmes, Heil, Belényesi Cs. – Tóth Sz., Mikló, Sigér Á. (Kovács O., 67.), Süttő – Kristófi (Boros, 72.), Kanalos, Bene (Gábor, 68.). Vezetőedző: Koleszár György
Gólszerző: Króner (1–0) a 35., Belényesi Cs. (1–1) a 75., Vernes (2–1) a 76., Boros (2–2) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Artner Tamás
: – Az elején rosszul játszottunk, mégis megszereztük a vezetést, sőt rövid időn belül eldönthettük volna a mérkőzést. Szereztünk egy szabályos gólt, de a bíró nem adta meg, pedig nagyon kellett volna nekünk a három pont.
Koleszár György: – A kidolgozott helyzeteink alapján akár nyerhettünk is volna. Igaz, az ellenfélnek is sok ziccere volt, de igazságtalan lett volna, ha pont nélkül maradunk. Ezzel még nem menekültünk meg, de erre a hozzáállásra és teljesítményre lehet alapozni.

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 34 25 4 5 79–34 +45 79
2. Kisvárda 34 20 8 6 60–34 +26 68
3. Békéscsaba Előre 34 17 7 10 57–36 +21 58
4. Nyíregyháza Spartacus FC 34 15 12 7 51–34 +17 57
5. Budaörs 34 15 10 9 63–48 +15 55
6. Gyirmót FC Győr 34 15 10 9 53–39 +14 55
7. ETO FC Győr 34 15 7 12 47–43 +4 52
8. Soroksár SC 34 12 10 12 39–39 0 46
9. Ceglédi VSE 33 12 9 12 36–41 –5 45
10. Vác FC 34 11 11 12 38–35 +3 44
11. Dorogi FC 34 10 12 12 40–41 –1 42
12. FC Csákvár 34 11 8 15 43–61 –18 41
13. BFC Siófok 34 11 7 16 36–41 –5 40
14. Budafoki MTE 34 10 9 15 36–48 –12 39
15. Mosonmagyaróvár 34 8 15 11 29–37 –8 39
16. Szolnoki MÁV FC 34 11 5 18 35–54 –19 38
17. Kazincbarcika 34 10 8 16 33–50 –17 38
18. Szeged 2011 34 7 15 12 26–35 –9 36
19. ZTE FC 34 9 8 17 33–51 –18 35
20. Soproni VSE 33 2 11 20 24–57 –33 17

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik