NB II: a ZTE nyerte a tavasz csúcsrangadóját, és egyre közelebb az NB I-hez

Vágólapra másolva!
2019.04.07. 16:25
null
Grumics góljával szerzett vezetést a ZTE (Fotó: Török Attila)
Vasárnap 18 órától rendezték a labdarúgó NB II tavaszi csúcsrangadóját, amelyen a listavezető ZTE FC Hudák Martin hajrágóljának köszönhetően 2–1-re nyert a Gyirmót FC Győr otthonában. A 31. forduló többi meccsén a Budafok 2–2-es döntetlent játszott a Nyíregyházával – a XXII. kerületiek első, vezető gólját Króner Martin ollózó mozdulattal szerezte, aztán a remit jelentő második hazai találat a 90. percben érkezett. Az ezer sebből vérző Békéscsaba kisebb meglepetésre 2–0-ra győzött Kaposváron, a Vasas 2–1-re nyert a Dorog otthonában, míg a Magyar Kupában elődöntős Soroksár a Monor vendégeként, Óbudán diadalmaskodott. Nem sikerült Király József bemutatkozása a Mosonmagyaróvár kispadján, a kisalföldi csapat otthon a Budaörstől kapott ki. Hármat vágott a Csákvár és a Kazincbarcika is, előbbi áldozata a Balmazújváros, utóbbié a Cegléd volt.

 

A labdarúgó NB II 31. fordulójában két hazai siker és egy döntetlen mellett hét vendéggyőzelem született.

A tavaszi szezon csúcsrangadóján a listavezető ZTE FC Hudák Martin hajrágóljának köszönhetően 2–1-re nyert a második helyezett Gyirmót FC Győr otthonában. A zalaiak a 30. percben szereztek vezetést, egy előreívelt labdába rosszul ért bele Varga Péter, Lipták Zoltán sem tudott tisztázni, így Miroszláv Grumics rávezethette Rusák Edvárdra a labdát, a ZTE támadója pedig a gyirmóti kapus lába között a hosszú alsóba lőtt. A Gyirmót a szünet után váltott, mindent megtett az egyenlítés érdekében, és a 75. percben össze is jött neki: Széles Imre bal oldali beadása nyomán a hosszún egy zalai védő kifejelte a labdát, de éppen Nagy Patrik elé, aki 12 méterről, kapásból a hálóba lőtt. Csakhogy végül a döntetlen sem lett meg a gyirmótiaknak, hiszen a 86. percben Bolla Bendegúz a leshatáron ugratta ki Hudák Martint, aki 12 méterről a hosszú felsőbe bombázott. A ZTE a sikerrel hatalmas lépést tett a feljutás felé, hét fordulóval a zárás előtt 7 pont az előnye a Gyirmóttal, míg 10 pont a fórja a harmadik helyezett Kaposvárral szemben.

A sérülések miatt ezer sebből vérző Békéscsaba kisebb meglepetésre 2–0-ra győzött Kaposváron. A csabaiak bombagóllal szereztek vezetést, Hursán György indítása után Zahorán Balázs kilőtte a bal felsőt, majd a szünet előtt rövid felszabadítást követően Nagy Sándor a léc alá lőtte a labdát. A szünet után hiába játszott fölényben a Kaposvár, a szépítés sem sikerült a somogyiaknak, hiszen a hosszabbításban a gólvonalról vágták ki Rajczi Péter labdáját.

A Vasas 2–1-re nyert a Dorog otthonában. Király Botond fejes gólját a szünet után a csereként beálló Hegedűs Márk kapáslövéssel egyenlítette ki, de nem sokkal ezután jött a parádés formában lévő Balajti Ádám, és értékesítette a Birtalan Botond buktatásáért megítélt tizenegyest.

A Budafok hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Nyíregyházával – a XXII. kerületiek első, vezető gólját Króner Martin ollózó mozdulattal szerezte, de aztán a szünet után a Szpari fordított, és a remit jelentő második hazai találat, Vaszicsku Gergő fejes gólja a 90. percben érkezett.

A Magyar Kupa-elődöntős Soroksár a Monor vendégeként, Óbudán diadalmaskodott 2–0-ra egy olyan mérkőzésen, amelyen nem a szép játék, hanem csak a három pont megszerzése számított. A soroksári lábakban még bőven benne volt a szerdai, Puskás Akadémia elleni kupapárharc 120 perce (plusz a tizenegyesek), a monoriak így nagy lehetőséget szalasztottak el a felzárkózásra.

Nem sikerült Király József bemutatkozása a Mosonmagyaróvár kispadján, a kisalföldi csapat otthon kikapott a Budaörstől, pedig nem érdemelt vereséget. Az első félidő kiegyenlített játékát követően a szünet után az Óvár mindent megtett a győzelem érdekében, Jelena Richárd révén lesgólt szerzett, Szabó Viktor lövésénél Demjén Patrik hárított bravúrral, míg a budaörsi Medgyes Sinan kétszer is a gólvonalról mentett – igaz, a túloldalon Stieber András szabadrúgásánál a hazaiak tettek ugyanígy. A 80. percben aztán egy ellentámadás során Sajbán Máté lövése megpattant egy védőn, és a labda a kapus felett a kapuban landolt, ez pedig három pontot ért a Budaörsnek.

Hátrányból fordítva verte meg az elmúlt héten 7 gólt kapó Vác a Siófokot. Szakály Dénes találatát Görgényi Dávid pontos fejessel egyenlítette ki, majd Zsolnai Richárd tizenegyesgóljával már a váciak kerültek előnybe. A szünet után a fiatal siófoki szélső, Balogh Bence a váci kapus, Halasi Péter támadása miatt megkapta második sárga lapját, így a pirosat is.

A fiatal Múcska Viktor találatával értékes győzelmet aratott az ETO FC Győr a Tiszakécske otthonában, míg a remek taktikával játszó Csákvár a Balmazújvárosnak, a Kazincbarcika pedig az egyre nehezebb helyzetben lévő Ceglédnek vágott három gólt.

NB II
31. FORDULÓ

GYIRMÓT FC GYŐR–ZTE FC 1–2 (0–1)
Győr-Gyirmót, 2580
néző. Vezette: Karakó Ferenc (Becséri Gergely, Szilágyi Norbert)
GYIRMÓT: Rusák – Varga P. (Horváth R., 90.), Lipták, Szilvási, Széles – Kontár (Présinger, 56.) Lázár P. – Herjeczki, Nagy P., Heffler N. (Kamarás, 89.) – Szarka Á. Vezetőedző: Hannich Péter
ZTE FC: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri (Szépe, 38.), Bedi – Kocsis G., Kiss M. – Farkas B. (Hudák M., 80.), Grumics, Barczi – Bobál G. (Novák Cs., 59.). Vezetőedző: Dobos Barnabás
Gólszerző: Grumics (0–1) a 30., Nagy P. (1–1) a 75., Hudák M. (1–2) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Hannich Péter
: – A futball a csúnyábbik arcát mutatta, az a csapat nyert, amelyik nem érdemelt győzelmet. Az élet ismétli önmagát, hiszen tavaly szintén az utolsó pillanatokban dőlt el a párharcunk a ZTE javára. Most is két lehetőségből két szerzett góljával vert meg minket.
Dobos Barnabás: – Az első félidőben mi játszottunk fölényben, vezetésünk megérdemelt volt. Szünet utáni produkciónk nem tetszett, hiszen tudtuk, hogy a hazaiaknak kockáztatniuk kell, ezt azonban nem sikerült a saját javunkra fordítanunk.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 0–2 (0–2)
Kaposvár, 1000
néző. Vezette: Pillók Ádám (Huszár Balázs, Király Krisztián)
KAPOSVÁR: Slakta – Vachtler, Úr, Hegedűs D., Hadaró (Fodor M., 63.) – Szakály A., Nagy K. – Tömösvári, Nagy R. (Rajczi, a szünetben), Bíró D. – Ádám M. (Beliczky, a szünetben). Vezetőedző: Waltner Róbert
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szalai D., Szélpál, Babinyecz, Mészáros M. (Vólent, 87.) – Szinanovics, Mezei (Máris, 80.), Nagy S., Zahorán – Hursán (Dávid, 91.), Szatmári I. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Zahorán (0–1) a 9., Nagy S. (0–2) a 42. percben.
MESTERMÉRLEG
Waltner Róbert
: – Csapatjátékunk és mentalitásunk sem olyan, mint ősszel, a nagy akarásnak pedig nyögés a vége. Gödörben vagyunk, de azon dolgozunk, hogy visszataláljunk a régi útra. Szurkolóink kifütyültek, s ez fájó, mert összefogásra lenne szükség.
Boér Gábor: – Megérdemelten nyertünk, sőt volt lehetőségünk, hogy nagyobb különbséggel győzzünk. Zahorán Balázs gólja nagy lendületet adott, mert az utóbbi hetek nem úgy alakultak számunkra, ahogy szerettük volna. Ez a siker gyógyír a sebekre.

BUDAFOKI MTE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 2–2 (1–0)
Promontor utca, 500
néző. Vezette: Csonka Bence (Garai Péter, Bornemissza Norbert)
BUDAFOK: Kovács Z. – Vég, Vaszicsku, Króner, Kirják – Vass M. (Veszelinovics, 76.), Oláh B. – Vankó (Pölöskey P., 59.), Farkas B. (Kercsó, 63.), Kovács D. – Kulcsár K. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
NYÍREGYHÁZA: Jova – Polényi, Fodor F., Rubus, Forró – Gulyás M., Ötvös – Gyurján B. (Rokszin, 76.), Kovács N., Rezes (Motkó, 60.) – Hornyák. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Króner (1–0) a 11., Hornyák (1–1) a 65., Fodor F. (1–2) a 78., Vaszicsku (2–2) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba
: – Az első félidőben az történt a pályán, amit terveztünk, a vezetést is megszereztük. A folytatásban fölénk kerekedett a Nyíregyháza, de a mérkőzés végén a csapat ismét jelesre vizsgázott, mert a kilencvenedik percben egyenlített.
Zoran Szpisljak: – A második játékrész egyértelműen a miénk volt, de a Budafok élt saját fegyverével, s nagy bedobásaival nem tudtunk mit kezdeni. Összességében a döntetlen mindkét csapat számára elfogadható.

DOROGI FC–VASAS 1–2 (0–1)
Buzánszky Jenő Stadion, 900
néző. Vezette: Nagy Róbert (Máyer Gábor, Berényi Ákos)
DOROG: Horváth G. – Erdélyi B., Dlusztus, Nagy Zs., Papp M. – Lénárt T. (Vígh Á., 82.) – Beke (Fodor Á., 60.), Nagyházi (Hegedűs M., 60.), Kitl M., Szedlár – Paudits. Vezetőedző: Balogh Pál
VASAS: Bese B. – Murka, Kelemen D., Tóth B., Lakatos Cs. – Szivacski, Szatmári L., Kovács M. (Hinora, 80.) – Birtalan B., Balajti (Hrepka, 88.), Király B. (Rétyi R., 77.). Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző: Király B. (0–1) a 21., Hegedűs M. (1–1) a 63., Balajti (11-esből, 1–2) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál
: – Második félidei teljesítményünk alapján egy pontra rászolgáltunk volna. A Vasas kihasználta két védelmi megingásunkat, mi pedig nem éltünk a lehetőségeinkkel.
Szanyó Károly: – A szép játék helyett férfias küzdelem folyt, de ebből mi jöttünk ki jobban. A pálya talaja olykor jobban megnehezítette a dolgunkat, mint maga az ellenfél.

KAZINCBARCIKAI SC–CEGLÉDI VSE 3–0 (2–0)
Putnok,
Várady Béla Sporttelep, 300 néző. Vezette: Farkas Tibor (Kovács II Gábor, Horváth Zoltán)
KAZINCBARCIKA: Somodi – Krausz, Heil, Fótyik, Mikló – Oltean (Tóth L., a szünetben), Kiss B. – Toma (Takács P., 69.), Szabó L. (Ádám F., 73.), Belényesi Cs. – Lukács Rajmond. Vezetőedző: Gálhidi György
CEGLÉD: Mursits – Wild (Szilágyi P., 59.), Preklet, Farkas A., Fejes J. – Ágoston D., Sigér Á. (Pallagi, 71.) – Lukács Richárd, Oldal, Földi B. (Rétyi T., 81.) – Olasz D. Megbízott edző: Schön László
Gólszerző: Szabó L. (1–0) a 10., Lukács Rajmond (2–0) a 40., Lukács Rajmond (3–0) a 68. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György
: – Kézben tartottuk az irányítást, de a második gólunk után sem lehetett megnyugodnunk. Nem volt szép mérkőzés, játékosaim azonban dicséretet érdemelnek, mert jelentős különbségű győzelmet arattak egy alattomosan futballozó ellenféllel szemben.
Schön László: – Arra a szintre szeretnénk eljutni, amelyen a Kazincbarcika áll, vagyis amikor helyzet nélkül is képes egy csapat gólokat szerezni. Továbbra is nehéz helyzetben vagyunk, de megyünk tovább, készülünk a következő feladatra.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BUDAÖRSI SC 0–1 (0–0)
Mosonmagyaróvár, 300
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Lémon Oszkár, Legeza László)
MOSONMAGYARÓVÁR: Somogyi – Kozma R., Sziklási, Forgács A., Németh Á. – Vágó (Bartos, 85.), Zsirai – Kovács Á. (Winkler A., 65.), Nagy I., Eszlátyi – Jelena (Szabó V., 65.). Vezetőedző: Király József
BUDAÖRS: Demjén – Marques-Airosa, Fényes, Tányéros Á., Medgyes S. – Kékesi, Lengyel B. – Végh G. (Fodor D., 78.) – Stieber A. (Csobánki, 91.) – Sajbán Máté, Csiki (Sajbán Miklós, 73.). Megbízott edző: Márkus Tibor
Gólszerző: Sajbán Máté (0–1) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Király József
: – A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, ettől függetlenül a játékosok megtettek mindent a győzelemért, nem érdemeltünk vereséget. Dolgoznunk kell tovább.
Márkus Tibor: – Rendkívül nehéz, küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, amelyet sikerült megnyernünk.

BSS MONOR–SOROKSÁR SC 0–2 (0–0)
Budapest,
Hévizi út, 300 néző. Vezette: Veizer Roland (Király Zsolt, Kepe Arnold)
MONOR: Bozsó – Bori, Asztalos, Karacs, Farkas N. – Peszmeg (Hamar Á., 76.), Szuhodovszki – Szerencsi (Hunya, 75.), Palincsár, Pintér D. (Kovács B., 64.) – Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid
SOROKSÁR: Kovács D. – Molnár R., Dvorschák, Valencsik (Derekas, 56.), Bor – Gyömbér, Tamási Zs. – Csernik, Lőrinczy (Korozmán, 85.), Kundrák (Orosz M., 70.) – Erdélyi L. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Csernik (0–1) a 75., Derekas (0–2) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Dávid
: – Döntő jelentőségű volt, hogy melyik csapat szerzi meg az első gólt, de nem nekünk sikerült. Esélyünk volt, hogy közelítsünk a még bennmaradást érő helyeken lévő csapatokhoz. Bánkódhatunk a kihasználatlan lehetőség miatt.
Lipcsei Péter: – Nekünk most az volt a legfontosabb, hogy begyűjtsük a három pontot, mivel szerdán százhúsz perces kupameccset játszottunk. Az első félidőben fáradtan mozgott a csapat, ezért az volt a célunk, hogy megszerezzük a vezetést.

TISZAKÉCSKE VSE–ETO FC GYŐR 0–1 (0–1)
Tiszakécske,
Városi Sportcentrum, 550 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Csatári Tibor, Tőkés Norbert)
TISZAKÉCSKE: Molnár M. – Benkó, (Gréczi M., a szünetben), Kardos N., Ludánszki, Sváb – Huszti A., Szabó L., Tölgyesi (Kirchner, 60.), Kocsis G., Károly B. (Oláh M., 85.), Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István
GYŐR: Horváth T. – Tóth D., Koszó, Vukaszovics, Kalmár O. – Vaskeba, Szimcsó (Szánthó, 59.), Múcska (Hidi M. S., 82.), Andrics – Kovács K., Lovrencsics B. (Kovác, 76.). Vezetőedző: Herczeg Miklós
Gólszerző: Múcska (0–1) a 35. percben
MESTERMÉRLEG
Szabó István
: – Csak a második félidőben vettük át az irányítást, de összességében a játékunk pontatlan volt. Az ETO megérdemelten nyert, egy góllal mindenképpen jobb volt. Hiányérzetem van, mert a játékosoknak jobban át kellene érezniük, milyen helyzetben van a csapatunk.
Herczeg Miklós: – Görcsösen kezdtünk, aztán fokozatosan átvettük az irányítást, s a gól után megnyugodtunk. Az első félidő hajrájában már azt a játékot játszottuk, amit tud a csapat, csak sajnos a második félidőben nem tudtuk folytatni.

BALMAZÚJVÁROS–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–3 (0–2)
Balmazújváros, 500
néző. Vezette: Oláh Gábor (Punyi Gyula, Baghy Csaba)
BALMAZÚJVÁROS: Verpecz – Kovács N., Papucsek, Jagodics B., Bora – Domokos (Pongrácz, a szünetben), Erdei, Patvaros – Bíró Á., Fekete Á. (Berki, 54.), Kóródi (Óvári, a szünetben). Vezetőedző: Toni Golem
CSÁKVÁR: Markek – Csilus Á., Kiprich D., Baranyai Á., Deutsch L. – Mészáros D., Farkas A. – Skribek (Nándori, 73.), Sándor Gy. (Papp M., 82.), Galambos (Sejben, 65.) – Baracskai. Vezetőedző: Szijjártó István
Gólszerző: Csilus Á. (0–1) a 4., Skribek (0–2) a 20., Kiprich D. (11-esből, 0–3) a 73., Óvári (1–3) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Toni Golem:
– Tisztában voltunk vele, mit kell játszanunk, mégsem tudtuk megszerezni a labdát. A játékosok nem tartották be a taktikai utasításokat, így pedig a Csákvár megérdemelten győzött.
Szijjártó István: – Az eredménytől függetlenül nehéz mérkőzés volt, negatív sorozat után érkeztünk erre a mérkőzésre. Nehéz helyzetben voltunk, de talán az lehetett győzelmünk kulcsa, hogy hátul most jól reagáltunk az ellenfél támadásaira.

VÁC FC–BFC SIÓFOK 2–1 (2–1)
Vác, 250
néző. Vezette: Molnár Attila (Szabó Péter, Bertalan Dávid)
VÁC: Halasi – Búrány, Görgényi, Szabó N., Hegedűs Cs. – Varga Sz. (Gyürki, 66.), Tóth G. (Pintér B., 78.), D'urso, Kákonyi (Murai M., 81.) – Zsolnai R. – Sóron. Vezetőedző: Horváth Károly
SIÓFOK: Molnár P. – Kiss B., Fehér Zs., Izing, Jánvári – Medgyes Z. (Zamostny, 64.), Horváth A., Magasföldi (Lorentz, 64.), Balogh B. – Szakály D. – Horváth P. (Csilus T., 81.). Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Szakály D. (0–1) a 10., Görgényi (1–1) a 33., Zsolnai R. (11-esből, 2–1) a 35. percben
Kiállítva: Balogh B. (második sárga lap után) a 65. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Károly
: – Egyik szemem sír, a másik nevet. Gyenge mérkőzést játszottunk ugyanis, de megszereztünk a három pontot, ami nagyon fontos volt a számunkra.
Márton Gábor: – Első félidei játékunkkal a gólunk ellenére nem voltam elégedett, a másodikban azonban emberhátrányban is jobban futballoztunk, s volt lehetőségünk a pontszerzésre.

AZ ÁLLÁS
1. ZTE FC 31 20 6 5 61–34 +27 66
2. Gyirmót FC Győr 31 19 2 10 66–39 +27 59
3. Kaposvári Rákóczi FC 31 15 11 5 48–36 +12 56
4. Vasas FC 31 14 10 7 59–51 +8 52
5. Békéscsaba Előre 31 14 9 8 46–34 +12 51
6. Soroksár SC 31 15 5 11 53–42 +11 50
7. Budaörs 31 15 3 13 47–38 +9 48
8. Kazincbarcika 31 13 8 10 48–38 +10 47
9. ETO FC Győr 31 13 6 12 49–39 +10 45
10. FC Csákvár 31 10 14 7 51–49 +2 44
11. Nyíregyháza Spartacus FC 31 11 9 11 46–42 +4 42
12. Vác FC 31 10 12 9 38–39 –1 42
13. Budafoki MTE 31 11 5 15 40–51 –11 38
14. Dorogi FC 31 9 10 12 46–47 –1 37
15. Tiszakécske VSE 31 7 14 10 29–46 –17 35
16. BFC Siófok 31 7 10 14 29–44 –15 31
17. Balmazújváros 31 7 10 14 26–42 –16 31
18. Ceglédi VSE 31 6 7 18 29–59 –30 25
19. Mosonmagyaróvár 31 5 10 16 28–49 –21 25
20. Monor 31 5 7 19 37–57 –20 22
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik