NB II: négyet vágott az MTK és a Kisvárda is, újabb ZTE-bukás

Vágólapra másolva!
2018.04.15. 16:29
null
Az MTK-játékosok újabb győzelem után pacsizhattak szurkolóikkal (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II 30. fordulójában a listavezető MTK 4–1-re legyőzte a Kazincbarcikát, míg a Kisvárda 4–2-re legyőzte otthon a Budafokot. Továbbra sem megy a ZTE-nek, a zalaiak hazai pályán kaptak ki a Budaörstől egy 92. percben kapott gól miatt. A Békéscsaba a Cegléd ideiglenes otthonában, Albertirsán nyert, a Gyirmót pedig nem bírt a Szeged 2011-gyel. Fontos meccset nyert meg a Mosonmagyaróvár: a Dorogot verte meg. A Siófok négy gólt vágott a Szolnoknak, az ETO pedig legyőzte a Nyíregyházát.


A labdarúgó NB II 30. fordulójában a listavezető MTK magabiztosan, 4–1-re legyőzte a Kazincbarcikát. Lencse László duplázott a kék-fehéreknél (az első és a negyedik hazai gólt ő szerezte), rajta kívül Balogh Béla és Schäfer András talált be, a tavasszal gyengélkedő barcikaiak ereje a második félidőben teljesen elfogyott. Az MTK egyébként egy újoncot is avatott a találkozón: a 16 éves Varju Benedeket.

A szintén a feljutásért hajtó Kisvárdának sem jelentett gondot soros ellenfele, a Budafok, Kondás Elemér együttese szintúgy négy (szép) találatot szerzett. A sikert a vezetés megszerzése után egy pillanatig sem fenyegette veszély, igaz, a budafokiak a hajrában Csizmadia Csaba révén legalább kozmetikázni tudtak az eredményen.

Négy gólt vágott a Siófok is, amely a Szolnok elleni fölényes sikerrel tette kicsit biztosabbá a helyzetét. A Balaton-partiak a rendes játékidő leteltekor még csak két góllal vezettek, de a hosszabbításban újabb két találatot vittek be – Varga Attila együttesében Elek Bence duplázott.

Újabb vereséget szenvedett a ZTE, amely ezzel kieső helyre csúszott vissza a bajnokságban. A zalaiak Jelena Richárd korai góljával még előnybe kerültek, de gyorsan egyenlített a Budaörs, majd a ráadásban a győztes találatot is megszerezték a Pest megyeiek: Czvitkovics Péter lőtt Medgyes Sinan átadása után a kapuba. Zalában óriási a gond, most már nagy kérdés, hogy Artner Tamás együttese meg tudja-e őrízni másodosztályú tagságát.

Urbán Eszter játékvezető volt a főszereplője a Cegléd–Békéscsaba találkozónak, a bírónő téves ítéleteivel többször is borzolta a kedélyeket. Igaz, az egyébként határozottabban játszó csabaiak győzelme megérdemeltnek mondható.

Kiprich Dániel két tizenegyesgóljával a Csákvár legyőzte a Vácot, és újabb lépést tett a bennmaradás felé. A váciak a második büntetőnél erősen reklamáltak – az egyik vendégvédő a játékvezető szerint a tizenhatoson belül fellökte Bobál Gergelyt, de a piros-kékek ezt másként látták.

Fontos győzelmet aratott a Mosonmagyaróvár, amely a Dorogot úgy verte meg 2–1-re, hogy Kulcsár Kornél büntetőjével már a 2. percben vezetéshez jutott. Bartos Julián a második félidőben növelte az Óvár előnyét, Szalai András gólja a hajrában csak a szépítésre volt elég.

A Sopron lélekben már készülődik a harmadosztályra, a csapat a Soroksártól is kikapott hazai pályán, és Bekő Balázs vezetőedző szerint a továbbiakban már csak a tisztes helytállás lehet a céljuk.

Első félidei remek játékának köszönhetően az ETO FC Győr legyőzte a Nyíregyházát, a győriek ekkor érték el győztes találatukat Zamostny Balázs révén. A Szpari a szünet után mindent megtett az egyenlítés érdekében, de támadásait nem koronázta siker.

Tovább tart a Gyirmót FC Győr veretlenségi sorozata, igaz, Szepessy László együttese a Szeged 2011 otthonában, Gyulán csak döntetlenre volt képes egy küzdelmes mérkőzésen.

LABDARÚGÓ NB II
30. FORDULÓ

MTK BUDAPEST–KAZINCBARCIKAI SC 4–1 (2–1)
Budapest,
Hidegkuti Nándor Stadion, 1231 néző. Vezette: Kovács Gergely (Kepe Arnold, Legeza László)
MTK: Szentpéteri – Katona M., Balogh B., Gengeliczki, Jakab D. – Vass P. (Kulcsár T., 72.), Kanta J. (Varju, 77.), Schäfer, Borbély – Lencse, Takács R. (Gera D., 57.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
KAZINCBARCIKA: Somodi – Heil, Hegedűs D. (Bene, 78.), Belényesi, Süttő – Palmes, Orovecz (Kanalas, 57.), Sigér Á., Mikló – Boros G., Murai (Kristófi, 65.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Gólszerző: Lencse (1–0) a 18., Boros G. (1–1) a 21., Balogh B. (2–1) a 45., Schäfer (3–1) a 60., Lencse (4–1) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás:
– Örülök, hogy győzelemmel zártuk a háromhetes meccsdömpinget. Ez a mérkőzés a jövő hónapban tizenhét éves játékosunk, Varju Benedek bemutatkozásáról is szólt. Az első félidőben nehezen találtunk fogást a Kazincbarcikán, a második játékrészben már sok helyzetet alakítottunk ki a nyíltabb játékot vállaló ellenfelünkkel szemben, és azokat többnyire ki is használtuk.
Vitelki Zoltán: – Sajnos olyan működő rendszert veszítettünk el a télen, amelyet nem találunk. Elveszítettük a játékunkat, az erőnlétünket, és most már a hitünket is. A felelősséget természetesen magamra vállalom.

BFC SIÓFOK–SZOLNOKI MÁV FC 4–0 (2–0)
Siófok, 300
néző. Vezette: Radványi Ádám (Ring György, Kovács II Gábor)
SIÓFOK: Balajcza – Szilágyi Z., Fehér Zs., Gál M., Nemes – Petneházi (Hidvégi, 84.), Berde – Nagy D. (Kiss B., 93.), Elek B., Bévárdi – Vólent (Lénárt, 72.). Vezetőedző: Varga Attila
SZOLNOK: Hrabina – Molnár R., Horgosi, Papp Sz., Földi – Kenderes, Farkas A. (Angyal, 78.) – Pintér N., Pantovics (Jasarevic, a szünetben), Tóth L. – Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Elek B. (1–0) a 31., Vólent (2–0) a 45., Elek B. (3–0) a 91., Kiss B. (4–0) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Varga Attila:
– Az első félidőben ugyan taktikailag gondjaink akadtak a védekezéssel, mégis vezettünk. A folytatásban okos, tudatos, taktikailag kitűnő félidőt produkáltunk.
Balogh Pál: – Az első félidőben jól futballoztunk, mégis a hazaiak szerezték a gólokat. A második játékrészben is megtettünk mindent, de a Siófok védelme jól zárt, amely ellen nem találtuk az ellenszert.

ZTE FC–BUDAÖRSI SC 1–2 (1–1)
Zalaegerszeg, 418 néző. Vezette: Pillók Ádám (Bertalan Dávid, Lémon Oszkár)
ZTE: Kovács Z. – Króner, Forgács (Hudák M., 62.), Devecseri – Polényi, Patvaros, Bedi, Fodor A. – Babati, Vernes (Paudits, 53.) – Jelena (Ekker, 62.). Vezetőedző: Artner Tamás
BUDAÖRS: Demjén – Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., Medgyes – Csobánki (Lengyel B., a szünetben), Szántó (Bakos Sz., 36.) – Sajbán Máté, Sajbán Miklós, Czvitkovics – Pethő (Fodor D., 71.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Jelena (1–0) a 13., Pethő (1–1) a 30., Czvitkovics (1–2) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Artner Tamás:
– Az első félidőben maximálisan megtettük azt, amit elterveztünk, több gólt is rúghattunk volna. A találkozó végkimenetelét döntően befolyásolta, hogy a Budaörs támadószekciójában több jó futballista is szerepelt.
Bognár György: – Az első negyvenöt percben nem találtuk a ritmust. Több olyan játékos kapott lehetőséget, aki a közelmúltban kevesebb szerephez jutott. Amikor a ZTE szerkezetet váltott, akadtak gondjaink, a hazaiak előtt komoly lehetőségek adódtak. Összességében a játék képe alapján megérdemelten nyertünk.

ETO FC GYŐR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 1–0 (1–0)
Győr, 650
néző. Vezette: Ducsai József (Szécsényi István, Vígh-Tarsonyi Gergő)
GYŐR: Gyurákovics – Kovács K., Vadász, Debreceni, Rokszin – Bagi – Szánthó (Szabó L., 65.), Szatmári L., Tajthy (Magasföldi, 78.), Zamostny – Erdélyi L. (Daru, 68.). Vezetőedző: Szentes Lázár
NYÍREGYHÁZA: Jova – Szokol, Fodor F., Kelemen D., Forró – Kártik (Szabó B., 72.) – Csilus Á. (Csilus T., 57.), Kesztyűs, Papp M. (Hornyák, 79.) – Pekár, Dragóner. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Zamostny (1–0) a 36. percben
MESTERMÉRLEG
Szentes Lázár:
– Rendkívül fontos győzelmet arattunk. Közel egy órán keresztül megfelelő játékot nyújtottunk, a végjátékban feljött a vendégcsapat, de dicséretesen küzdöttünk.
Lucsánszky Tamás: – A találkozó elején kicsit bealudtunk, nem úgy játszottunk, ahogyan terveztük. A szünet után mindent megtettünk, hogy kozmetikázzunk az eredményen, de sajnos nem sikerült.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–VÁC FC 2–1 (1–0)
Csákvár, 400
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Máyer Gábor, Kis Zoltán)
CSÁKVÁR: Hermány – Horvat (Molnár T., 55.), Tar, Kiprich D., Galambos – Bokros Sz. – Rétyi, Sándor Gy., Király B. (Mészáros D., 82.), Sejben – Bobál G. (Molnár Cs., 88.). Vezetőedző: Szijjártó István
VÁC: Halasi – Búrány, Szabó N., Tóth F. (Major, 30.), Görgényi – D'urso (Kiliti, 72.), Gulyás M. – Varga Sz. (Borvető, a szünetben), Tóth G., Zsolnai R. – Balajti. Vezetőedző: Nagy Tibor
Gólszerző: Kiprich D. (11-esből, 1–0) a 15., Balajti (1–1) az 50., Kiprich D. (11-esből, 2–1) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István:
– Nem erre számítottam, az első félidőben eldönthettük volna a meccset, nem tettük, s ezzel saját dolgunkat nehezítettük meg. A Vác azt nyújtotta, amit vártunk tőle.
Nagy Tibor: – Ha most bármit mondanék, eladhatnám a házam…

KISVÁRDA MASTER GOOD–BUDAFOKI MTE 4–2 (2–0)
Kisvárda, 1138
néző. Vezette: Nagy Norbert (Csatári Tibor, Punyi Gyula)
KISVÁRDA: Zöldesi – Izing, Rjasko, Vári B. – Lucas – Hej, Melnik, Misic (Oláh G., 75.), Heffler N. (Jánvári, 67.) – Horváth Z. (Gosztonyi, 58.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér
BUDAFOK: Szabó B. – Margitics (Vég B., 78.), Csizmadia Cs., Gubacsi, Forgács P. – Filkor, Vass M. – Kovács D. (Fekete M., 78.), Kercsó, Vankó (Kheisz, 31.) – Pölöskey P. Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Horváth Z. (1–0) a 12., Ilics (2–0) a 19., Melnik (3–0) a 52., Pölöskey P. (3–1) a 67., Oláh G. (4–1) a 85., Csizmadia Cs. (4–2) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér:
– Jól játszottunk, korán sikerült vezetést szereznünk, majd növeltük is az előnyt. Bosszantanak a kapott gólok, de a lényeg, hogy megnyertük az előzetesen is nehéznek ígérkező mérkőzést.
Gálhidi György: – Sok gól volt, köztük szépek is, emiatt jó mérkőzést láthattunk. Szerettünk volna jobb eredményt elérni, de amíg ilyen hibákat követünk el, addig nem lehet esélyünk az ilyen jó csapat otthonában, mint a Kisvárda.

CEGLÉDI VSE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–2 (0–0)
Albertirsa, 450
néző. Vezette: Urbán Eszter (ifj. Varga Gábor, Becséri Gergely)
CEGLÉD: Mursits – G. Bíró, Nánási, Preklet, Farkas A. – Albert I., Nyilas E. – Damásdi, Szilágyi P. (Peres, 87.), Hujber – Asztalos (Kerekes K., 19.). Vezetőedző: Klausz László
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Dlusztus, Szélpál N. (Kiss L., 63.), Babinyecz (Nagy S., a szünetben) – Hursán, Király P. – Gyurján, Lustyik (Zahorán, 81.), Nagy I., Mészáros M. – Birtalan B. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Nagy S. (0–1) az 50., Szélpál N. (0–2) a 63. percben
MESTERMÉRLEG
Klausz László:
– Sajnálom, hogy nem szereztünk legalább egy pontot. Egy-egy átlövés és pontrúgás döntötte el a meccset.
Boér Gábor: – Gratulálok a srácoknak és két edzőkollégámnak, akik távollétemben – külföldi tanulmányúton voltam a pro licenc megszerzése miatt – remekül felkészítették a csapatot. Megérdemelten nyertünk.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–DOROG 2–1 (1–0)
Mosonmagyaróvár, 500
néző. Vezette: Oláh Gábor (Cserna László, Király Zsolt)
MOSONMAGYARÓVÁR: Heinrich – Kovács B., Szépe, Spirulisz, Katona K. – Zsirai, Bakos – Bartos J. (Winkler, 79.), Lőrinczy, Kapacina V. (Vágó L., 53.), Kulcsár K. (Maly, 70.). Vezetőedző: Várhidi Péter
DOROG: Vajda – Csató, Bora, Berkó (Vígh, a szünetben) – Szalai A., Tomás, Mészáros Á., Nagyházi (Városi, 72.), Kitl M. – Szedlár, Faragó. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Kulcsár K. (11–esből, 1–0) a 2., Bartos (2–0) a 61., Szalai A. (2–1) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Kostorják Zsolt megbízott edző:
– Fontos győzelmet sikerült szereznünk, összeszedtük magunkat és a lehető legjobbkor rúgtuk a gólokat. Érthetetlen, hogy egy agyonnyert meccset a végén hogyan tudunk ilyen szorossá tenni.
Schindler Szabolcs: – Az első percben megkaptuk a szokásos tizenegyesünket. A csapat veszélyesen támadott az egész mérkőzésen, rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt, sajnos, ezek nagyrészt kimaradtak.

SOPRONI VSE–SOROKSÁR SC 0–1 (0–0)

Sopron, 350
néző. Vezette: Farkas Tibor (Szabó Péter, Kulman Tamás)
SOPRON: Kunsági – Fazakas (Bor, 38.), Czingráber, Varga R., Angyal – Tóth M. – Kővári, Kitl K. (Harangozó, 62.), Horváth P., Garda (Batizi-Pócsi, 57.) – Szabó V. Szakmai igazgató: Bekő Balázs
SOROKSÁR: Steer – Fülöp N., Dvorschák, Valencsik, Silye – Gyömbér – Kundrák, Csernik, Tamási Zs. (Albert Á., 80.), Gárdos (Derekas, 68.) – Pál A. (Popov, 73.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Tamási Zs. (0–1) az 55. percben
MESTERMÉRLEG
Bekő Balázs:
– Ki kell mondani, hogy ez a lift, ez bizony leért… A jövőt kell építeni, nagyon sajnálom a szurkolókat, de egyet tudok ígérni, hogy a szezon hátralévő részét becsülettel befejezzük. Teljesen új alapokra kell helyezni a soproni futballt, és cselekedni kell, mert ha nem, akkor a legrosszabb is bekövetkezhet.
Lipcsei Péter: – A legfontosabb, hogy győztünk, és nem kaptunk gólt. A Sopron jól játszott, küzdött, harcolt, nem is értem, hogyan áll az utolsó helyen a tabellán.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–GYIRMÓT FC GYŐR 0–0
Gyula, 200
néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Garai Péter, Pápai Zoltán)
SZEGED: Alekszics – Áchim Á., Tóth G., Farkas M., Gergényi – Coroian – Szabó P., Germán (Povázsai, 78.), Nicorec (Tóth L., 61.), Zabari (Fejős Á., 68.) – Zádori. Vezetőedző: Őze Tibor
GYIRMÓT: Rusák – Áchim Sz. (Nagy P., 55.), Lázár P., Szilvási, Présinger – Varga P. (Szalánszki, 50.), Kiss M., Paku (Laki, 85.) – Villám, Horváth R., Sandal. Vezetőedző: Szepessy László
MESTERMÉRLEG
Őze Tibor:
– Az első félidőben jobbak voltunk, a másodikban a Gyirmót játszott fölényben. Örülünk az egy pontnak.
Szepessy László: – Nyerni szerettünk volna, küzdelmes mérkőzés volt. A második félidőben döntő fölényben játszottunk. A három pont helyett eggyel kell megelégednünk.

 

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 30 23 2 5 70–29 +41 71
2. Kisvárda 29 18 6 5 51–29 +22 60
3. Békéscsaba Előre 30 15 6 9 50–32 +18 51
4. Gyirmót FC Győr 29 14 7 8 49–35 +14 49
5. Nyíregyháza Spartacus FC 29 13 9 7 45–31 +14 48
6. Budaörs 29 13 8 8 57–43 +14 47
7. ETO FC Győr 30 13 6 11 41–40 +1 45
8. Vác FC 29 11 8 10 37–32 +5 41
9. Soroksár SC 29 11 8 10 34–32 +2 41
10. Ceglédi VSE 28 10 8 10 28–36 –8 38
11. Szolnoki MÁV FC 29 11 4 14 31–41 –10 37
12. FC Csákvár 29 10 7 12 36–50 –14 37
13. BFC Siófok 29 9 6 14 32–38 –6 33
14. Kazincbarcika 29 9 6 14 28–42 –14 33
15. Dorogi FC 29 7 11 11 34–37 –3 32
16. Mosonmagyaróvár 29 7 11 11 26–35 –9 32
17. Szeged 2011 29 7 10 12 22–31 –9 31
18. ZTE FC 29 8 6 15 29–44 –15 30
19. Budafoki MTE 30 7 9 14 30–44 –14 30
20. Soproni VSE 28 1 10 17 18–47 –29 13

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik