Ikszelt a Csaba, így a Vasas matematikailag is feljutott az NB I-be!

Vágólapra másolva!
2015.05.16. 19:00
null
A Siófok nagyon fontos győzelmet aratott Mezőkövesden (Fotó: Facebook/Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület)
A labdarúgó NB II 28. fordulójának szombati játéknapján a Vasas hazai pályán 6–0-ra nyert a Csákvár ellen, és mivel a Békéscsaba nem tudott nyerni, az angyalföldiek matematikailag is feljutottak az élvonalba. Az Ajka és a Soroksár nagyon fontos győzelmet aratott, előbbi a Ceglédet, utóbbi a Kaposvárt győzte le. A Siófok az utolsó utáni pillanatban szerzett találattal nyert Kövesden, a Gyirmót pedig hazai környezetben szenvedett vereséget. A Szolnok egy gól különbséggel nyert otthon a Szigetszentmiklós ellenében.

 

FC Ajka–Ceglédi VSE

A két, bennmaradásért küzdő csapat közül egyértelműen az Ajka várhatta kedvezőbb előjelekkel az egymás elleni mérkőzést, hiszen a legutóbbi három hazai bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, míg a Cegléd a legutóbbi négy meccsét elveszítette az NB II-ben. A hazaiak remekül is kezdtek, negyedórára sem volt szükségük ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, Zámbó Bence beadása után Császár Attila lőtt kapásból a kapuba. A Cegléd az első félidő második részében már mutatott életjeleket, mi több, a 42. percben a kapufát is eltalálták a vendégek. A második félidő elején a Cegléd tíz emberre fogyatkozott, ezzel megpecsételődött a sorsa, az Ajka újabb három gólt szerezve tette fölényessé a győzelmét.

Mezőkövesd–Siófok

A vendéglátók többek között Máté János és Balogh Balázs játékára sem számíthattak a Balaton-partiak ellen, akik a forduló előtt a 13. helyen álltak, szükségük lett volna tehát arra, hogy minél több ponthoz hozzájussanak a Kövesd otthonában, ám az első félidőben senki sem tudott kapuba találni. A szünet után gyors gólváltás történt, a két csapat két perc különbséggel talált be a másik kapujába, és úgy tűnt, ez is lesz a találkozó végeredménye, de a hajrában Hegedűs Dávid összeszedett egy piros lapot, ráadásul a Siófok (egészen pontosan Andorka Péter) egy büntetőt is elvégezhetett, ami három pontot ért a vendégeknek.

Vasas–Csákvár

Parádésan kezdtek az angyalföldiek, Ferenczi István már a második percben gólt szerzett, négy minutummal később pedig Debreceni András is beköszönt a vendégeknek, akiknek nagyon fontos lett volna, hogy jó eredményt érjenek el, hiszen a forduló előtt mindössze négy pont választotta el őket a kiesőzónától. A fővárosaik ellen az első félidőben azonban esélyük sem volt, Ferenczi még a szünet előtt újra betalált, tovább növelve a csapatok közötti távolságot. A második játékrészben tovább folytatódott a hazai örömjáték, végül hat gólnál álltak meg Szanyó Károly játékosai.

Szolnoki MÁV FC–Szigetszentmiklósi TK

A találkozó elején rengeteg hiba jellemezte a csapatok játékát, gól is csak a második játékrészben született, amit a hazaiak szereztek, Az előny megszerzése után a szolnokiak domináltak továbbra is, újabb gólt azonban nem tudtak szerezni, igaz, a győzelem így is összejött nekik.

Gyirmót FC Győr–Soproni VSE

A Gyirmót tulajdonképpen végig fölényben játszott, de a támadójátékába sok hiba csúszott, miközben a soproniak egy rögzített szituációt követően gólt tudtak szerezni. Hiába tett meg mindent a pontszerzés érdekében a hazai együttes, nem járt sikerrel, és szeptember közepe óta először kapott ki a bajnokságban, így két fordulóval a szezon vége előtt két pontra csökkent az előnye a döntetlent játszó Békéscsabával szemben a második helyen.

Kaposvári Rákóczi–Soroksár

A Soroksár nagyon gyorsan előnybe került, amire még volt válasza a Rákóczinak, az első félidő hajrájában a hazai védők azonban másodszor is megfeledkeztek Lovrencsics Balázsról, aki duplázni tudott. A második félidőben (a vendégekkel ellentétben) nem tudott gólt szerezni a Kaposvár, így gyakorlatilag kiesett, már csak matematikai esélye maradt arra, hogy megragadjon az NB II-ben.

Békéscsaba Előre–Szeged 2011

A Békéscsaba nagy lehetőséghez jutott, hiszen a Gyirmót kikapott odahaza, de hiába uralta az egész mérkőzést, egészen egyszerűen nem találta meg a fogást a szegediek védelmén. Így be kellett érnie egyetlen ponttal, ami egyfelől azt eredményezte, hogy a Vasas már biztosan a legfelső osztályban kezdheti el a következő szezont, másfelől pedig az Előre csak két pontra közelítette meg a második helyezett gyirmótiakat a tabellán.

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ
FC AJKA–CEGLÉDI VSE 4–0
(1–0)
Ajka, 400 néző. V: Takács Tamás (Mayer Gábor, Hofbauer Roland)
FC AJKA: Jánosa – Nagy B., Asztalos, Császár, Zámbó – Csordás Sz. (Zsirai, 60.), Köles, varga G. (Németh L., a szünetben) – Besztercei (Gunther, 67.), Sowunmi, Major N.
CEGLÉDI VSE: Kovács A. – Oláh M., Albert I., Makrai, Pesti – Koncz – Majoros, Dóczi, Vattai (Koós, 56.) – Kormos (Balog M., 72.), Kovács D. (Laczkó M, 67.)
GÓLSZERZŐ: Császár (1–0) a 10., Sowunmi (2–0) az 55., Zámbó (3–0) a 65., Major N. (4–0) a 75. percben
KIÁLLÍTVA: Majoros (második sárga lap után) az 51. percben
MESTERMÉRLEG
JÁKLI PÉTER, az Ajka vezetőedzője:
– Régóta vártunk erre a pillanatra, most már úgy néz ki, hogy benn maradunk a másodosztályban. Sajnos a bajnokság eleje nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de ez a mérkőzés bizonyította, hogy helyünk van az NB II-ben.
KECSKEMÉTI JÓZSEF, a Cegléd megbízott edzője: – Morálisan szétesett a csapatunk, sajnos nem bírja azt el, hogy a játékvezető három tizenegyest nem ad meg javunkra. Egyébként az Ajka teljesen megérdemelten nyert.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–SIÓFOK 1–2 (0–0)
Mezőkövesd, 800 néző. V: Berke Balázs (Szalai Balázs, Szécsényi István)
MEZŐKÖVESD ZSÓRY: Kunsági – Búrány, Nánási, Szeles, Sváb – Hegedűs D., Tajthy (Hegedűs Cs., 84.) – Molnár G., Nyilas (Baracskai, 61.) – Balajti (Lukács, 88.), Bajzát
SIÓFOK: Tajti – Horváth A., Mogyorósi, Csató, Polényi G. – Gárdos (Molnár M., 83.), Fülöp N., Hanzl (Nagy J., 73.), Futó – Andorka, Papp M. (Illés Gy., 64.)
GÓLSZERZŐ: Bajzát (1–0) az 54., Gárdos (1–1) az 56., Andorka (11-esből, 1–2) a 93. percben
KIÁLLÍTVA: Hegedűs D. (gólhelyzetben buktatta Andorkát) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
LUCSÁNSZKI TAMÁS, a Mezőkövesd vezetőedzője:
– Az első félidőben három ziccert hagytunk ki, és ezért nagy árat fizettünk. Az a csapat nyert, amelyik jobban akarta a sikert.
SOÓS IMRE, a Siófok vezetőedzője: – Nagyszerű mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat tudatos futballt mutatott be. Nekünk úgy kellett ez a három pont, mint éhezőnek egy falat kenyér. A fiaim ezt átérezték.

VASAS–CSÁKVÁR 6–0 (3–0)
Illovszky-stadion, 2500 néző. V: Berger József (Tőkés Róbert, Szvetnyik Bence)
VASAS: Hermány – Bori, Grúz (Tamás L., 67.), Debreceni, Görgényi – Vida, Czvitkovics (Gál M., 84.), Berecz – Remili, Ferenczi I. (Murka, 79.), Vass P.
CSÁKVÁR: Milinte – Kocsis G., Sötét, Burucz, Hajdú S. (Szalai T., a szünetben) – Bakos Sz., Domján, Molnár Cs. – Mihály D. (Oldal, a szünetben), Varga Z., Molnár T.
GÓLSZERZŐ: Ferenczi I. (1–0) a 2., Debreceni (2–0) a 6., Ferenczi I. (3–0) a 30., Grúz (4–0) az 59., Vida (5–0) a 85., Remili (6–0) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
SZANYÓ KÁROLY, a Vasas vezetőedzője:
– Nagyszerűen játszottunk, nem szeretnék senkit kiemelni, de ha valakit mégis meg kellene dicsérnem, akkor az Vida Máté teljesítménye lenne. Kitűnően játszott az egész mérkőzésen. Ehhez a teljesítményhez kellett a többi játékos hozzáállása is, büszke vagyok a csapatomra.
TOLDI GÁBOR, a Csákvár vezetőedzője: – Sajnos nem voltunk egy súlycsoportban a bajnoki címre esélyes Vasassal, mi már a hatodik percben elveszítettük a mérkőzést. A kilencven perc alatt nem tudtunk felnőni a feladathoz.

SZOLNOKI MÁV–SZTK-ERIMA 1–0 (0–0)
Szolnok, 500 néző. V: Kulcsár Katalin (Demeter János, Galán Roland)
SZOLNOKI MÁV: Pokorni – B. Tóth, Mile, Papucsek, Fritz – Kenderes – Rokszin (Mundi, 82.), Lengyel B., Zsdrál (Zsolnai R., 76.), Csirszki (Zvara, 60.) – Vári
SZTK-ERIMA: Sánta A. – Sós M., Póti, Vágó L., Pollák – Hevesi-Tóth – Osváth (Benkő K., 78.), Szepessy R. (Weitner, 58.), Mészáros L. (Szabó B., 72.), Bonifert – Fekete Á.
GÓLSZERZŐ: Vári (1–0) az 53. percben
KIÁLLÍTVA: Weitner (második sárga lap után) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
KIS KÁROLY, a Szolnok vezetőedzője:
– Parázs ütközetben, szervezetten játszó ellenfelet megérdemelten győztünk le.
HORVÁTH FERENC, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – Rúgott gól nélkül csak sakkmeccset lehet nyerni, viszont mattot itt is lehet kapni.

GYIRMÓT FC GYŐR–SOPRONI VSE-GYSEV 0–1 (0–1)
Győr-Gyirmót, 1600 néző. V: Kovács J. Zoltán (Kiss Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő)
GYIRMÓT FC GYŐR: Somogyi Cs. – Nagy S., Balog Z., Lázár P., Fejes J. – Madarász (Szegi, 83.), Papp K. – Gyurján (Lengyel D., 62.), Magasföldi, Beliczky – Oross (Bobál G., 51.)
SOPRONI VSE-GYSEV: Halasi – Fazakas, Jovetics, Bobál D., Szabó L. – Holdampf – Horváth P. (Pados, 67.), Deme, Kapacina (Erdélyi, 55.), Eszlátyi (Baranyai N., 83.) – Zamostny
GÓLSZERZŐ: Horváth P. (0–1) a 34. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetőedzője:
– Sok mindenre számítottam, de arra nem, hogy a huszonegyedik veretlen mérkőzés után megszakad sorozatunk. A gól után a soproniak közönsége belehajszolta a csapatot egy lelkes, foggal-körömmel történő játékba, és ezzel a vendégek megnyerték a találkozót.
SUPKA ATTILA, a Sopron vezetőedzője: – Számítottunk rá, hogy nehéz meccs lesz, ez be is igazolódott. Tudtuk a hazaiak hibáit, és készültünk is ezekből. Ez sikert eredményezett. Az első játékrészben jól játszottunk, a másodikban azonban küzdelmesen sikerült lereagálnunk a rendszeresen felívelt labdákat a hazaiak támadásánál. Megérdemelten nyertünk.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–SOROKSÁR SC 1–3 (1–2)
Kaposvár, 400 néző. V: Böcskei Balázs (Aradi József, Kulman Tamás)
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI: Bozsó – Kiss M., Kovács O., Vermes, Albert Á. – Lakatos G. (Petrók, a szünetben) – Faggyas, Zsivóczky (Olasz D., 75.), Nagy K., Fejős (Dominic, 66.) – Rajczi
SOROKSÁR SC: Holczer – Vass Zs., Pandur, Farkas A., Gohér – Huszák (Hodgyai, 63.), Sándor I. – Lovrencsics B. (Kincses, 69.), Kovács D. (Lannert, 54.), Pál A. – Szenes
GÓLSZERZŐ: Lovrencsics B. (0–1) a 4., Fejős (1–1) a 13., Lovrencsics B. (1–2) a 40., Hodgyai (1–3) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
PRUKNER LÁSZLÓ, a Kaposvár vezetőedzője:
Mentálisan megtépázott csapat volt a pályán, saját magunkat vertük meg. Ha valaki megnézi ezt a mérkőzést, és azt mondja, mi kaptunk ki, nem hiszi el. A mi kezünkben volt a sorsunk, de ezt a sanszunkat már eljátszottuk.
LISZTES KRISZTIÁN, a Soroksár vezetőedzője: – Tudtuk, hogy a Kaposvár feltesz mindent egy lapra. Jó ütemben szereztük a gólokat, főleg a második jött nagyon jókor a félidő lefújása előtt. Az volt a kulcsmomentum, és a csapat jól jött ki a második félidőre is. A harmadik gól végleg eldöntötte a mérkőzést.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZEGED 2011 0–0
Békéscsaba, 1000 néző. V: Botló Béla (Kovács II. Gábor, Iványi István)
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE: Mursits – Bényei, Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. (Prasler, 81.) – Birtalan B. (Balázs R., 68.), Borbély B., Spitzmüller – Szilágyi P., Viczián, Berki (Bagi, 70.)
SZEGED 2011: Szántai – Farkas M. (Polareczki, 58.), Markovics, Berde, Mészáros M. – Zelenyánszki, Máté P. – Oláh G., Hegedűs M. (Hegedűs E., 68.), Fitos (Kéri, 88.) – Oláh L.
MESTERMÉRLEG
ZORAN SZPILSJAK, a Békéscsaba vezetőedzője:
– A Szegednek nem volt veszítenivalója. Egyik csapat sem adta föl a területét, így igazságos a döntetlen.
NYILAS ELEK, a Szeged vezetőedzője: – A látottak alapján nem vagyok elégedett az eredménnyel, bár a mérkőzés előtt kiegyeztem volna az egy ponttal. A Békéscsaba irányította a mérkőzést, küzdésre, védekezésre kényszerített bennünket. A finisben bíztam a gólszerzésben.

Vasárnap
18.00:
Balmazújváros–Zalaegerszegi TE FC

AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 28 20 2 6 63–27 +36 62
2. Gyirmót FC Győr 28 16 9 3 49–27 +22 57
3. Békéscsaba Előre 28 16 7 5 37–23 +14 55
4. Mezőkövesd Zsóry FC 28 13 8 7 49–32 +17 47
5. Szolnoki MÁV FC 28 13 7 8 47–42 +5 46
6. Soproni VSE-GYSEV 28 12 10 6 42–34 +8 46
7. Szeged 2011 28 11 6 11 32–30 +2 39
8. FC Ajka 28 8 8 12 40–40 0 32
9. ZTE FC 27 8 8 11 37–43 –6 32
10. Soroksár SC 28 8 6 14 29–37 –8 30
11. FGSZ Siófok 28 7 9 12 37–48 –11 30
12. Szigetszentmiklósi TK 28 6 12 10 21–32 –11 30
13. Aqvital FC Csákvár 28 7 8 13 39–50 –11 29
14. Balmazújváros 27 6 7 14 29–50 –21 25
15. Ceglédi VSE 28 5 9 14 31–52 –21 24
16. Kaposvári Rákóczi FC 28 5 8 15 27–42 –15 23
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik