Várhidi Péter győzelemmel mutatkozott be a Kaposvár kispadján

KUN ATTILAKUN ATTILA
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 16:20
null
Nem férhetett kétség a Kaposvár (fehérben) sikeréhez (Fotó: Hagymási Bence/24 óra)
Az immár Várhidi Péter által irányított Kaposvár sima és teljesen megérdemelt győzelmet aratott Tatabányán a Budaörs ellen, így már a somogyi együttes sem nyeretlen.

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ

BUDAÖRS–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0–3 (0–2)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 100 néző. Vezette: Molnár Attila (Bertalan Dávid, Vörös Dániel).
BUDAÖRS: Kovács P. – Marques-Airosa, Fényes, Gyurácz (Kékesi, a szünetben), Zeke – Molnár Cs., Sajbán Miklós, Petneházi, Nyári – Horváth R. (Halmai Á., a szünetben), Pethő (Molnár T., 58.).Szakmai igazgató: Bognár György
KAPOSVÁR: Pogacsics – Vachtler, Nagy T., Szabó A., Hadaró – Gál – Szabó B. (Földi, 89.), Szakály A., Balázs Zs., Andrics (Nagy J., 79.) – Szarka (Ur, 58.). Vezetőedző: Várhidi Péter
Gólszerző: Szarka (7., 50.), Balázs Zs. (35.)

MESTERMÉRLEG
Bognár György: –
Végig jobb volt a Kaposvár és megérdemelt győzelmet aratott. A pályán lévők közül tizennégyen nagyon gyenge teljesítményt nyújtottak, ebből tizenegy az én játékosom volt.
Várhidi Péter: – Egész héten a korábban elkövetett hibákat elemeztük és próbáltuk javítani. Örülök neki, hogy fegyelmezett és összeszedett volt a csapat.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az eddig nyeretlen Kaposvár immár a Waltner Róbertet váltó Várhidi Péterrel a kispadon készült a remek formában lévő Budaörs elleni összecsapásra. Bár az elmúlt hetek teljesítménye alapján egyértelműen a vendéglátó számított a mérkőzés esélyesének, ezúttal sem lehetett kihagyni a számításból az edzőváltás okozta esetleges pozitív lökést.

Azt a lökést, amely már a 7. percben gólt eredményezett: Nemanja Andrics balról jövő passzát Kovács Péter éppen Szarka Ákos elé tenyerelte, aki közvetlen közelről nem is hibázott (0–1). Ami a folytatást illeti, a mezőnyben küszködtek egymással a csapatok, nem alakult ki folyamatos és látványos játék. Aztán a 35. percben jött az újabb kaposvári találat, Balázs Zsolt egyedül verte meg a bámészkodó hazai védelmet és a kapust is kicselezve lőtt a kapuba (0–2).

A Budaörs a szünetben két cserével próbált frissíteni, de a második félidő elején jött az újabb Rákóczi-találat: ezúttal is Szarka volt eredményes egy szépen kijátszott akció végén (50. perc, 0–3). Ettől kezdve a Kaposvár visszaállt, a Budaörs hiába támadott, néhány gyenge kapura lövési kísérleten kívül semmi veszélyt nem jelentett a vendégkapura. Új seprő eddig tehát jól seper, Várhidi Péter megérdemelt győzelemmel mutatkozott be az első bajnoki sikerét ünneplő Kaposvár kispadján.

 

PERCRŐL PERCRE

Itt a vége, Várhidi Péter 3–0-s győzelemmel mutatkozott be a Kaposvár kispadján, amely ezzel a sikerrel már nem nyeretlen. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Két perc a hosszabbítás.

89. perc: Szabó Bálint helyett Földi Botond a Kaposvárnál.

82. percben: Molnár Tibor fejel fölé, nem jön össze a szépítés a Budaörsnek.

És a dobszóló folytatódik!

80. perc: Nyári lövését fogja másodjára Pogacsics.

79. perc: Andricot Nagy János váltja a vendégeknél.

Fölényben a Budaörs, de csak veszélytelen kapura lövésekig jut a hazai csapat.

68. perc: ivószünet.

Visszaállt a Kaposvár, de egyértelműen kézben tartja a meccset a vendégcsapat.

66. perc: Andric passzát Szakály kotorja kapura, Kovács véd.

Eddig használ a külső segítség!

Egy kaposvári szurkoló rendületlenül, dobveréssel buzdítja övéit a kerítésen kívülről.

58. perc: csere itt is, ott is: a Rákóczinál a duplázó Szarka Ákost Ur László, a Budaörsnél Pethő Bencét Molnár Tibor váltja.

 

Háromszor volt okuk a gólörömre a vendég kaposváriaknak  (Fotó: Hagymási Bence/24 óra)
Háromszor volt okuk a gólörömre a vendég kaposváriaknak (Fotó: Hagymási Bence/24 óra)
50. perc: GÓÓÓL!!!! Már három gól a Kaposvár előnye!
Ezúttal sem volt a helyzet magaslatán a hazai védelem, szépen kijátszott akció végén Szarka lőtt az üresen maradt hazai kapuba. 0–3


47. perc:
Andric lő nem sokkal mellé.

46. perc: elkezdődött a második félidő.

A szünetben kettőt is cserél a Budaörs: Gyurácz András helyett Kékesi Alexander, Horváth Roland helyett Halmai Ádám folytatja.

Vége is az első játékrésznek, megérdemelten vezet a helyzeteivel jobban sáfárkodó Kaposvár.

45. perc: egy budaörsi szabadrúgás után Molnárhoz kerül a labda, aki 13 méterről a bal felső mellé lő.

42. perc: Sajbán egyéni akció végén éles szögből lő kapura, Pogacsics ment.

35. perc: GÓÓÓL!!! Már kettővel megy a vendégcsapat. Balázs fejjel szökteti magát 20 méterre a Budaörs kapujától, ezzel átveri az állva maradó védőket, majd Kovács mellett is eltolja a labdát és az üres kapuba passzol. Remek egyéni megmozdulás, miközben a teljes budaörsi védelem csődöt mond. 0–2

Ahogy mondani szokás, a játék küzdő jellege dominál...

24. perc: Gyurácz is besárgul, aztán rögtön ivószünet.

22. perc: Hadaró buktatja Sajbánt, sárga. Jogos.

16. perc: Pethő kap nagyszerű labdát a kaposvári tizenhatos előtt, majd kevéssel a jobb alsó mellé lő.

7. perc:GÓÓÓL!!! Előnyt szerzett a Kaposvár! Egy bal oldali akció végén Andric passzol középre, Kovács éppen az egyedül hagyott Szarka elé üti a labdát, aki a kapuba passzol. 0–1

Gyűrik egymást a csapatok, eseménytelen a mérkőzés.

1. perc: A Kaposvár kezdte az összecsapást.


Ragyogó futballidő, ehhez képest csak mintegy 100-an a lelátókon.

Három hete Bene Ferenc sorsa pecsételődött meg Tatabányán: a Budaörstől elszenvedett 3–1-es vereséget követően menesztették a Vasas mesterét. Vajon Várhidi Péter jobban rajtol?

Eközben szárnyal a Budaörs: a hetedik helyen álló Pest megyei alakulat utolsó három bajnokiját egyaránt megnyerte, legutóbb Ajkán győzött 5–1-re.

A korábbi szövetségi kapitány számára nem ismeretlen a Grosics Gyula Stadion: 2015/16-ban szakmai igazgatóként dolgozott az azóta megszűnt Tatabánya FC-nél.



Hétfőn edzőt váltottak Kaposváron: a bajnokságban hét forduló után is nyeretlen, 5 ponttal az utolsó előtti helyen álló Rákóczi kispadjára Várhidi Péter ült a távozó Waltner Róbert helyére.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Két óra múlva megtudjuk, sikerül-e megszereznie szezonbeli első győzelmét a Kaposvárnak az új edző, Várhidi Péter irányításával.

A játéktérre vonulnak a játékvezetők és a csapatok (Fotó Hagymási Bence/24 Óra)
A játéktérre vonulnak a játékvezetők és a csapatok (Fotó Hagymási Bence/24 Óra)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik