NB II: Bognár nem izgul a kilenc budaörsi távozó miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.05. 08:15
Mint arról beszámoltunk, kilenc meghatározó labdarúgó távozott a másodosztályú Budaörsi SC labdarúgócsapatától, a szakmai igazgató, Bognár György azonban nyugodt. 

Alaposan átalakul a Budaörsi SC kerete a következő idényre, a másodosztályban ötödik helyen végző együttestől a napokban kilenc játékos távozott. Közvetlenül a bajnokság befejezése után Sajbán Máté és Sajbán Miklós az élvonalban szereplő Mezőkövesd Zsóryhoz szerződött, majd Kemenes Szabolcs és Czvitkovics Péter is elhagyta a klubot, előbbi az NB III Nyugati csoportjában szereplő III. Kerületi TVE edzője, utóbbi a pályaedzője lett. Már Csiki Norbert és Lengyel Béla sem a zöld-fehérek labdarúgója, a kölcsönben szereplő két kapus, Demjén Patrik (MTK Budapest) és Borsos Vilmos (Paks), valamint Fejős Áron (Paks) is visszatért klubjához.

„Különösebben nem izgulok, mert a tavaly nyári időszakot leszámítva mindig hasonló a helyzet – jelentette ki Bognár György, a Budaörsi SC szakmai igazgatója. – Nekünk dicsőség, hogy más klubok felfigyelnek a játékosainkra, de az ellen sem tehetünk semmit, ha egy játékosunk dupla fizetésért csapatot vált. Kemenes Szabolccsal és Czvitkovics Péterrel kezet ráztunk a folytatásra, de nem sokkal ezután érkezett a lehetőség, és mivel egyikük sem fiatal már, magam ajánlottam, hogy nyugodtan fogadják el a III. Kerületi TVE ajánlatát. A kölcsönjátékosok esetében fontos szempont, hogy nevelési költségtérítést nem tudunk fizetni, vagyis szerencsés, ha valakinek más klubnál van játékengedélye, nálunk pedig megkapja a meg- felelő játéklehetőséget. Az egész helyzet siker, vélhetően jó munkát végzünk Budaörsön. A következő néhány napban biztosan találunk hasonlóan jó labdarúgókat.”

A keret június 19-én kezdi el a fel- készülést az augusztus 4-én rajtoló 2019–2020-as NB II-es idényre. A budaörsi létesítményben elhúzódó munkálatok miatt a csapat továbbra is a tatabányai Grosics Gyula Stadionban játssza hazai mérkőzéseit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik