NB II: Bekő Balázs lesz a sereghajtó vezetőedzője – sajtóhír

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2017.12.28. 08:49
A legutóbb az ETO FC Győrnél dolgozó Bekő Balázs ülhet le a labdarúgó NB II-es Sopron kispadjára.

Továbbra sem tudni hivatalosan, hogy ki ül le a Soproni VSE kispadjára, a Nemzeti Sport információja szerint azonban Bekő Balázzsal egymás tenyerébe csaptak a felek, így a legutóbb az ETO FC Győrnél dolgozó szakember irányítja a sereghajtó csapatot a tavasszal.

„Még semmi sem biztos, senkivel sem egyeztünk meg, senkivel sem kötöttünk szerződést – mondta Pöltz Róbert, a Soproni VSE elnökségi tagja. Az igaz, hogy egyre szűkül a kör, ám egyelőre úgy tűnik, hogy csupán januárban mutatjuk be az új edzőnket.”

Nyugatról keletre – és vissza

Megnéztük, Bekő Balázs hol dolgozott eddig vezetőedzőként. A szakember másodedzőként 2009 és 2011 között a Videotonnál ült a kispadon.

2012–2013: Budaörsi SC
2013–2015
: Kecskeméti TE
2015
: Diósgyőri VTK
2016–2017:
ETO FC Győr

Mint ismert, a szezont még Németh Szabolccsal kezdte az SVSE. A gyenge szereplés miatt a szakember már szeptember közepén felajánlotta a lemondását, amelyet akkor a vezetőség még nem fogadott el. November közepén azonban már távozott a szakvezető, a helyét pedig ideiglenesen Bánfalvi Zsolt vette át.

Úgy tudjuk, a kalapban Bekő Balázs neve mellett a korábbi paksi edzőé, Kis Károlyé is szerepelt, ám a soproniak végül a korábbi kecskeméti és diósgyőri tréner mellett határoztak – Kis egyébként a napokban alá is írt az Ajkához. Bekő szezon közben, szeptemberben távozott az ETO kispadjáról, miután a győriekkel feljutott az NB III-ból az NB II-be, ott viszont a jó eredmények elmaradtak. Ha valóban ő folytatja a soproni munkát, bizony kemény fába vágja a fejszéjét.

A Sopron csupán egyszer nyert az ősszel, kilencszer döntetlent ért el, és jelenleg öt ponttal szerzett kevesebbet, mint a már bentmaradást érő, vagyis 17. helyen álló Szeged 2011. A soproni keret finoman szólva is gyengének tűnik, vagyis ha nem erősítik meg az együttest, Bekő Balázs rázós időszak elé néz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik