NB II: átlagosan 50 százalékos fizetéscsökkentés Dorogon

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.02. 14:06
null
Dorogon csökkentik a játékosok jövedelmét (Fotó: Tumbász Hédi)
Negyven–hatvan százalékos fizetéscsökkentésről döntött a labdarúgó NB II-ben szereplő Dorogi FC klubvezetősége – értesült a Nemzeti Sport Online.

 

Mint korábban beszámoltunk róla, a koronavírus-járvány egyik következménye, hogy a gazdasági válság miatt sok NB I-es és NB II-es klub kényszerül csökkenteni alkalmazottai fizetését. Tegnap a másodosztályú Nyíregyháza Spartacus vezetősége is megállapodott a bércsökkentésről, most pedig a bajnokság 13. helyén álló Dorogi FC-nél döntöttek úgy az elöljárók, hogy redukálják a játékosok és a szakmai stáb járandóságát.

Az NSO úgy tudja, a dorogiaknál a fizetés mértékétől függően sávos, 40–60 százalékos bércsökkentésről van szó, amely átlagban tehát 50 százalékos redukciót jelent. A klub erről nem tett hivatalos bejelentést, de Mayer László, a klub elnöke szerint egy 80 százalékos bércsökkentés sem volna irreális.

A klub gazdasági helyzete a vezetőkre és a játékosokra tartozik – mondta Mayer László, a Dorogi FC elnöke a csakfoci.hu-nak. – Most mindenki azzal foglalkozik, hogy hol és mennyivel csökkennek a fizetések. Ugyanakkor azt is megvizsgálhatnánk, hogy ebben a helyzetben a játékosok eleget tudnak-e tenni a munkaszerződésükben foglaltaknak. Vajon a munkájuk hány százalékát tudják most elvégezni? Tartaléklángon történő üzemelés folyik, ebben a helyzetben egy 80 százalékos bércsökkentés sem lenne irreális. Nekünk is az a célunk, hogy átvészeljük ezt az időszakot és újult erővel tudjuk majd folytatni a bajnokságot. Átgondolt, racionális döntéseket kell hoznunk annak érdekében, hogy ne veszélyeztessük a jövőnket. Azt kijelenthetem, hogy nálunk biztosan nem lesz csőd.”

A Dorog futballistái továbbra is egyéni tréningekkel készülnek, az edzéstervet minden héten eljuttatja a szakmai stáb a labdarúgóknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik