Király Botond (jobbra) az ETO elleni tavalyi bajnokin (Fotó: Kisalföld/Baranyai Edina)

 

Király Botond Pápán nevelkedett, 18 évesen mutatkozott be az élvonalban a Lombard Pápa színeiben, a 2015–2016-os idényben a Rákosmente KSK játékosa volt, onnan igazolt 2016 júliusában a Vasashoz – az angyalföldiek 2018 tavaszára kölcsönadták a Csákvárnak.

„Élő szerződésem volt a Vasassal, amikor ott új tulajdonos és új vezetőedző lett. Abban az időszakban sajnos elég sokat voltam sérült, így nem tudtam igazán megmutatni magamat az új stábnak, így végül közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Szeretnék köszönetet mondani Nagy Miklós klubigazgató úrnak, hogy korrektül állt a kérésemhez és szépen tudtunk elválni. Négy évet voltam Angyalföldön, nagyon szerettem ott lenni, és ezért fontos volt számomra, hogy a lezárás is korrekt legyen” – idézi a győriek honlapja a 25 éves középpályást, aki élvonalbeli mérkőzésein (43) három gólt szerzett.

„Az ETO nagyon imponáló klub minden játékosnak, én sem gondolkodtam sokat, szerencsére hamar sikerült megegyezni és aláírni a szerződést. Már teljesen egészséges vagyok, a sérülésem a múlté, így szeretnék minél előbb beilleszkedni és teljes értékű tagja lenni a csapatnak” – tette hozzá a korábbi utánpótlás-válogatott játékos.