Korábban hírt adtunk róla, hogy Szűcs Lajos távozott Csákvárról. A szakember maga kérte szerződése felbontását, mivel Szanyó Károly, a Vasas jelenlegi vezetőedzője szerette volna szakmai stábjában látni a korábbi remek kapust – a két szakember 2017 őszén már dolgozott együtt Csákváron.

Nos, mostanra megszületett a megegyezés, a kapusként magyar válogatottságig, itthon az Újpesttel egy, majd a Fradival két NB I-es bajnoki címig, illetve a német Kaiserslauternnel 1998-ban Bundesliga-aranyéremig jutó szakember a Vasas kapusedzője lett.

Szűcs Lajos az Újpestben együtt futballozott Szanyóval, és érdekesség, hogy amikor az 1997–1998-as idény téli átigazolási időszakában a Kaiserslauternhez szerződött, Bíró Szabolcs váltotta őt Újpesten – most pedig szintén Bíró váltja Szűcsöt kapusedzőként Csákváron.
   
„Nagy megtiszteltetés, hogy olyan tradíciókkal rendelkező klubnál dolgozhatom, mint amilyen a Vasas – mondta Szűcs Lajos. – Szeretnék megfelelni az elvárásoknak, az a célom, hogy a lehető legjobban felkészítsem a kapusokat, ezzel is hozzásegítve a Vasast az NB I-es tagság visszaszerzéséhez. Szanyó Károllyal harminc éve ismerjük egymást, több csapatban, például a korosztályos válogatottakban is játszottunk együtt, kiválóan megértjük egymást, hasonlóan gondolkodunk a futballról.”

A Vasas eddigi kapusedzője, Lippai József távozott a klubtól.