NB II: a korábbi élvonalbeli középpályás scout lett a Szparinál

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.05.08. 22:33
null
A hat évvel ezelőtt Nyíregyházán futballozó Sándor István korábban Torghelle Sándorral is csatázott (Fotó: Nemzeti Sport)
A korábbi élvonalbeli középpályás, Sándor István a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus játékosmegfigyelője lett – számolt be róla a klub honlapja.

 

Sándor István 34 évesen akár még a pályán is a Nyíregyháza egyik erőssége lehetne, a korábbi élvonalbeli középpályás azonban a jövőben már scoutként segíti a klubot, és idehaza, valamint a határon túl szeretne tehetségeket keresni.

Sándor István hat év után most édesapjával, idősebb Sándor Istvánnal – aki szakmai tanácsadó lett – tért vissza a Szparihoz.

Nagyon örülök a lehetőségnek, még akkor is, ha így az NB-s focit be kellett fejeznem, mert ez a munka ütközik a mérkőzések időpontjával – mondta a klub honlapján Sándor István. – De úgy gondolom, ettől a stábtól sokat tanulhatok, ami hasznomra válik. A feladatom az lesz, hogy felkutassam azokat a labdarúgókat, akik a felnőttcsapatnál egy-egy posztra szóba jöhetnek. Nekik nem csak a tudásukat, hanem az emberi oldalukat is fel kell térképeznem. Szerencsére sok embert ismerek a futball világából, ez segít abban, hogy teljes képet kapjunk egy-egy játékosról. Olyan fiatal, ambiciózus labdarúgókat szeretnénk Nyíregyházára hozni, akik örülnek annak, hogy egy ilyen klubhoz tartozhatnak, van bennük bizonyítási vágy, szeretnék magukra felhívni a figyelmet.”

Az új stábtagnak nem ismeretlen Nyíregyháza, játékosként 2014-ben tagja volt az NB II-es bajnokságot nyerő csapatnak és az első osztályban is futballozott piros-kék mezben. Azt követően szerepelt még Soroksáron, Cegléden, Ajkán, Jászberényben, míg aktív pályafutása utolsó meccseit idén márciusban a Komárom mezében játszotta.

Jól éreztem magam, sikeres időszakot töltöttem Nyíregyházán, és remélem, most is hasonló örömet szerzünk majd a szurkolóknak, a klub vezetésének, mint tettük azt hat éve” – fűzte hozzá a Szpari játékosmegfigyelője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik