A Budafok megkapta az NB I-es licencet a következő idényre (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A klubok hivatalos tájékoztatásai, illetve a Nemzeti Sport Online információi szerint – a 2019–2020-as NB II-es bajnokság csapatai közül – megkapta a másodosztályra érvényes licencet a Vasas, a Gyirmót FC Győr, az ETO FC Győr, a Nyíregyháza Spartacus, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a Budaörs, a Békéscsabai Előre 1912 SE, a Kazincbarcikai SC, a Soroksár SC, az FC Ajka, a Dorogi FC, a Szolnoki MÁV és a BFC Siófok is.
 
A Haladás pótolja a licenchez szükséges hiányzó dokumentumokat, míg az Aqvital FC Csákvár esetében – egy technikai malőr miatt – még nincs döntés.
 
Az élvonalbeli nevezésre jogosult MTK és a Budafoki MTE megkapta az NB I-es induláshoz szükséges klublicencet.
 

A május elején befejezettnek nyilvánított másodosztályú bajnokság 18. és 19. helyén végző együttesek klubjai is NB II-es licenckérelmet nyújtottak be. A Tiszakécskei LC megkapta a másodosztályú licencet, míg a Vác FC-t hiánypótlásra kötelezték, amelyet június 2-ig tehet meg.

Az NB III-ból feljutó két csapat, a Pécsi MFC és a Debreceni EAC szintúgy megkapta a licencet, a Nyugati csoport első helyén végző Érdi VSE viszont nem adott be másodosztályra érvényes kérelmet. A harmadosztály legjobb másodikjaként végző Szentlőrinc SE viszont NB II-re érvényes licencet kapott. Ez utóbbi azért érdekes, mert feltöltés esetén – a feltöltési szabályokat figyelembe véve – a baranyaiakat kérheti fel az MLSZ a másodosztályú indulásra.